EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Zantac

Κλινικές Μελέτες και Νομικές Ενέργειες: Η Υπόθεση του Zantac και οι Κινδύνοι για τη Δημόσια Υγεία

25 Apr, 2024

Η σύγχρονη ιατρική πρακτική στηρίζεται σε μια σταθερή βάση επιστημονικής έρευνας και αυστηρών κανονιστικών πλαισίων για την ασφάλεια των φαρμάκων. Παρόλα αυτά, ορισμένες φορές αναδύονται ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η υπόθεση του φαρμάκου Zantac, του γνωστού αντιδυσπεπτικού που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση του έντονου οξέος προστατεύοντος ουλίτιδας και άλλων παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες πρώην χρήστες του Zantac έχουν καταθέσει αγωγές αποζημίωσης που συνδέουν το φάρμακο με τον καρκίνο. Πολλές από αυτές τις αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Sanofi, του γαλλικού φαρμακευτικού κολοσσού που παρήγαγε και πωλούσε το Zantac.

Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, η Sanofi συμφώνησε να πληρώσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 4.000 ενάγοντες προκειμένου να διευθετήσει τις αγωγές αποζημίωσης. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή περίπου 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη που υπέφερε επιπλοκές λόγω του φαρμάκου.

Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία της αναγνώρισης των πιθανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία και τη σημασία της δικαιοσύνης για την αποζημίωση των ατόμων που ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημίες.

Κλείνοντας, παραθέτω μερικές πιθανές πηγές:

  1. Bloomberg: Σύνδεσμος προς το άρθρο
  2. Ιατρικός Σύλλογος των ΗΠΑ: Σύνδεσμος προς τον ιστότοπο
  3. Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC): Σύνδεσμος προς τον ιστότοπο

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://tovima.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This