EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης

14 Jun, 2024
Κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Ένας σταθερός κατακλυσμός από έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε ολόκληρη τη Νότια Φλόριντα την Τετάρτη, οδηγώντας σε μεγάλα προβλήματα στα αεροδρόμια και στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος μιας περιοχής της Interstate 95 και της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Miami-Dade και στο Broward.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, και περιλάμβανε και τις δύο κομητείες.

“Οι προκαταρκτικές αναφορές δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει και μπορεί να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη λειτουργική ικανότητα των κρίσιμων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων διακρατικών, κρατικών και επαρχιακών οδικών αρτηριών, αεροδρομίων, σχολείων και άλλων κρίσιμων υποδομών σε αυτές τις κομητείες”, δήλωσε ο ΝτεΣάντις σε δηλώσεις του. Προσθέτει ότι άλλες ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες προβλέπονται για τη Νότια Φλόριντα τις επόμενες μέρες, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω τις συνθήκες πλημμύρας σε ήδη πληγείσες και ευάλωτες μητροπολιτικές περιοχές.

Το Edgewater βλέπει πλημμυρισμένους δρόμους μετά από μια μέρα έντονης βροχόπτωσης. Σημαντικές πλημμύρες στο δρόμο σημειώθηκαν στο Miami-Dade και το Broward, σε περιοχές όπως το Hallandale Beach, το κέντρο του Μαϊάμι, το North Miami Beach και αλλού.

“Δεν έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου”, δήλωσε ένας οδηγός.

Η Gladys Adriancen επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά και πιάστηκε από τα νερά της πλημμύρας. Περίμενε ώρες για ένα ρυμουλκούμενο στη βορειοανατολική 163η οδό κοντά στην 22η λεωφόρο στο North Miami Beach, αφού είπε ότι μπήκε νερό μέσα στο αυτοκίνητό της.

“Κόλλησα με αυτό το αυτοκίνητο. Αν αυτό το αυτοκίνητο κινούνταν, θα κινούμουν και εγώ”, είπε. “Εκεί μέσα, αλλά τώρα βλέπω ότι το μηχάνημα λειτουργεί, αλλά φοβάμαι να οδηγήσω το αυτοκίνητο”.

Το κλείσιμο του I-95 συνέβη στις νότιες λωρίδες στην οδό Griffin Road, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα.

Η κυκλοφορία προς τα νότια εκτρέπονταν στη λεωφόρο Oakland Park Boulevard και τα οχήματα επετράπη να εισέλθουν ξανά στον αυτοκινητόδρομο στην οδό Stirling. Ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στο βόρειο Μαϊάμι Μπιτς, οδηγώντας σε επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς.

Ο Νίκο Κλέμονς του NBC6 αναφέρει. Ένα όχημα πλημμύρισε στην περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν αξιωματούχοι του FHP. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το κλείσιμο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και μέχρι να αποστραγγιστεί το νερό από τον αυτοκινητόδρομο.

Άλλες περιοχές του I-95 αντιμετώπισαν επίσης πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένης της ράμπας προς νότο στην 151η οδό και της ράμπας προς βορρά στην 135η οδό. Οι λωρίδες εξπρές πλημμύρισαν επίσης στη Northwest 67th Street.

Στο Μαϊάμι-Ντέιντ, τα πληρώματα εργάζονταν για να μειώσουν τις πλημμύρες σε ορισμένα σημεία, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν αρχίσει να πέφτει η βροχή.

“Το προσωπικό της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ εργάζεται προληπτικά για να προετοιμάσει την κοινότητά μας από πριν από την έντονη βροχόπτωση και εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μας”, δήλωσε η Δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λεβίν Κάβα. “Ζητάμε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες να παραμείνουν ασφαλείς, να παραμείνουν στο εσωτερικό, να αποφύγουν τις πλημμυρισμένες περιοχές και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για πιθανούς κινδύνους.

Ο Λεβίν Κάβα αργότερα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κομητεία ως απάντηση στις πλημμύρες.

 

 

πηγες 

https://www.nbcmiami.com/
https://www.youtube.com/watch?v=CAyS8CjzW20
https://www.youtube.com/shorts/XQ_IVRzUW30

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://eu.usatoday.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This