ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Μάθηση, ο αγώνας της επιβίωσης του πνεύματος

16 Aug, 2021

Μάθηση, αυτός ο αγώνας της επιβίωσης που ξεκινά από τα μικράτα μας και φτάνει… ως τον θάνατο.

Ένα σχολείο λέμε είναι η ζωή, μα στα θρανία καθόμαστε για να μάθουμε άλλα πράγματα. Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά του χθες… είναι τόσο υπερφορτωμένα που δεν έχουν τον χρόνο να είναι… παιδιά. Κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη, κάθε στιγμή που περνάει μένει στο παρελθόν και δεν την ξαναζούμε. Κι εκεί που θα έπρεπε να γεμίσουμε τις στιγμές τους υπέροχες αναμνήσεις, να γεμίζουμε την ψυχή τους εφόδια που θα είναι ικανά να τα κάνουν ορθά διαμορφωμένους ενήλικες, εμείς μαζί με το εκπαιδευτικό σύστημα, τα έχουμε κάνει ρομποτάκια έτοιμα προς χρήση.

Σαφέστατα και όσο περνούν τα χρόνια, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν γιατί οι συνθήκες αλλάζουν, γιατί τα σημερινά παιδιά είναι αποδεδειγμένα πιο έξυπνα μα, τι ειρωνεία! Το εκπαιδευτικό σύστημα έγινε πιο… χαζό. Τόσα χρόνια ερευνών ως προς την απλούστευσή του κι όμως ακόμα πειραματίζονται.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται έχοντας μια κλίση, κάπου… κάθε παιδί ανακαλύπτει στην πορεία της ζωής του σε τι είναι καλό, τι το κάνει ευτυχισμένο. Κι όμως, η κοινωνία μας αν και τα θέλει όλα σπουδαγμένα με βαρβάτα πτυχία, στο τέλος αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, γίνεσαι σερβιτόρος, ντελιβεράς και στη χειρότερη άνεργος.

Ένα ορθά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει να έχει γερές και σωστές βάσεις ως προς το κάθε παιδί -και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο- οφείλει να έχει πλάνο της συνέχειας των επαγγελματικών βημάτων του κάθε παιδιού κι όχι να το αφήνει να πισωγυρίζει και να χτυπάει το κεφάλι του αναρωτώμενο πού πήγαν τόσα σχολικά χρόνια μελέτης.

Γιατί τι να το κάνω εγώ, αν πληρώνω τόσα χρήματα σε σπουδές, φροντιστήρια, χρόνο, κόπο, τρέξιμο, μαζί με το παιδί μου, για να μην έχει στην πορεία της ζωής του τη δυνατότητα να ακολουθήσει το όνειρό του; Η αγορά εργασίας είναι τεράστια. Ο όγκος των μαθητών επίσης. Πού θα πάει ποιος, θα μου πείτε. Μα γιατί θα πρέπει να είναι αυτό το ερώτημα και όχι να υπάρχει απευθείας η απάντηση;

Γιατί τα παιδιά να είναι υποχρεωμένα να βγάζουν τα μάτια τους στο διάβασμα, να ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, να προγραμματίζουν ένα μέλλον που δεν θα έρθει ποτέ αφού οι θέσεις στην πορεία καλύπτονται από τον γνωστό του γνωστού, ω γνωστέ;!

Θα μου πείτε, αυτός είναι ο κόσμος. Έτσι είναι ο κόσμος. Όχι θα σας απαντήσω. Έτσι τον κάναμε εμείς, εις βάρος των παιδιών. Παρόλα αυτά, όμως, τούτο μπορώ να πω μόνο έτσι που είναι ο κόσμος μας.

Τουλάχιστον μην βάζουμε τροχοπέδη στα όνειρά τους τις προσδοκίες μας, τις δικές μας επιθυμίες με τον λάθος διαμορφωμένο κόσμο μας. Ας τα γαλουχούμε με γνώμονα το καλύτερο αύριο και πού ξέρετε; Τα παιδιά του σήμερα ίσως να γίνουν τα παιδιά του αύριο που θα αλλάξουν αυτόν τον κόσμο… σε ιδανικό…

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.