EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
θέμα της πυροσβεστικής

Η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο θέμα της πυροσβεστικής – Εγκληματική η κατάργηση της δασικής υπηρεσίας

27 Jul, 2023

Υπόσχεση για ανανέωση των δυνάμεων της πυροσβεστικής

Η ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι ένα θέμα που μονίμως βρίσκεται στα θέματα που αναπτύσσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το 2019 μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την μοιραία πτώση του Καναντέρ που κόστισε τον θάνατο στους δύο άτυχους πιλότους, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την βάση της Ελευσίνας και υποσχέθηκε την ανανέωση του στόλου των Καναντέρ C-215.

Το ατυχές χιούμορ του πρωθυπουργού, το οποίο δυστυχώς εκφράστηκε σε εντελώς λάθος ώρα-μέρα-τόπο για το ότι “η Δυτική Πελοπόννησος μονίμως μας βγάζει δουλίτσα με τις φωτιές”, δεν πέρασε απαρατήρητο. “Δουλίτσα”, πρακτικά σημαίνει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, σπίτια, επιχειρήσεις, εκατομμύρια ψυχές ζώων που παραδίδονται στις φλόγες, και η φύση της ζωής μας. Ήταν όντως ατυχές να εκφραστεί έτσι, εκεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=y0u0B8fJCEU

 

Πάντως, για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα:

Η πυρόσβεση των δασικών πυρκαγιών ανήκει στην Πυροσβεστική αποκλειστικά, μετά την κατάργηση της Δασικής Υπηρεσίας, το 1998, γεγονός που αποτελεί πρακτικά και κυριολεκτικά έγκλημα.

Αφ’ ενός ένας πυροσβέστης πόλης δεν γνωρίζει τα μονοπάτια μιας δασικής περιοχής, άλλης πόλης από αυτήν στην οποία διαμένει, οπότε η συλλογή πληροφοριών για ροή νερού, ή για δρόμο, θα κοστίσει σε χρόνο τουλάχιστον. Αφ’ ετέρου, το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το μέτρο, δυστυχώς το βλέπουμε ολοζώντανα.

Η Ελληνική Δασική Υπηρεσία είχε συσταθεί το 1830 με βασιλικό διάταγμα. Το 1877 η δασική φύλαξη ανατέθηκε στην χωροφυλακή, και τέλος, το 1998, με τον νόμο 2612/98 και 136 ψήφους (με 120 κατά, και 44 απών), ψηφίστηκε η κατάργησή της, από βουλευτές που πήραν μια ακόμη καταστροφική για την Ελλάδα απόφαση.

Το 1998 κατέθεσε τις προτάσεις της, μετά την ψήφιση αυτού του νόμου η Δασολογική Υπηρεσία, Δασοπονικές Σχολές, Ενώσεις Φοιτητών, Δασικές Συνδικαλιστικές Ενώσεις, αλλά οι βουλευτές έκριναν ότι μια δασική υπηρεσία ήταν περιττή.

Περαστικά στην Ελλάδα έκτοτε!

 

 

photo https://kathimerini.gr, source https://anatropinews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This