EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Καίγεται η Ελλάδα

21 Jun, 2024
Καίγεται η Ελλάδα

Καίγεται η Ελλάδα

Καίγεται η Ελλάδα

Τίποτα δεν άλλαξε από το 2020  που πάλι καιγόταν η Λέσβος και όλοι η Ελλάδα και τότε είχα γράψει  αυτό το άρθρο πόσο επίκαιρο  σας το αφήνω στην κρίση σας !!

Οι φλόγες αγκάλιασαν τη Μόρια. Οι «πονεμένοι λαθρομετανάστες»  χορεύουν τον χορό των πεθαμένων  πάνω στην καμένη περιουσία των απλών ανθρώπων.  Κάποτε, χορεύανε τον χορό του Ζαλόγγου. Τώρα χορεύουν τον χορό της καμένης και χαμένης γης φωνάζοντας «bye bye Μόρια». Μας είχαν ενημερώσει μέσα από διάφορα βίντεο ότι θα την κάψουν,  αλλά ποιος έδωσε σημασία; Όλοι ήταν απασχολημένοι με το να βλέπουν το Big Brother. Μήπως έδειξε το Big Brother και το κάθε Big Brother ότι έχουν φτάσει στη Μόρια 30.000 θαλασσοπνιγμένοι μετανάστες;

Μήπως έδειξε το Big Brother και το κάθε Big Brother τους  κατοίκους να ζητάνε και να φωνάζουν από την πρώτη μέρα βοήθεια; Όχι, γιατί οι πάντες τους χαρακτήρισαν ρατσιστές, ακροδεξιούς και πως δεν υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες αυτούς τους καημένους που ήρθαν για  να κατακτήσουν το νησί τους.

Ναι, και όμως, αυτό έγινε. Πήραν πλέον την διαταγή να κάψουν τα πάντα και αυτό ήταν. Η πέτρα κύλισε, το νησί έχει κατακτηθεί εδώ και πολύ καιρό. Το χάσαμε. Ο τούρκος αποθρασύνθηκε, οι ΜΚΟ αλωνίζουν- καταγγείλανε μέχρι και τον Πάτερ Αντώνιο, που με τόσο κόπο κατάφερε και έφτιαξε την κιβωτό του κόσμου -όταν εξέφρασε την γνώμη του πως δεν πρέπει να χτιστούν τα hotspot κοντά στα παιδιά γιατί καθημερινά τα βιάζουν και αυτός προσπαθεί να τα σώσει. Τι πιστεύετε πως έγινε; Τον είπαν ρατσιστή, φυσικά, που έχει όλες τις φυλές του Ισραήλ μέσα στην κιβωτό… Βλέπετε, οι ΜΚΟ δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο, για τους Έλληνες. Τι τους νοιάζει; Μόνο τα 1.200 ευρώ που παίρνουν τον μήνα και οι επιδοτήσεις για να βοηθάνε τους ταλαιπωρημένους… 

Οι κάτοικοι στο νησί δεν είναι τώρα ταλαιπωρημένοι; Φωνάζουν, αλλά ποιος τους ακούει; Όλες οι κυβερνήσεις και οι δικαστές κωφεύουν. Οι θαλασσοπνιγμένοι ξήλωναν  τις πόρτες των σπιτιών για να φτιάξουν δικά τους καταλύματα, έκαιγαν και καίνε γραφικά μικρά εκκλησάκια, βιάζουν μικρά παιδιά μέσα στα hotspot και τα ναρκωτικά δεν λείπουν ποτέ από εκεί μέσα. Και ο κόσμος κατακρίνει τους κατοίκους του νησιού που φωνάζουν για αυτή την τραγική κατάσταση. Φυσικά, αφού οι θαλασσοπνιγμένοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν.   

Και δεν καίνε μόνο τη Μόρια, αλλά για μια ακόμη φορά, καίνε και όλη την Ελλάδα. Βλέπετε, οι πυροσβέστες  δυστυχώς δεν είναι αρκετοί και πλέον δεν υπάρχουν και χρήματα. Μάλλον δεν περισσεύουν από τα ταξίδια και τα ρόλεξ των υπερασπιστών πολιτικών της πατρίδας μας, για να μην αναφέρω και τα υπέρογκά ποσά που παίρνουν κάθε μηνά, πέρα από τις μίζες.  Που να περισσέψουν για την αστυνομία και για την πυροσβεστική  που προσπαθούν να προστατέψουν τον  πολίτη;  Υπάρχουν μαρτυρίες πως σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, οι αστυνομικοί δέχονται μέσα σε 2 ώρες, 500 κλήσεις.

Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή η χωρά μας; Τώρα καίγεται η Μόρια, καίγεται η Ανάβυσσος, η Κερατέα, τα  Καλύβια και πολλές ακόμα περιοχές και η πυροσβεστική έχει ελάχιστο προσωπικό για να ανταποκριθεί όπως πρέπει και να σώσει τα σπίτια των ανθρώπων που καίγονται… Υπάρχει σχέδιο! Το φωνάζω από τον γραπτό λόγο μου, αλλά δυστυχώς οι πιο πολλοί με αποκαλούν γραφική. Φωνάζω πολύ καιρό ότι η Μόρια και γενικά η Λέσβος, έχει κατακτηθεί όπως συμβαίνει και με όλα τα νησιά μας στα οποία δημιουργήθηκαν τα hotspot.

Είμαστε σε πόλεμο αλλά κάνεις δεν θέλει να το παραδεχθεί,  γιατί πολύ απλά δεν έχει μέσα στο σπίτι του την πύρινη λαίλαπα… Απλά ακούει τι συμβαίνει σε κάποιες άλλες πόρτες και ο λαός δεν ενδιαφέρεται… Θα ανοίξει όμως η πόρτα και θα μπουκάρει μέσα στο σπιτικό σου ο Τούρκος, γιατί μέσα στην Ελλάδα είναι ήδη… Όμως μέσα στο δικό σου σπίτι, ακόμα δεν έχει μπει…

Και εδώ είναι που λες δεν βαριέσαι… Ακόμα εγώ  παίρνω το επίδομα ανεργίας μου, κάνω και καμία αρπαχτή. Ακόμα έχω ιντερνέτ για να μπαίνω και να κάνω πατριωτικούς σχολιασμούς ή να χλευάσω  την κάθε ανάρτηση των άλλων. Και ας μην ξεχνιόμαστε, έχω και την τηλεόραση για να μην χάσω το Big Brother.

Ξέρω ότι δεν θα γίνω αρεστή με τις απόψεις μου αλλά δείτε την πραγματικότητα γιατί ο εχθρός ήρθε και θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα… Βλέπουμε μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης  να οργανώνονται τόσο καιρό για την  επόμενη εξέγερση τους. Παίζονται όμως πολλά. Πατρίδες χάνονται, πατρίδες παίζονται στα ζαριά της απληστίας και της πλουτοκρατίας. Πρέπει πρώτα να καούν και να ρημαχτούν όλα για να  βγουν στις τηλεοράσεις  και να ρίξουν τις μεγάλες κόρωνες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος… Σοβαρά τώρα,  κατόπιν εορτής…

Που ήσασταν όλοι, ωρέ, όταν έλεγαν ότι θα τα κάψουν όλα; Και μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζατε πως σε όλα τα νησιά μας υπάρχουν πράκτορες και παρακολουθούν. Τα πάντα όλα καταγράφονται… Απλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Τόσο απλά. Γιατί τίποτα δεν μας ανήκει πλέον… Τα έχετε χαρίσει όλα στον Τούρκο κατακτητή με πολύ καλό αντάλλαγμα. Πως λοιπόν θα τους αποτρέψτε όλους αυτούς, αφού είναι σε διατεταγμένες υπηρεσίες,  όλοι ετοιμοπόλεμοι; Οι κακομοίρηδες οι θαλασσοπνιγόμενοι….

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα, και ιδιαίτερα τη Λέσβο, αποτελούν μια συνεχή και σοβαρή απειλή για τη φύση, τους κατοίκους και τον πολιτισμό της περιοχής. Η καταστροφή αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική ζημιά· καίει ανεκτίμητες περιουσίες, εκατοντάδες στρέμματα δασών και γεωργικών εκτάσεων, ενώ η ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει συχνά.
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν με το φόβο του καλοκαιριού και των θερμότερων μηνών, όταν οι πυροσβέστες αγωνίζονται απεγνωσμένα για να περιορίσουν τις φλόγες. Οι εικόνες των καταστροφών είναι καρφωμένες στη μνήμη τους: καμένες ελιές, καταστροφικά καμένα χωριά, και οι ζωές των κατοίκων σε αβεβαιότητα.
Η πρόληψη και η έγκαιρη αντίδραση είναι κρίσιμες. Οι τοπικές αρχές, οι οργανώσεις και οι κάτοικοι πρέπει να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενισχύοντας τις προληπτικές δράσεις και βελτιώνοντας τις υποδομές πυρόσβεσης.
Πέρα από τις πρακτικές λύσεις, αυτές οι πυρκαγιές θυμίζουν σε όλους μας την επιτακτική ανάγκη για προστασία και σεβασμό προς το περιβάλλον. Η προστασία των δασών και η συνειδητοποίηση για την αλλαγή του κλίματος είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, για να προστατεύσουμε τη γη και τις ζωές που εξαρτώνται από αυτήν.

 

photo https://www.news247.gr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This