EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ιερουσαλήμ

Ιερουσαλήμ Παγκόσμια πνευματική κοιτίδα Ειρήνης, θρησκευτικής καταλλαγής και ενότητας

23 Feb, 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ,ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ 

Η προσφορά του κ.Μαριδάκη ως γνωστών στη διεθνή κοινότητα είναι σπουδαία με παγκόσμια αναγνώριση, πάντα επί το έργον και στην κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς , των υψηλών ιδανικών , ενότητας και συνοχής ολων των εθνών. 

Ο Οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης Αν. Πρέσβης και διπλωμάτης διεθνών σχέσεων του Παγκόσμιου οργανισμού πολιτιστικής διπλωματίας, Εθνικος Πρόεδρος του Ambassador Club , Μελος της Διεθνούς Τιμητικής  Κοσμητείας Θερμοπύλες Σαλαμίνα , στην ομιλία του στη ΛΑΕΔ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και κοπή της βασιλόπιτας το ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ, έστειλε ενα παγκόσμιο μήνυμα Ειρήνης και Ενότητας , ενισχύοντας την θέση της εξωτερικής πολιτικής της χωρας μας, καταχειροκροτούμενος από όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους , Πρεσβείς,  εκπροσώπους του Α/ΓΕΕΘΑ, όλων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, του δικαστικού σώματος, της εισαγγελίας και διεθνών οργανισμών, αναφερόμενος στις αρχές αξίες και στόχους του Οργανισμού, ως διαπρύσιος κήρυκας των ανθρωπιστικών παρακαταθηκών και τη Δημοκρατίας τιμώντας την Μελίνα Μερκούρη , αφιερώνοντας τον τίτλο του στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στην επίτευξή του οράματός του ώστε η Αγία πνευματική οικουμενική πόλη της Ιερουσαλήμ να γίνει παγκόσμια πνευματική κοιτίδα ενότητας, ειρήνης και θρησκευτικής καταλλαγής. 

Αξίζει να τονιστεί μετά την ομιλία του κ.Μαριδάκη ,ο Πρέσβης του κράτους του Ισραήλ κος Νόαμ Κάτς φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη αγκαλιάζοντας θερμά , αποκαλώντας τον “Πολύ καλο του φιλο” στην έναρξη της ομιλίας του.

Στο Χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αν. Πρέσβης και Διπλωμάτης Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Διπλωματικού Σχηματισμού κ. Κυριάκος Μαριδάκης είπε ότι ”Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να πρωταγωνιστή για τον πολιτισμό”. 

Η τιμητική του θέση αποτελεί αποκρυστάλλωση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων του στα πλαίσια των πολύχρονων διαχρονικών ανιδιοτελών προσπαθειών του απευθυνόμενος με εξαιρετική επιτυχία προς πολυάριθμους Αρχηγούς Κρατών και 62 και πλέον Διπλωματικών Αποστολών και Πρεσβειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα γεγονότα αυτά συνετέλεσαν στην εμπέδωση και παγκόσμια προβολή των αξιών και ιδεωδών του Ελληνικού Πολιτισμού, προωθώντας την παγκόσμια ειρήνη την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ ως παγκόσμια πνευματική κοιτίδα ειρήνης και οικουμενικής θρησκευτικής καταλλαγής.

Ευγενικός σκοπός του ήταν και θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής η δικαίωση των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν διαφυλάττοντας τις παρακαταθήκες, αξίες και αρχές ως κόρη οφθαλμού προς όφελος όλων των μελλοντικών επερχόμενων γενεών. Αγωνίζεται όπως ανέφερε για μία Ελλάδα υπερήφανη αντάξια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο Διεθνής Οργανισμός της Πολιτιστικής Διπλωματίας να καταστεί θεματοφύλακας ενός νέου φωτεινού δρόμου αντάξιου των πανάρχαιων των προγονικών αξιών και παρακαταθηκών μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή για την παγκόσμια ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση όλων των Εθνών. Με αφορμή εν όψει των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ζήτησε να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού και να πούμε ποτέ ξανά στην μισαλλοδοξία, στον αντισημιτισμό και την άμεση επιστροφή όλων των ομήρων στις οικογένειες τους διατηρώντας τη μνήμη ζωντανή. ”Το οφείλουμε όπως είπε, όχι μόνο σε αυτούς που χάθηκαν αλλά και στις νέες γενιές, που επιζητούν ένα πιο ειρηνικό και αλληλέγγυο μέλλον, δίκαιο, κοινωνικά ανθρώπινο δημοκρατικό ειρηνικό και ελπιδοφόρο”. 

Η Α.Ε. κος Νόαμ Κάτς Πρέσβης του Ισραήλ αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους υψηλούς προσκεκλημένους και σε προσωπικό τόνο τον «Πολύ καλό μου φίλο Κυριάκο Μαριδάκη» τόνισε στον χαιρετισμό του, ότι 

“όλοι μας επιθυμούμε την Ειρήνη και τον πολιτισμό διότι αποτελούν για όλους του λαούς της γης μοναδικές αρχές και άξιες , αντανακλώντας τις ανθρωποκεντρικές υψηλές αξίες του πνεύματος και της Ιστορίας ως σύνδεσμος της κοινωνίας για την κοινωνία. Ο Πολιτισμός συμβάλει στην φιλία όλων των λαών και για τον σημερινό κόσμο είναι το ποιο ισχυρό εργαλείο ενάντια στο μίσος, τιμώντας την σημερινή παγκόσμια ημέρα της επετείου της μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος. Πιστεύουμε όπως ανέφερε για το 2024 ότι το Ισραήλ μαζί με όλα τα κράτη να χτίσουν μια Παγκόσμια Ειρήνη για μια καλύτερη και εποικοδομητική χρονιά”.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This