EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
«ΙΠΠΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ»

«ΙΠΠΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ»

29 Jun, 2023

Παρευρέθηκα στην εξαιρετική και ποιοτική βραδιά με αξιόλογους ομιλητές οι οποίο μας ταξίδεψαν ιστορικά στην εποχή των  « Ιπποτών και σπαθιών» . Συγχαρητήρια σε όλους τους ομιλητές καθώς και στον Πρόεδρο του Ambassador club of Athens τον κύριο Κώστα Μισιάλη .

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στο Athenaeum Grand Hotel η ημερίδα που διοργάνωσε το Ambassador Club Athens με τίτλο «Ιπποτική Βραδιά». Οι ομιλητές πραγματικά ενθουσίασαν τους καλεσμένους με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το Ιπποτικό Πνεύμα.

Πρώτος ομιλητής της βραδιάς είχε προγραμματιστεί ο Δρ. Ιωάννης Βλαζάκης, Εικαστικός καλλιτέχνης με ειδίκευση στον τομέα της εραλδικής τέχνης – οικοσημολογίας και της εικονογράφησης χειρόγραφων από τη δυτική μεσαιωνική παράδοση, ο οποίος λόγω ασθενείας απουσίασε. Την ομιλία του και τις υπέροχες εικόνες από την παρουσίασή του ανέλαβε η κυρία Δέσποινα Χατζηνικολάου ειδική γραμματέας στο Δ.Σ. του Ambassador Club Athens. Μέσα από την παρουσίαση αυτή ταξιδέψαμε  στο συναρπαστικό κόσμο της συμβολικής τέχνης των θυρεών και των οικοσήμων.

Με τη δεύτερη ομιλήτρια Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, συγγραφέα ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, μάθαμε για μια άγνωστη εν πολλοίς πτυχή της ιστορίας των Ιωαννιτών Ιπποτών, για το ξεχωριστό ναυτικό που διέθεταν και τις δράσεις τους στη θάλασσα.

Κλείνοντας με τον τρίτο ομιλητή, τον Γεώργιο Ζαχαρόπουλο,  Εκπαιδευτή Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών, γνωρίσαμε συνοπτικά την εξέλιξη του σπαθιού τόσο στην μορφολογία του όσο και στην χρήση και την εκμάθηση του από τον 14ο αιώνα μέχρι το 19ο που ξεκίνησε να γίνεται αποκλειστικά άθλημα. Κυρίως είδαμε και αγγίξαμε από κοντά σπαθιά από τη συλλογή του κ. Ζαχαρόπουλου.
Συντονιστής της Ιπποτικής Βραδιάς ήταν ο Γιώργος Ξηραδάκης, Ναυτιλιακός Οικονομολόγος.

Τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι:

Αναστάσιος Λιάσκος, Πρόεδρος Πολεμικού Μουσείου, Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Γεν Γραμματέας Ιδρύματος Λασκαρίδη & Πρόεδρος του (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας, Ρένα Βασιλάκη Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, Κυριάκος Μαριδάκης Πρέσβης Καλής Θελήσεως και Πρόεδρος RAC Πειραιά, Εμμανουήλ Κυριακάκης, Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Χριστίνα Τετράδη Επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος Δημοσιογράφος, Αμυντικός Αναλυτής, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Πλαστικός Χειρουργός, Τζίνα Θανοπούλου Συμβουλευτική Ψυχολόγος.

 

thumbnail image1 1 1 thumbnail image3

thumbnail image2  thumbnail image4 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This