EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ληγμένα φάρμακα χημειοθεραπείας

Ληγμένα φάρμακα χημειοθεραπείας σκότωσαν τουλάχιστον 10 παιδιά στην Υεμένη

15 Oct, 2022

 Τουλάχιστον 10 παιδιά με λευχαιμία στην Υεμένη έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες άλλα ασθενούν βαρειά, αφού τους χορηγήθηκαν ληγμένα φάρμακα χημειοθεραπείας για τον καρκίνο, στην πρωτεύουσα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η πολιτική αναταραχή και σύγκρουση στην Υεμένη βρίσκεται στον όγδοο χρόνο της και έχει ήδη αφήσει πίσω της περισσότερα από 150.000 θύματα. Τα παιδιά που πέθαναν στο Νοσοκομείο Sanaa Kuwait, ήταν μεταξύ 3 και 15 ετών, αφού τους χορηγήθηκαν λαθραία φάρμακα, όπως δήλωσε το Υπουργείο Υγείας που διοικείται από αντάρτες, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επικεφαλής των υγειονομικών και εργαζομένων του νοσοκομείου, που έκαναν δηλώσεις στο Associated Press, ανέφεραν ότι περίπου 50 παιδιά έλαβαν λαθραία χημειοθεραπεία, την μεθοτρεξάτη, κατασκευασμένη αρχικά στην Ινδία, ενώ 19 παιδιά συνολικά πέθαναν αφού η ουσία ήταν ληγμένη. 

Η έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά ωφέλιμα για την ζωή, στην Υεμένη, όπως τρόφιμα και φάρμακα, έχει δημιουργήσει παρακλάδια λαθρεμπορίου τόσο στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που διοικούνται από την Σαουδική συμμαχία. Μεγάλος αριθμός γιατρών δήλωσαν ότι επικεφαλής των Χούτι συνεργάζονται κρυφά με λαθρεμπόρους φαρμάκων, που πολύ συχνά χορηγούν ληγμένες ουσίες σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες προέρχονται από αποθήκες της χώρας. Αυτό το γεγονός φέρει σε πολύ εύθραυστο σημείο την ασφάλεια της νοσηλείας στην Υεμένη.

Το υπουργείο υγείας των ανταρτών Χούτι δήλωσε ότι ξεκινά έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση, κατηγόρησαν όμως τις δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες προκάλεσαν την έλλειψη φαρμάκων στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι γονείς των παιδιών διατηρούν την ανωνυμία τους για λόγους ασφάλειας, αλλά ένας πατέρας ανέφερε ότι πέντε ημέρες πριν πεθάνει το παιδί του είχε παραπονεθεί για κράμπες και πόνους μετά την χημειοθεραπεία. Όπως δήλωσε, το χειρότερο ήταν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια.

Προσπάθεια να επιτευχθεί παράταση της εθνικής εκεχειρίας έγινε στις αρχές του Οκτωβρίου, αλλά δεν έφτασε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αναζωπυρώνοντας τον φόβο περαιτέρω αιματοχυσίας. Οι αντάρτες κατηγορούν τον ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Υεμένη από την πλευρά του κατηγορεί τους αντάρτες για την αποτυχία των συνομιλιών. 

Οι Χούτι έχουν την υποστήριξη του Ιράν από το 2014 που κατέλαβαν τα βόρεια της Υεμένης και την Σαναά, ωθώντας στην εξορία την κυβέρνηση. Ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας επενέβη το 2015, προσπαθώντας να επαναφέρει την αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην εξουσία. Έκτοτε, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται.

 

photo https://pbs.org 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This