EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ισραήλ-Παλαιστίνη

Ισραήλ-Παλαιστίνη: δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή απάνθρωπη!

18 Jan, 2024

Ενώ ο παραλογισμός του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας με το απρόβλεπτο πραξικόπημα της Ρωσίας, συνεχίζει να απειλεί  την ειρήνη παγκόσμια, έρχονται  ξαφνικά στο φως οι  θηριωδίες  των μαχητών της Χαμάς με την εισβολή τους  στο Ισραήλ , και ο σφαγιασμός αμάχων εν ψυχρώ! Εικόνες δείχνουν λεηλατημένα και καμένα σπίτια, διάσπαρτα πτώματα, ενώ φρικιαστικές είναι οι εικόνες από μανάδες με τα μικρά παιδιά τους και ηλικιωμένους πλημμυρισμένους  στο αίμα. Φασιστικές δυνάμεις ένθεν και ένθεν συγκρούονται αλύπητα!

Οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συγκρούσεις έχουν ήδη στοιχίσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές κι έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στον ξεριζωμό. Τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου έχουν στραφεί και πάλι στη Μέση Ανατολή, όπου η διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης κλιμακώνεται εκ νέου μετά την επίθεση της Χαμάς, και δυστυχώς δείχνει να εξελίσσεται σε μια πρωτόγνωρη βία, που δεν έχει χαρακτήρα πολέμου αλλά άγριας και απάνθρωπης σφαγής. Στο νου των Ελλήνων έρχεται η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Χίου από τον οθωμανικό στρατό κατά το δεύτερο έτος, 1822, της Ελληνικής Επανάστασης. Μνημείο τέχνης παραμένει ο εμπνευσμένος από αυτήν πίνακας ζωγραφικής του Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά.

Το έγκλημα, δυστυχώς, διαπράττεται από τους ισχυρούς της γης, που τα οικονομικά τους συμφέροντα δεν τους επιτρέπουν να σταματήσουν τους πολέμους, με ολέθριες  συνέπειες την απώλεια ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αύξηση των μεταναστών και την αδυναμία των χωρών να τους απορροφήσουν. Το Μεσανατολικό Ζήτημα, η αραβοϊσραηλινή, δηλαδή, αντιπαράθεση, αποτελεί χρόνια κληρονομιά πρωτοφανούς διάρκειας και οξύτητας. Πολιτικές αλλά και θρησκευτικές δυνάμεις διαιωνίζουν τη σύγκρουση, ενώ και οι δύο ταλαίπωροι λαοί επιζητούν, μάταια, την ειρήνη.

Ο ιστορικός στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ Γιουβάλ Νώαχ Χαράρι απορρίπτει τη θεωρία του αιφνιδιασμού για την επίθεση της Χαμάς, καθώς  η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένως ότι οι πολιτικές της έθεταν το Ισραήλ σε κίνδυνο σε μια περίοδο αυξημένων απειλών. Θεωρεί τον Νετανιάχου, λαϊκιστή, ιδιοφυή στις δημόσιες σχέσεις ,αλλά εντελώς ανίκανο πρωθυπουργό. Η ιστορία, όπως ο ίδιος γράφει, δεν είναι ένα μάθημα ηθικής. Συνεπώς όσο και αν φταίει το Ισραήλ, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποτυχία του. Η αποτυχία του οφείλεται πάνω από όλα στον λαϊκισμό. Μεγαλώσαμε-γράφει-  με ιστορίες για το πώς οι ανυπεράσπιστοι Εβραίοι κρύβονταν σε ντουλάπια και κελάρια από τους Ναζί και κανείς δεν ερχόταν να τους βοηθήσει. Οι τρομακτικές ιστορίες που ακούγονται αυτές τις ημέρες, μετά την επίθεση της Χαμάς, θυμίζουν στους Εβραίους όσα έγιναν στο Ολοκαύτωμα και στα πογκρόμ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας εναντίον τους. Τελικά ο στόχος να δημιουργηθεί κράτος του Ισραήλ απέτυχε. Και καταλήγει τονίζοντας : «όποιος θέλει πραγματικά την ειρήνη, πρέπει να καταδικάσει τη Χαμάς, να της επιβάλει κυρώσεις και να απαιτήσει τον αφοπλισμό της». Τα λόγια αυτά, από έναν Ισραηλινό διάσημο  ιστορικό, όχι μόνον  αποδίδουν την πραγματικότητα, αλλά και προτείνουν την δέουσα λύση του προβλήματος ,στην οποία όμως οι ισχυροί της Γης κωφεύουν σκοπίμως.

 Εξάλλου, ο νομπελίστας ισραηλινός καθηγητής Τζόζεφ Στίγκλιτς χαρακτήρισε τον Νετανιάχου πρόσωπο σκάρτο, μια «κουτσή πάπια», που κυβερνά με τη λογική ότι στο Παλαιστινιακό έχει μόνον αυτός δίκιο και ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

  Ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανθρώπινος, μόνο να καταργηθεί μπορεί, πίστευε ο Άϊνστάιν, και ο οραματιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ρομπέρ Σουμάν  είχε επισημάνει : «Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν». Πότε όμως θα αναληφθούν και γιατί δεν έχουν ήδη αναληφθεί;

Αλίμονο, τα όσα συμβαίνουν παγκόσμια προμηνύουν την Δευτέρα Παρουσία, που κατά την χριστιανική παράδοση θα είναι και αυτή αιφνίδια, ως αστραπή, μετά από πολέμους, πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις και θλίψη μεγάλη επί της Γης …

 

 

 

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.
photo hosnysalah / https://pixabay.com 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This