EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πακέτο ασφάλισης περιουσίας

Η Φλόριντα θα κυνηγά τους γονείς που πληρώνουν καρτέλ για να μεταφέρουν λαθραία τα παιδιά τους στις ΗΠΑ

23 Jun, 2022

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, θέλει να βρεί και να διώξει ποινικά γονείς που πληρώνουν διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις για να περάσουν παράνομα τα παιδιά τους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Ο DeSantis υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα στις 17 Ιουνίου ζητώντας να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σώμα ενόρκων σε όλη την πολιτεία για την αρχική διάρκεια ενός έτους.

«Σκοπός της μεγάλης αυτής επιτροπής θα είναι να ερευνήσει άτομα και οργανώσεις που εργάζονται ενεργά με ξένους υπηκόους, καρτέλ ναρκωτικών, κογιότ, για να διακινήσουν παράνομα ανηλίκους —κάποιους ηλικίας έως 2 ετών— πέρα ​​από τα σύνορα και στη Φλόριντα», είπε ο DeSantis. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 17 Ιουνίου.

«Αυτό είναι λάθος αυτό που κάνουν και θα το κυνηγήσουμε».

Το μεγάλο σώμα ενόρκων θα διερευνήσει επίσης τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για τη μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων στα νότια σύνορα και το λαθρεμπόριο ή τη διακίνηση άλλων παράνομων αλλοδαπών.

Ο DeSantis ανακοίνωσε επίσης ότι το Florida Highway Patrol επεκτείνει την επιβολή του στους διαδρόμους λαθρεμπορίας και διακίνησης στην πολιτεία.

Από τον Ιανουάριο του 2021, οι αστυνομικοί της πολιτείας έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 40 συλλήψεις για λαθρεμπορία ανθρώπων με 150 παράνομους αλλοδαπούς επιβάτες και κατασχέθηκαν 115 λίβρες κοκαΐνης, 20 λίβρες ηρωίνης, 250 λίβρες μεθαμφεταμίνη και 272 όπλα της Φλόριντα. Συνταγματάρχης Τζιν Σπόλντινγκ.

«Και δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι απλώς ξύνει την επιφάνεια», είπε ο Spaulding.

Το μεγάλο σώμα ενόρκων θα ερευνήσει επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις που «βοηθούν αυτό το σύστημα λαθρεμπορίας παραβιάζοντας σκόπιμα τον κρατικό μας νόμο κατά των δικαιοδοσιών των καταφύγιων», είπε ο DeSantis, αναφερόμενος σε πόλεις και κομητείες, όπως το Miami–Dade, που αποτυγχάνουν να παραδώσουν εγκληματίες παράνομους αλλοδαπούς. ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης.

«Σύμφωνα με αναφορές από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου, ωστόσο, η κομητεία του Μαϊάμι-Ντέιντ αρνείται να τιμήσει τα ομοσπονδιακά αιτήματα για την επιμέλεια εγκληματιών αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις κράτησης του Μαϊάμι-Ντέιντ, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών που συνελήφθησαν για απόπειρα δολοφονίας, ενδοοικογενειακή βία με στραγγαλισμό, επίθεση με θανατηφόρο άτομο. όπλο και πρόστυχη και άσεμνη συμπεριφορά σε ανήλικο», αναφέρεται στην αναφορά.

Ασυνόδευτοι ανήλικοι

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας συνέλαβαν σχεδόν 108.000 παιδιά κάτω των 18 ετών που είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα χωρίς γονέα ή κηδεμόνα, σύμφωνα με στοιχεία της Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων.

Μόλις συλληφθούν, τα ασυνόδευτα παιδιά υποβάλλονται σε ερωτήσεις από τη Συνοριακή Περιπολία και μεταφέρονται στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), συνήθως εντός 72 ωρών. Στη συνέχεια, το HHS τοποθετεί το παιδί με έναν χορηγό στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν αναμονή της διαδικασίας του δικαστηρίου μετανάστευσης.

Στο 91 τοις εκατό των περιπτώσεων, ο ανάδοχος του παιδιού είναι μέλος της οικογένειας που ζει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνά παράνομα.

Η Φλόριντα απορρόφησε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό -πάνω από 11.000- ασυνόδευτων παιδιών το οικονομικό έτος 2021, πίσω από το Τέξας. Άλλα 6.659 παιδιά έχουν τοποθετηθεί στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022.

Τα μέλη της οικογένειας πληρώνουν χιλιάδες δολάρια σε οργανώσεις λαθρεμπορίου για να φέρουν τα παιδιά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια υπόθεση του 2013, η Patricia Elizabeth Salmeron Santos, η οποία ζούσε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτησε από τους λαθρέμπορους να φέρουν τη 10χρονη κόρη της στη Βιρτζίνια από το Ελ Σαλβαδόρ. Η Santos συμφώνησε να πληρώσει 8.500 δολάρια.

Σχεδόν όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρονται λαθραία από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα ή το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.

Σημαντική μερίδα των παιδιών, ιδιαίτερα νεαρά κορίτσια, υφίστανται σεξουαλική επίθεση στο ταξίδι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και εκθέσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν συχνά επικίνδυνα οχήματα, μένουν σε άθλιες συνθήκες σε κρυφά σπίτια, διασχίζουν ανώμαλο έδαφος και εκθέτουν τα παιδιά σε άλλες σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες», αναφέρει η αναφορά.

Photo: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This