EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μίλα

Μίλα!

4 May, 2023

Το μεγαλύτερο κακό είναι η απόλυτη φτώχεια όταν “χτυπάει ” έναν άνθρωπο. Του διαλύει τα πάντα. 

 “Είδα την απόγνωση στα μάτια σας…” είπα πριν λίγο σε έναν συνάνθρωπο, που προσπερνούσαν όλοι οι διερχόμενοι αδιάφορα. Ανταποκρίθηκα στο δειλό χαιρετισμό του.

 “Γνωριζόμαστε ; ” του είπα.

” Όχι αλλά πουλάω αυτά τα χαρτομάντηλα ” μου αποκρίθηκε δείχνοντάς μου μία λευκή πλαστική σακούλα δίπλα του. Ένας απογοητευμένος Άνθρωπος, με όση αξιοπρέπεια του είχε απομείνει με χαιρέτισε με ένα γνέψιμο σιωπηλός. Δεν μιλούσε με το στόμα στις οδηγίες που του απηύθυνα σχετικά με διάφορα προγράμματα και υπηρεσίες βοηθείας δωρεάν για τους άνεργους. Τα μάτια του έλεγαν όμως τόσα πολλά, συγκινήθηκε ίσως από την προσοχή μου ενώ δίπλα σε αντιπαράθεση σαν δύο παράλληλα σκηνικά θεατρικού έργου, δύο καλοζωϊσμένες, καλοβαλμένες κυρίες (αδελφές μάλλον ή μάνα με κόρη) είχαν ανακαλύψει ότι ο νοικάρης δεν είχε καταβάλει το νοίκι στο ATM, όταν τις βοήθησα να κατανοήσουν τι σημαίνει το ανεπαρκές υπόλοιπο του λογαριασμού (χρήματα μηδέν )  στην απορία τους γιατί δεν βγάζει λεφτά το μηχάνημα. Ήταν ντυμένες στο grand που λέει κι ο λαός. “Τουλάχιστον εσείς έχετε από κάπου να πάρετε…” . Τους είπα χαμογελώντας ανταποδίδοντας το χαμόγελό τους κοιτάζοντας ταυτόχρονα την άλλη (σκληρή ) πλευρά της ζωής, τον λεπτοκαμωμένο ψηλό άντρα, με την αξιοπρεπή φυσιογνωμία να κάθεται στο πεζούλι έξω από το Super Market ή αλλιώς τον Ναό του υπερκαταναλωτισμού.

Δύο τάξεις, δύο κατηγορίες πολιτών. Η Α και η Β.  Το δε βαριέσαι θα τα βάλει, σιγά δεν έγινε και τίποτα πάμε στα μαγαζιά…Και από την άλλη, τα δακρυσμένα μάτια με απόγνωση γεμάτα ενός βιοπαλαιστή, που αγωνίζεται να σταθεί όρθιος μέσα στο αδηφάγο αυτό τερατούργημα, το οποίο αποκαλούμε ανθρώπινη κοινωνία.

 Κράτος, που μοιράζει ψίχουλα στους αθλίους, τρέφει με μίζες και παχαίνει τις τσέπες των υπουργών, ηγετών και ξένων ηγετών υποδουλώνοντας το λαό του.

 Κράτος που διαλύει αρχές, ηθικές, αξίες.  Κράτος Άπνοιας και Απραξίας. Γενική Απεργία όταν οι βουλευτές και υπουργοί κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και αεροπλάνα. 

 Ο λαός εκεί, να υπομένει την ταλαιπωρία, γι’ άλλη μια φορά, ασθενείς και οδοιπόροι…

 Πόσο ντρέπομαι αλήθεια για τα δάκρυα, που ήρθαν απρόσκλητα στα μάτια τούτου του Ανθρώπου, πόσο ντρέπομαι για τα παιδιά που υποφέρουν, που βιάζονται, για την κοινωνία που σιωπά, γιατί έτσι μας μάθανε…”Σώπα ” και κοίτα τη δουλειά σου  “Σώπα ” και δίπλα σου, γύρω σου άνθρωποι του δρόμου, περιπλανώμενοι Χριστοί.

 Πότε θα έρθει η Ανάσταση ;

 “ΜΙΛΑ ! “

 

 

Photo ArmyAmber / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This