EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μάθηση, ο αγώνας της επιβίωσης του πνεύματος

16 Aug, 2021

Μάθηση, αυτός ο αγώνας της επιβίωσης που ξεκινά από τα μικράτα μας και φτάνει… ως τον θάνατο.

Ένα σχολείο λέμε είναι η ζωή, μα στα θρανία καθόμαστε για να μάθουμε άλλα πράγματα. Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά του χθες… είναι τόσο υπερφορτωμένα που δεν έχουν τον χρόνο να είναι… παιδιά. Κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη, κάθε στιγμή που περνάει μένει στο παρελθόν και δεν την ξαναζούμε. Κι εκεί που θα έπρεπε να γεμίσουμε τις στιγμές τους υπέροχες αναμνήσεις, να γεμίζουμε την ψυχή τους εφόδια που θα είναι ικανά να τα κάνουν ορθά διαμορφωμένους ενήλικες, εμείς μαζί με το εκπαιδευτικό σύστημα, τα έχουμε κάνει ρομποτάκια έτοιμα προς χρήση.

Σαφέστατα και όσο περνούν τα χρόνια, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν γιατί οι συνθήκες αλλάζουν, γιατί τα σημερινά παιδιά είναι αποδεδειγμένα πιο έξυπνα μα, τι ειρωνεία! Το εκπαιδευτικό σύστημα έγινε πιο… χαζό. Τόσα χρόνια ερευνών ως προς την απλούστευσή του κι όμως ακόμα πειραματίζονται.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται έχοντας μια κλίση, κάπου… κάθε παιδί ανακαλύπτει στην πορεία της ζωής του σε τι είναι καλό, τι το κάνει ευτυχισμένο. Κι όμως, η κοινωνία μας αν και τα θέλει όλα σπουδαγμένα με βαρβάτα πτυχία, στο τέλος αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, γίνεσαι σερβιτόρος, ντελιβεράς και στη χειρότερη άνεργος.

Ένα ορθά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει να έχει γερές και σωστές βάσεις ως προς το κάθε παιδί -και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο- οφείλει να έχει πλάνο της συνέχειας των επαγγελματικών βημάτων του κάθε παιδιού κι όχι να το αφήνει να πισωγυρίζει και να χτυπάει το κεφάλι του αναρωτώμενο πού πήγαν τόσα σχολικά χρόνια μελέτης.

Γιατί τι να το κάνω εγώ, αν πληρώνω τόσα χρήματα σε σπουδές, φροντιστήρια, χρόνο, κόπο, τρέξιμο, μαζί με το παιδί μου, για να μην έχει στην πορεία της ζωής του τη δυνατότητα να ακολουθήσει το όνειρό του; Η αγορά εργασίας είναι τεράστια. Ο όγκος των μαθητών επίσης. Πού θα πάει ποιος, θα μου πείτε. Μα γιατί θα πρέπει να είναι αυτό το ερώτημα και όχι να υπάρχει απευθείας η απάντηση;

Γιατί τα παιδιά να είναι υποχρεωμένα να βγάζουν τα μάτια τους στο διάβασμα, να ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, να προγραμματίζουν ένα μέλλον που δεν θα έρθει ποτέ αφού οι θέσεις στην πορεία καλύπτονται από τον γνωστό του γνωστού, ω γνωστέ;!

Θα μου πείτε, αυτός είναι ο κόσμος. Έτσι είναι ο κόσμος. Όχι θα σας απαντήσω. Έτσι τον κάναμε εμείς, εις βάρος των παιδιών. Παρόλα αυτά, όμως, τούτο μπορώ να πω μόνο έτσι που είναι ο κόσμος μας.

Τουλάχιστον μην βάζουμε τροχοπέδη στα όνειρά τους τις προσδοκίες μας, τις δικές μας επιθυμίες με τον λάθος διαμορφωμένο κόσμο μας. Ας τα γαλουχούμε με γνώμονα το καλύτερο αύριο και πού ξέρετε; Τα παιδιά του σήμερα ίσως να γίνουν τα παιδιά του αύριο που θα αλλάξουν αυτόν τον κόσμο… σε ιδανικό…

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This