ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Θεραπεύοντας πληγές του παρελθόντος

Θεραπεύοντας πληγές του παρελθόντος

8 Mar, 2022

Θεραπεύοντας πληγές του παρελθόντος, μπορείς να ανασάνεις ελεύθερα, να περπατήσεις ήσυχα πια, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς ολόκληρα κιλά βάρος σε κάθε σου βήμα.

Μπορείς να κοιτάξεις τους ίδιους ανθρώπους στα μάτια, χωρίς να νομίζεις ότι κοιτάζεις έναν αντίπαλο. Μπορείς να κατανοήσεις γεγονότα, να δώσεις την σημασία που αξίζει στα πράγματα, και όχι παραπάνω αξία, παραπάνω σημασία, παραπάνω σοβαρότητα… 

Μπορείς να βρεις ακόμη και την ρίζα μιας παρούσας ασθένειας του σώματος και να την φροντίσεις… την ώρα που γεννιέται.

Μπορείς να βρεις το παιδί που ήσουν και να συστηθείς μαζί του, ησυχάζοντάς το από όλα όσα το βασανίζουν από τότε…  μέχρι σήμερα.

Η γραμμή του χρόνου, (σύλληψη – γέννηση – πορεία – παρόν) μοιάζει με ένα κομμάτι καμβά στα χέρια σου, αν το θελήσεις.

Με την βοήθεια της αρχαίας και πάντα επίκαιρης παράδοσης των λαών των Άνδεων, των αυτόχθονων “Ινδιάνων” της Νότιας Αμερικής. Με μόνη ουσία στα χέρια σου, τον νου σου. Την πρόθεσή σου.

Θα ανακαλύψεις κάτι μοναδικό: Ότι κρύβεις τόση δύναμη, όση δεν φανταζόσουν ποτέ.

 

Διδάσκω χρόνια την παράδοση των Άνδεων, με πεισματική εμμονή στο να μην προσθέσω ούτε ένα “και” σε αυτά που έμαθα. Έχω διδαχτεί πολλές πρακτικές από τους δασκάλους μου από το Περού. Αυτή όμως, νομίζω ότι είναι η πιο δυνατή, η πιο χρήσιμη σε όλους. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να περπατούν κουβαλώντας στην πλάτη τους το παιδί που ήταν. Αυτό το ανικανοποίητο παιδί, που πεισμώνει και δεν μας αφήνει ακόμα και τώρα να ησυχάσουμε, γιατί θέλει, θέλει, θέλει.  

Ας το βρούμε, και ας το ησυχάσουμε, φτιάχνοντας μια αρμονική ζωή, στο Εδώ και Τώρα.

 

 

 

Κωνσταντίνα Ρόδη

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα