ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Κανονικότητα 2021

Και επανήρθαμε στην κανονικότητα 2021

23 Sep, 2021

Γραφει η Ιωάννα Λαζάρου

 

Κανονικότητα 2021

Δυστυχώς πλέον βρισκόμαστε σε μια κατάσταση λήθης στην Ελλάδα. Έχουν ξεχαστεί γεγονότα που θα έπρεπε να μείνουν χαραγμένα στις μνήμες μας για πάντα και για τα οποία θα έπρεπε να είχαμε παλέψει με νύχια και με δόντια για να μην επαναληφθούν ξανά. Το πρώτο πράγμα για το οποίο λυπάμαι που πρέπει να μπω στην διαδικασία να θυμίσω είναι οι φωτιές που κατασπάραξαν τη χώρα.

Μια τραγική οικολογική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων που έπληξε όλη τη χώρα. Μια κοινωνική καταστροφή που άφησε πίσω της χιλιάδες Έλληνες με κατεστραμμένα σπίτια.

Κανονικότητα 2021

Πυρκαγιές έκαψαν την Αττική σε  περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας – Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αδάμες Κηφισιάς, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι. Στην Ανατολική Αττική, πυρκαγιές σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές – Αφίδνες, Μαλακάσα, Άγιος Στέφανος και Σταμάτα, αλλά και στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας ενώ οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς.

Στις Αφίδνες, η φωτιά έκαψε όλο το δάσος γύρω από την κωμόπολη και έφτασε μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα διόδια, ενώ κοντά στα διόδια Αφιδνών, κάηκε ολοσχερώς και ένα βενζινάδικο, που ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα από την έκρηξη του.

Κανονικότητα 2021

Στην Βαρυμπόμπη, η φωτιά έφτασε μέσα στην πόλη, στην κεντρική πλατεία, και έκαψε σπίτια, επιχειρήσεις, άλλα και την δασική έκταση γύρω της. Ο Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης, Βορείων Προαστίων καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Ευτυχώς τα άλογα των Ομίλων μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και είναι ασφαλή.

Στην Μαλακάσα, η φωτιά έκαψε όλη την δασική έκταση γύρω από την κωμόπολη, και έφτασε και στις γραμμές του ΟΣΕ, τον Σιδηροδρομικό της σταθμό, κοντά στην Σφενδάλη.

Στον Άγιο Στέφανο και στην Σταμάτα, οι πυρκαγιές παρέσυραν δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ κάηκε τελείως και ένα εργοστάσιο με πλαστικά.

Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, κάηκαν δεκάδες έλατα και πεύκα, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή, ενώ απειλήθηκε ακόμη και την περιοχή γύρω από την Λίμνη Μπελέτσι, απειλώντας την πανίδα της λίμνης, αλλά και τα προστατευόμενα ζώα, που ζουν σε ολόκληρη την Οροσειρά της Πάρνηθας.

Κανονικότητα 2021

Εκκενώσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

Βαρυμπόμπη, Νέα Κηφισιά, Τατόι, Ολυμπιακό Χωριό, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα, Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Μαλακάσα, Δροσιά, Σταμάτα, Διόνυσο, Καπανδρίτι, Άγ. Στέφανο, Μαρκάτι Κερατέα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, πυρκαγιές σημειώθηκαν στον Δήμο Αιγιαλείας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού, στα παραθαλάσσια χωριά Ζήρια και Λαμπίρι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, πυρκαγιές σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία η οποία απείλησε επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο και τους οικισμούς Λάλας, Πλάτανος, Κολίρι, Πελόπιο και Νεμούτα.

Κανονικότητα 2021

Να μην αναφέρω ότι καταστράφηκαν δεκάδες δέντρα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, πυρκαγιές σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, στους ορεινούς όγκους κοντά στα χωριά Διαβολίτσι και Άνθεια και στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο χωριό Βλαχόπουλο.

Φωτιές ξέσπασαν και σε πάρα πολλές άλλες περιοχές όπως στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας, στην Δυτική Μακεδονία, στην Κεντρική Μακεδωνία, και στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Φωτιές που πλέον έχουν λησμονηθεί και δεν αναφέρονται πουθενά.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο δεν αναφέρουμε τίποτα είναι τα εγκαίνια των νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά μας. Στην Σάμο για παράδειγμα εγκαινιάστηκε νέα δομή που έχει πιάσει 154 στρεμμάτων, στη θέση Ζερβού του δήμου Ανατολικής Σάμου και μπορεί να υποστηρίξει 3.000 πρόσφυγες.

Φυσικά να μην ξεχάσουμε την ασφάλεια με διπλή περίφραξη ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, και την εγκατάσταση στην είσοδο των συστημάτων ελέγχου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης, «Σε λίγους μήνες ακολουθεί η Κως, η Λέρος και λίγο αργότερα, μέσα στο 2022, η Χίος και η Λέσβος».

Κανονικότητα 2021

Και που είναι οι αντιδράσεις; Πουθενά. Γιατί; Γιατί οι ΜΚΟ μάζεψαν κόσμο από τα νησιά υποσχόμενες πως θα προσλάβουν ντόπιους να εργαστούν εκεί και έτσι κατέπνιξαν τις διαμαρτυρίες. Εφόσον κατάφεραν να τοποθετήσουν σε μια δουλειά τα παιδιά τους ας δεχτούμε 3.000 μετανάστες σε ένα νησί.

Επίσης, οι ΜΚΟ νοικιάζουν σπίτια στα νησιά για να βάλουν μέσα πρόσφυγες οπότε δίνουν χρήματα και στους ιδιοκτήτες για να μην μιλάνε και χάσουν τα χρήματα.

Πλέον δυστυχώς μας έχουν καταντήσει να ζητάμε μόνο χρήματα και να μην μιλάμε όσο μας τα ταΐζουν. Πλέον ο Έλληνας αδιαφορεί αν πάνε να του κλέψουν την χώρα γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι να πάρει ζεστό χρήμα χωρίς να τον νοιάζει από που έρχεται.

Πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε να διαιωνίζουμε αυτή την κατάσταση γιατί στο τέλος, όταν τελειώσει το χρήμα επειδή θα έχουν υλοποιήσει τα σχέδια τους, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα και θα είμαστε έρμαια των καταστάσεων.

Μην αφήσετε την Ελλάδα να πέσει στα χέρια του αόρατου αλλά και του ορατού εχθρού. Έχει ξεκινήσει η παγκόσμια επανεκκίνηση  οι ελίτ κοινωνία αισθάνεται και προσπαθεί να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι ο θεός  διαμορφώνουν καιρούς δημιουργούν τσουνιά και σεισμούς.

Κανονικότητα 2021

Αλλάζουν το DNA  Μέσω εμβολίων καταστρέφουν τον πλανήτη για να τον ξανακάνουν επανεκκίνηση σαν θεοί !!!!μέσω  από την πράσινη ενέργεια ,,,θα βάζουν τεχνιτά λουλούδια σπίτια με πράσινη ενέργεια αυτοκίνητα με μπαταρία  τεχνιτή νοημοσύνη ρομπότ  και θα δημιουργήσουν  μισό άνθρωπο μισό ρομπότ ήδη ο Ελον Μασκ έχει μπει στην διαδικασία αυτή ..

Εγω λοιπόν θα κανω την μαγική σφαίρα ..να δω το μέλλον μας   αφού θα έχουν πραγματοποίηση όλα αυτά με της ευχές των προθύμων να συμβάλουν στην καινούργια νέα τάξη …θα φτιάξουν ήδη έχουν δημιουργήσει  .χοτ σποτ και θα μας βάζουν εκεί μεσα θα φτιάξουν και αρένες πάλης όπως στην αρχαιά Ρώμη και θα μας πετάνε μεσα …να πολεμάμε οι άνθρωποι με τα ανδρείκελα  -ΡΟΜΠΟΤ σας τρομάζει  αυτό που διαβάζετε …γιατι?

Δεν εχετε σκεφτεί καθόλου το σενάριο αυτό με τόσα που μας επιβάλουν να κάνουμε ..εσεις όμως μην πτοείστε σταθερά σταθείτε στο ύψους των περιστάσεων κοιτάχτε πως θα περάσετε καλά ….αλλά στην πατρίδα μου λένε στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό !!!εκτός και αν είναι σπανός !!!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.