EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Χριστιανική Πίστη ως Πηγή Ψυχικής Δύναμης

Η Χριστιανική Πίστη ως Πηγή Ψυχικής Δύναμης

18 Apr, 2024

Πως μπορεί κάθε ευσεβής χριστιανός να διατηρεί την πίστη του, όταν βάλλεται καθημερινά και δοκιμάζεται σε τέτοιους χαλεπούς  καιρούς ;

Η πίστη στον Τριαδικό Θεό μας, είναι εκείνη που θα μας στηρίξει σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Όσο αβέβαια και μάταια μπορεί να φαίνονται αυτά τα οποία βιώνουμε

Εκείνος γνωρίζει τις ανάγκες μας και είναι έτοιμος να Mας καθοδηγήσει με αργά και σταθερά βήματα, αρκεί να του το ζητήσουμε νοερά μέσω της προσευχής, αρκεί να ακουμπήσουμε επάνω Του και να τον αφήσουμε να μας οδηγήσει στα αληθινά μονοπάτια της πνευματικής αγαλλίασης.

Ποιος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη σε τέτοιες σκοτεινές περιόδους αβεβαιότητας που ζούμε να γαληνέψει την ψυχή του και να λυτρωθεί;

Μόνο Εκείνος μπορεί να μας παρηγορήσει, να μας απλώσει το άγιο χέρι Του.

Ποιο παιδί θα μπορούσε ποτέ να μεγαλώσει μόνο του; Αν δεν είχε τους γονείς του να το φροντίζουν. Έτσι ακριβώς είναι και με τον Επουράνιο Πατέρα μας που ξέρει ενδόμυχα κάθε μας ανάγκη και κάθε μας σκέψη.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το χριστιανικό δόγμα της ορθόδοξης πίστης μας. Για ορισμένους ανθρώπους, η πίστη δεν είναι κατανοητή και συνεπώς δεν αξιοποιείται στο βαθμό που θα έπρεπε.

Κάποιοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τη θρησκεία δεν έχει καμία λογική βάση, θεωρώντας ότι είναι μια ακόμη ψευδαίσθηση και εκεί παραμονεύει ο διάβολος που προσπαθεί να αλλοιώσει αυτά που αισθάνεται η ζωντανή καρδιά μας.

Η κινητήρια δύναμη της ορθόδοξης πίστης μας, έγκειται στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στον Κύριο διότι Εκείνος ευλογεί και ευημερεί όσους τον εμπιστεύονται ψυχή τε και σώματι.

Μην αμφισβητείτε πράγματα που δε αντιλαμβάνεσθε με γυμνούς τους οφθαλμούς σας, διότι ο Κύριος μας χάρισε το Φως να βλέπουμε και να δημιουργούμε. Καμμία ανθρώπινη θνητή ύπαρξη δεν μπορεί να συλλάβει με λογικό τρόπο την άπειρη σοφία Του.  

Να γνωρίζετε ότι ο Θεός δεν θα σας ανταμείψει σύμφωνα με τις επιθυμίες σας αλλά σύμφωνα με ότι είναι καλύτερα για εσάς σύμφωνα πάντα με το αιώνιο σχέδιο Του.

Όταν προσεύχεστε με ειλικρίνεια και πραγματική προθυμία, τότε η πίστη σας θα γίνει μια ζωντανή και ισχυρή πηγή φωτός ανάμεσα σε σας και σε Εκείνον.

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι οι ρίζες του Χριστιανισμού εγκαινιάσθηκαν μέσω της Καινής Διαθήκης και που παραμένει ένα ισχυρό και ακατάλυτο σύμβολο για κάθε χριστιανό. Μοναδικό μας όπλο είναι η ακλόνητη πίστη στο Θεό και η καθημερινή προσευχή ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε εμάς και σε Εκείνον.

 

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Προσευχηθείτε με ευλάβεια και ο Θεός θα σας ακούσει αρκεί να Τον επικαλεσθείτε.

Θα πρέπει πάντα να έχετε ως πυξίδα τις παρακάτω σκέψεις…

  • Προσευχηθείτε με ειλικρίνεια και αγνή πρόθεση.
  • Εμπιστευθείτε την κρίση του Θεού.
  • Δείξτε μεγαλοψυχία όπως Εκείνος.
  • Μην ξεχνάτε ότι κάθε δοκιμασία όσο δύσκολη και αν είναι, μας κάνει πάντα πιο δυνατούς και ενισχύει την ψυχική μας δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο μας.
  • Να έχετε υπομονή και να αγωνίζεστε κάθε φορά με παρρησία και σθένος στη ζωή σας.
  • Να αγαπάτε τον πλησίον σας και να μην αρνηθείτε την βοήθεια σας στον συνάνθρωπο σας.
  • Να μεριμνείτε καθημερινά γιατί πολλοί συνάνθρωποι μας χρειάζονται την βοήθεια μας.

         Ο Κύριος είναι κοντά Μας, μας αγαπά σε βάθος και με πληρότητα χρόνου. Όλες οι δοκιμασίες που βιώνουμε είναι μέρος της εσωτερικής κάθαρσης και της αναγέννησης μας ως ψυχές που οδεύουν στο ουράνιο και αιώνιο φως της Αγάπης Του.

 

 

photo jatocreate / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This