EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Καναντέρ

Και ανθρώπινα θύματα στα πεδία της φωτιάς – Κατέπεσε Καναντέρ – Νεκροί οι δύο χειριστές

25 Jul, 2023

Με επίσημη δήλωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έκανε γνωστό τον θάνατο του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, αφού το Καναντέρ κατέπεσε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. 

Τριήμερο εθνικό πένθος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δένδιας, καθώς οι δύο χειριστές έπεσαν σε ώρα καθήκοντος.

Το καναντέρ έριξε το νερό για την κατάσβεση, και μετά επιχείρησε να σηκωθεί, αλλά δεν υπήρχε χώρος για ελιγμό. Ο δεξιός πλωτήρας του χτύπησε σε δέντρο και κόπηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία του σκάφους. Το τραγικό συμβάν συνέβη στην εστία του Πλατανιστού, κοντά στην Κάρυστο.

Νεώτερα από τα μέτωπα της φωτιάς στην Ελλάδα, σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου

ΡΟΔΟΣ. Αναζωπυρώσεις συμβαίνουν συνέχεια και η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώσεις οικισμών στο Βάτι. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να κινηθούν προς την Λίνδο. Νωρίτερα σήμερα κινήθηκε διαδικασία εισαγγελικής παρέμβασης για τις φωτιές στο νησί, με άρση του απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι εμπρηστές. Για την ώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε Γενάδι και Μαλώνα. 

ΑΡΤΑ. Μικρή εστία σε κτήμα με σκουπίδια στην οποία έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά παλεύουν ακόμη με την φωτιά, ενώ έχουν καεί και σπίτια. Το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης και των οικισμών Καλαμάκι και Απραός.

ΕΥΒΟΙΑ και ΑΧΑΪΑ αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις και οι δυνάμεις επιχειρούν ακόμα, από αέρος και χερσαία.

 

Η πτώση του Καναντέρ και ο χαμός των δύο πιλότων έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς πολλά μηνύματα συμπαράστασης έχουν φτάσει στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Για αύριο, Τετάρτη, επίσης έχει δοθεί δελτίο ισχυρών ανέμων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, οπότε οι ελπίδες στρέφονται μάλλον προς το θαύμα για να μην πληγεί η Ελλάδα περισσότερο.

 

 

source/photo https://in.gr, https://ethnos.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This