EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Omicron

Κύπριοι επιστήμονες ανακάλυψαν συνδυασμένη παραλλαγή Delta και Omicron COVID-19 με την ονομασία «Deltakron»

10 Jan, 2022

Ομάδα επιστημόνων στην Κύπρο εντόπισε ένα στέλεχος του COVID-19, που φέρεται να συνδυάζει πολλά από τα χαρακτηριστικά των παραλλαγών Delta και Omicron, σύμφωνα με καθηγητή Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας στο πανεπιστήμιο, δήλωσε στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο Sigma TV, την Παρασκευή ότι η ανακάλυψη ονομάστηκε «Deltakron» λόγω της αναγνώρισης γενετικών υπογραφών τύπου Omicron στα γονιδιώματα του Δέλτα.

«Υπάρχουν επί του παρόντος συν-λοιμώξεις Omicron και Delta και βρήκαμε αυτό το στέλεχος που είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο», είπε ο Κωστρίκης στη συνέντευξη, την οποία ανέφερε το Bloomberg.

Ο Κωστρίκης και η ομάδα του έχουν εντοπίσει 25 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση. Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι τα άτομα που νοσηλεύτηκαν στο παρελθόν με COVID-19 είναι πιο πιθανό να μολυνθούν εκ νέου με τη νέα παραλλαγή από εκείνα που δεν έχουν νοσηλευτεί. Ο Κωστρίκης είπε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο μολυσματικό ή παθολογικό είναι το νέο συνδυασμένο στέλεχος που ανακαλύφθηκε.

Οι ερευνητές έστειλαν τα ευρήματά τους στο GISAID, μια διεθνή βάση δεδομένων που παρακολουθεί τους ιούς, στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Θα δούμε στο μέλλον εάν αυτό το στέλεχος είναι πιο παθολογικό ή πιο μεταδοτικό ή αν θα επικρατήσει» έναντι των δύο κυρίαρχων στελεχών, Delta και Omicron, είπε ο Κωστρίκης. Ο καθηγητής είπε ότι επίσης προσωπικά πιστεύει ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron θα ξεπεράσει επίσης την Deltacron.

Ωστόσο, η εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον COVID-19, Dr. Krutika Kuppalli, είπε ότι πιστεύει ότι η νέα παραλλαγή «δεν είναι πραγματική» και «πιθανότατα οφείλεται σε τεχνούργημα αλληλούχισης (μόλυνση εργαστηρίου θραυσμάτων αλληλουχίας Omicron σε δείγμα Delta).

«Ας μην συγχωνεύουμε ονόματα μολυσματικών ασθενειών και ας το αφήσουμε σε ζευγάρια διασημοτήτων», έγραψε ο Kuppalli στο Twitter.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου Méditerranée Infection ανακάλυψαν μια άλλη παραλλαγή του COVID-19 με μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, οι ερευνητές είπαν ότι η παραλλαγή, γνωστή ως B.1.640.2 ή στην καθομιλουμένη ως “IHU”, βρέθηκε σε 12 άτομα που ζούσαν στην ίδια περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας πέρυσι και βρέθηκαν θετικά στον COVID-19. .

Το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην ομάδα ήταν ένας εμβολιασμένος ενήλικας άνδρας που είχε επιστρέψει από το ταξίδι στο Καμερούν τρεις ημέρες πριν, στα μέσα Νοεμβρίου και είχε αρχίσει να εμφανίζει ήπια αναπνευστικά συμπτώματα την ημέρα πριν από τη διάγνωση. Η αλληλουχία του γονιδιώματος αποκάλυψε έναν άτυπο συνδυασμό μεταλλάξεων.

Μια ανάλυση της παραλλαγής αποκάλυψε ότι έχει 46 μεταλλάξεις μαζί με 37 διαγραφές στο γονιδίωμά της.

Ωστόσο, οι επιστήμονες προέτρεψαν τους ανθρώπους να μην πανικοβληθούν, με τον Tom Peacock, ιολόγο στο Imperial College του Λονδίνου, να σημειώνει ότι δεν είχαν εμφανιστεί νέες αλληλουχίες του B.1.640.2 πριν από τα Χριστούγεννα.

«Αυτός ο ιός είχε μια ευκαιρία να προκαλέσει προβλήματα, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε πραγματικά (όσο μπορούμε να πούμε τουλάχιστον…),» έγραψε ο Peacock στο Twitter.

Από τιε αρχές του έτους, η Omicron αντιπροσωπεύει το 95,4 τοις εκατό των περιπτώσεων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Image Source: dagbladet.no

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This