ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 30, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Μίνι κραχ

Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με απώλειες άνω του 4%, λόγω της νέας μετάλλαξης – Sell off στις αγορές

1 Dec, 2021

Μίνι κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο και μεγάλες απώλειες στις διεθνείς αγορές προκαλεί ο τρόμος λόγω της εμφάνισης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί, πλέον, σε ποσοστό άνω του 4% (-4,46% στις 15:00) και βρίσκεται στις 858,92 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, ενώ η πλειονότητα των ελληνικών blue chips βρίσκεται σε «σφυροκόπημα πωλήσεων».

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,72%.

Απώλειες σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,47%), της Alpha Bank (-6,64%), της Aegean Airlines (-6,37%), της Viohalco (-5,68%), της Ελλάκτωρ (-5,65%) και της Εθνικής (-5,39%).

Πτώση σημειώνουν και οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,57%) και των Πρώτων Υλών (-5,49%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 10.415.045 και 6.394.478 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 10,908 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 7,099 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 120 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +17,53% και Μύλοι Κεπενού +15,50%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος -20,00% και Attica Banκ -18,37%.

Μεγάλες απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή είναι η υποχώρηση και των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς τους επενδυτές ανησυχεί η νέα μετάλλαξη της Covid-19 που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα της Αφρικής, η οποία δημιουργεί προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ειδικά ο κλάδος ταξιδιών και μεταφορών πλήττεται έντονα στις διεθνείς αγορές, ακόμα και με διψήφια ποσοστά απωλειών.

Ήδη πολλές χώρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν ανακοινώσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς χώρες της νότιας Αφρικής όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα της νέας μετάλλαξης.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This