EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Consumer Reports

Η Consumer Reports αμφισβητεί τα «υψηλά» όρια αρσενικού του FDA στον χυμό μήλου, αναφέροντας κινδύνους για την υγεία των παιδιών

2 Jun, 2023

Η Consumer Reports επέκρινε την τελική οδηγία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με τα όρια ανόργανου αρσενικού στον χυμό μήλου, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Ο FDA εξέδωσε την τελική του οδηγία την 1η Ιουνίου, ορίζοντας το επίπεδο δράσης για το ανόργανο αρσενικό στον χυμό μήλου στα 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb), ένα επίπεδο που προτάθηκε αρχικά το 2013.

Οι δοκιμές του οργανισμού αποκάλυψαν μείωση στα επίπεδα ανόργανου αρσενικού, με πολλά δείγματα να δείχνουν επίπεδα κάτω από 3 ppb και 5 ppb. Ωστόσο, ορισμένα δείγματα χυμού μήλου εξακολουθούσαν να έχουν επίπεδα στα 10 ppb, γεγονός που οδήγησε στην καθιέρωση του επιπέδου δράσης σε αυτό το επίπεδο.

Η Consumer Reports, μια οργάνωση υπεράσπισης των καταναλωτών, διαφωνεί με την πεποίθηση του FDA ότι τα 10 ppb μπορούν να θεωρηθούν ένα ασφαλές επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί μέσω καλών πρακτικών παραγωγής. Ο οργανισμός τόνισε τη σημασία των χαμηλότερων ορίων για το ανόργανο αρσενικό για την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά για τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά.

Ο Brian Ronholm, διευθυντής της πολιτικής τροφίμων για την Consumer Reports, εξέφρασε την κριτική του για το επίπεδο δράσης του FDA.

«Η σημερινή ανακοίνωση του FDA θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, επειδή το επίπεδο δράσης θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από 10 ppb με βάση την τρέχουσα επιστήμη», δήλωσε ο Ronholm σε δήλωση της 1ης Ιουνίου.

Ο Ronholm επέκρινε περαιτέρω το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης του FDA, λέγοντας ότι η πλειονότητα της βιομηχανίας είχε ήδη καλύψει αυτό το επίπεδο, καθιστώντας τη δράση του FDA ουσιαστικά άσχετη.

“Παρ’ όλα αυτά, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο FDA ανέλαβε πρόσφατα μια ανανεωμένη εστίαση στην αντιμετώπιση των χημικών ουσιών των τροφίμων και των βαρέων μετάλλων”, πρόσθεσε. «Ας ελπίσουμε ότι ο FDA θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε αυτά τα ζητήματα και να παρακολουθεί και να αναλαμβάνει δράση εάν εντοπίσει ανησυχητικά επίπεδα ανόργανου αρσενικού στον χυμό μήλου».

Το Consumer Reports υποστηρίζει τη χρήση των επιπέδων δράσης ως μέσο επιβολής και ευθύνης για τις ρυθμιστικές αρχές και τους κατασκευαστές χυμού μήλου. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το επίπεδο δράσης του FDA των 10 ppb είναι πολύ υψηλό και μπορεί να εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών και απαιτεί χαμηλότερο επίπεδο 3 ppb.

Το επίπεδο δράσης του FDA των 10 ppb για το ανόργανο αρσενικό στον χυμό μήλου δεν είναι υποχρεωτική απαίτηση. Ωστόσο, ο FDA αναμένει ότι αυτό το συνιστώμενο επίπεδο θα ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να μειώσουν οικειοθελώς τα επίπεδα ανόργανου αρσενικού στον χυμό μήλο

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This