ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Έλαβε υποτροφία 97% για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Yale

17 Aug, 2021

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι μαθητής από την Θεσσαλονίκη, κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο πανεπιστημιακό ίδρυμα Yale, για να σπουδάσει στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του συγκεκριμένου ιδρύματος. Το Yale είναι ένα από τα σπουδαιότερα τεχνολογικά ιδρύματα του κόσμου, με ένα πολύ μεγάλο ποσό να αφιερώνεται κάθε χρόνο για τον τομέα της έρευνας, ενώ απόφοιτοι του συγκεκριμένου πανεπιστημίου υπήρξαν 5 πρόεδροι των ΗΠΑ. Η εισαγωγή σε αυτό είναι αρκετά δύσκολη, αφού γίνεται δεκτό μόνο ένα μικρό ποσοστό μαθητών κάθε χρόνο. Ο Θεσσαλονικιός μαθητής, κατάφερε να λάβει υποτροφία 97% για τις σπουδές του, πράγμα το οποίο κάνει ακόμα σπουδαιότερο το επίτευγμα του.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έχει λάβει αρκετές διακρίσεις στα σχολικά του χρόνια, ανάμεσα σε μαθητές της ηλικίας του. Αυτές περιλαμβάνουν μαθηματικούς διαγωνισμούς, όπως επίσης και την πρώτη θέση στην Ολυμπιάδα των Επιστημών. Είναι επίσης αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT, η οποία θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ‘’F1 in schools’’.

Ο Κωνσταντίνος είχε κάνει αίτηση σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα για να σπουδάσει το αντικείμενο που αγαπάει, με το Yale να βρίσκεται στις πρώτες του επιλογές. Αποτελούσε στόχο ζωής του να φοιτήσει σε ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο θα του δώσει όλες τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξέλιξης που θέλει ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Με δίδακτρα 88.000 δολάρια τον χρόνο θα ήταν ανέφικτο να σπουδάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο χωρίς να λάβει την συγκεκριμένη υποτροφία. Ωστόσο, ύστερα από μια αναλυτική διαδικασία αξιολόγησης που πραγματοποιείται από το πανεπιστημιακό αυτό ίδρυμα, σύμφωνα με την οποία αξιολογείται το τι μπορεί να προσφέρει στην κοινότητα ο κάθε υποψήφιος μέσα από τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει και το βιογραφικό του, κατάφερε να λάβει μια υποτροφία της τάξης του 97%, η οποία θα του επιτρέψει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, και να βρεθεί ανάμεσα σε μερικά από τα κορυφαία μυαλά του κόσμου.

Σύμφωνα με δήλωση του, αυτό που τον οδήγησε να στραφεί στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια, έναντι των Ελληνικών είναι η σύνδεση που παρέχεται σε αυτά με την αγορά εργασίας. Ένας απόφοιτος του Yale, ή κάποιοι αντίστοιχου πανεπιστημίου, είναι εφικτό να εργαστεί σε κορυφαίες εταιρίες όπως η Google και η Tesla, κάτι το οποίο μοιάζει τρομερά δύσκολο για ένα απόφοιτο Ελληνικού πανεπιστημίου. Ο Κωνσταντίνος αναμένεται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με σκοπό να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο των τεχνολογικών επιστημών και να μπορέσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο του όνειρο αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, είναι να καταφέρει να ενταχθεί ως μηχανικός, σε κάποια ομάδα της Formula 1. Ωστόσο, μέσα στα σχέδια του βρίσκεται και η επιστροφή του στην Ελλάδα, αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, ώστε να μπορέσει να φέρει την τεχνογνωσία και τις γνώσεις που θα έχει αποκομίσει από τα χρόνια που θα έχει περάσει στο εξωτερικό και να προσφέρει στην Ελλάδα άλλο ένα σπουδαίο μυαλό, το οποίο θα μπορέσει να φέρει καινοτομία στον τομέα του.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.