EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Εσένα που Έφυγες

Κριτική για το βιβλίο “Για Εσένα που Έφυγες Νωρίς” της Ιωάννας Λαζάρου

9 Feb, 2023

Εφημερίδα Γνώμη Πατρών 8/1/2023
από την Ανεστοπούλου Μαρούδα Θεοδώρα

Σήμερα παρά ποτέ διαβάζοντας τούτο το ανεξήτιλο βιβλίο με τα όσα δεδομένα ζωής μένω πραγματικά άναυδη-συγκινημένη και βαζω υπογραφή στην υποσημείωση της εκλεκτικής συγγραφέως.<< Μια αληθινή καθηλωτική Ιστορία>> της εκλεκτής Ιωάννα Λαζάρου.
Αναφορά μνήνης γραμμένης με ασβηστα συμβάντα, ;αγώνα πεινας και πόνου βίωσης. Έρχομαι αθελά μου όπως είπα και στην αρχή να ανατρέξω μια άλλη εποχή πολέμου.κατοχής ,υποτέλειας και ελπίδας για ελευθερία της χώρας μου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η συγγραφέας Ι. Λ ούσα πάσχουσα κατά της ταπεινής μου γνώμης , περιγράφει απλά έντονα ότι συνέβη σε εκείνη την εποχή όπου οι άνθρωποι ζούσαν στα χωριά με το βιός τους την όποια κοινωνική ζωή αν μπορούσαν να έχουν μέσα σε πόλεμο
Και τα συμβάντα ανά άτομο και Οικογένεια.
Διαβάζοντας τις 422 σελίδες αυτού του βιβλίου με τίτλο //Για σένα που έφυγες νωρίς// σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην αφήγηση της μικρής ηρωίδας , η οποία αποτελεί και το κυρίως πρόσωπο μεταξύ μάνας ,πατέρα,συγγενών και γειτόνων.
Γνωστά τα γεγονότα Γερμανοί-Ιταλοί και ανταρτοπόλεμος.Έ να θύμα Γερμανός ,δέκα θύματα οι Έλληνες,κόψιμο μιας κατοικίας η ολόκληρου του χωριού .
Τρόμος δυστυχία.Πόνος και καταστροφή.Η ηρωίδα μας μικρό παιδί αναζητά την μάνα της γρήγορα χαμένη από το χέρι του ίδιου του πατέρα της.Ενός εγωιστή κυρίαρχου στο σπίτι του όπως κάθε αρσενικό ,ζήλευε αφόρητα τη δόλια τη γυναίκα του και μάνα των παιδιών του.
Με αποτέλεσμα να μην σέβεται ούτε την σύντροφο ούτε την μικρή του κόρη, επειδή ήταν θηλυκό και μόνο το γιό του.
Εικόνες οδυνηρές θλίψης πόνου και απελπισίας σε τούτο το σπιτικό που ο αρχηγός είχε περάσει μια αρρώστια που τον άφηνε ανάπηρο.
Τότε στο χωριό έπρεπε ο γαμπρός να πάρει προίκα και έτσι βρέθηκε η οικογένεια στην πρωτεύουσα εκεί υπήρχε η γειτονιά που στις αυλές των σπιτιών οι νοικοκυρές αναμασούσαν τα νέα.
Όντως το βιβλίο δεν σου δίνει ευφορία ψυχής παρά τα γλέντια, τα παιχνίδια τις συναναστροφές και τα κουτσομπολιά του απλού κόσμου, κρίσεις και επικρίσεις για τους αρχηγούς των οικογενειών, οι οποίοι ερχηγοί είχαν κύρος και ενιωθαν εξαγριωμένοι όταν τους εκαναν κριτική συγγενείς και φίλοι. Όσο για την γυναίκα ήταν στο τελευταίο στάδιο της εκτίμησης από τον σύζυγο-ξύλο μεχρι θανάτου.
Οι εποχές πέρασαν όμως δεν παύουν να επαναλαμβάνονται.όλοι μαθαίνουμε τι γίνεται γύρω μας τα γεγονότα μέσω των Μ.Μ.Ε μας στεναχωρούν γιατί υπάρχει αδιαφορί, εγωισμός,ζήλια φθόνος για την γυναίκα.
Λίγα λόγια για την αξιόλογη και θαυμάσια συγγραφέα Ι.Λαζάρου που γεννήθηκε στην Αθήνα ,σπούδασε δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση. Δημοσιογραφία και είναι πτυχιούχος Ευρωπαικής Ιστορίας και Τέχνης.
Ασχολείται με πολλά όπως Μάρκετινγκ και εκδίδει ψηφιακή εφημερίδα και είναι μέλος των ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου εξωτερικού.
Έχει ιδιίτερη αγάπη στην Λογοτεχνία και στα Ελληνικά Γράμματα και είναι παραγωγός ραδιοφώνου στην Φλόριντα.
Προσφέρει κοινωνικό έργο και έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Τελειώνοντας έχω να προσθέσω μέσα από τούτο το ανυπόφορο ταξείδι για τις χαμένες ανθρώπινες ελπίδες ,την αγάπη την κατανόηση, το σεβασμό, το δίκιο που δίνει ο Σταυρός της πίστης στο Θεό.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This