EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Γενεύη

22 Dec, 2023

Είχαμε τη μέγιστη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στη Γενεύη την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία κ. Γιώργο Κώτσηρα, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Chambésy. Κατά την αντιφώνησή της τόνισε, μεταξύ άλλων, το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο, καθώς και τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που τρέφει ολόκληρο το Έθνος προς την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και το Πατριαρχείο.

Ακόμη, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις στη Γενεύη με τον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Alain Berset, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων της Escalade στο κέντρο της παλαιάς πόλης της Γενεύης. Από εκεί, επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Maison Rousseau et Littérature, όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος και τέως δήμαρχος Γενεύης Rousseau Manuel Tornare, καθώς και η ελληνικής καταγωγής, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου και επόμενη δήμαρχος, Christina Kitsos.

Επιπλέον, η Κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach, στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη, και ενημερώθηκε για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Ολυμπιακό Μουσείο, στο Quai d’ Ouchy, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λωζάννης Grégoire Junod.

Ακολούθως, με αφορμή και την ανάθεση ενός Προ-Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών στην Ελλάδα καθώς και τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2025, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), όπου την υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ανδρέας Ζαγκλής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο μουσείο της FIBA.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε στην προξενική κατοικία προς τιμήν της, παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Αλέξανδρος Γεννηματάς. Παρέστησαν διακεκριμένοι Ομογενείς και Φιλέλληνες, καθώς και η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης κα Νανά Μούσχουρη -η οποία μάγεψε και συγκίνησε του παριστάμενους τραγουδώντας το γνωστό σε όλους μας τραγούδι “Χάρτινο το Φεγγαράκι” (σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους του Νίκου Γκάτσου).

Καλεσμένη σε αυτή την εξαιρετικά οργανωμένη δεξίωση, παρευρέθηκα   στην Προξενική κατοικία, όπου ο αγαπημένος φίλος Γενικός μας Πρόξενος Αλέξανδρος Γεννηματάς μας υποδέχθηκε θερμά και μας σύστησε στους επίσημους καλεσμένους .

thumbnail IMG 4817 thumbnail IMG 4669 thumbnail IMG 4667

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This