EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

25 Jan, 2024
ΤΡΙΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΤΡΙΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΤΡΙΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Επιγραμματικά, για απλή ενημέρωση και προβληματισμό των μη παροικούντων την Ιερουσαλήμ και των εθελοτυφλούντων, έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι σκοτεινά κυκλώματα άθεων, φανατισμένων, διεφθαρμένων, πολεμοκάπηλων, εξουσιομανών και κερδομανών, προετοιμάζουν στρατηγικά το έδαφος για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ίσως να είχε αρχίσει αν δεν υπήρχε η πυρηνική απειλή.

      Είναι άγνωστο στους πολλούς  (αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του 60 στο Περίφημο Ινστιτούτο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Παρισίων (IEDES- υπό τη Διεύθυνση του διαπρεπούς Οικονομολόγου Francois Perroux-όπου φοίτησα δυο χρόνια) ότι Οργανώσεις του ΟΗΕ (FAO, UNICEF, UNDP, UNIDO κ.ά.) έστελναν Στελέχη τους στις τότε λεγόμενες «Υπανάπτυκτες» χώρες (underdeveloped) που αργότερα διαμαρτυρήθηκαν και ονομάστηκαν «αναπτυσσόμενες» (Developing) για να μελετήσουν τις εκεί συνθήκες ζωής, επίπεδο φτώχειας, υγείας, απασχόλησης, μόρφωσης, προβλήματα εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων κ.λπ. και συνέταξαν Εκθέσεις τις οποίες μελετούσαν οι Ειδικοί ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν. Όμως,  τις Εκθέσεις «ξεσκόνιζαν» άτομα που εργάζονταν για Εταιρίες Παραγωγής και Εμπορίας Όπλων, οπόταν όπου διαπίστωναν ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα συνύπαρξης μειονοτήτων κ.ά., αντί να ενώνουν εξαγόραζαν ασυνείδητους, τους εξόπλιζαν, τους εκπαίδευαν και άρχιζαν εμφύλιες κ.λπ. συγκρούσεις στις οποίες οι πολεμόχαροι επιχειρηματίες επένδυαν για να πλουτίσουν σκοτώνοντας χιλιάδες και εκατομμύρια! Φρίκη!  

        Αιμοδιψείς, δεν αρκούνταν και δεν αρκούνται στα ποτάμια αίματος ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που σκοτώθηκαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους και στις υπόλοιπες συγκρούσεις, περιφερειακές και εμφύλιες, και συνεχίζουν ορρωδώντας προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανίατη παθολογία τους. Και τώρα , που υποτίθεται ότι ο πολιτισμός και η δημοκρατία έχουν εδραιωθεί, αρχίζουν νέες τραγωδίες στην Αφρική, στην Ασία, Μ. Ανατολή κ.α., και ίσως προετοιμάζουν και στα Βαλκάνια, την «Πυριτιδαποθήκη» (Powder Kegg).         

        Όμως, ας εστιάσουμε την προσοχή μας στις πιο σοβαρές  για την ώρα. Περίπου 350 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και περίπου 22 ΧΙΛΙΑΔΕΣ στη Γάζα, αναμεσά τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ! Πέραν από τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες, πόσα χρόνια θα απαιτηθούν για την ανοικοδόμηση εκατοντάδων κτιρίων (νοσοκομείων, σχολείων, εκκλησιών, εργοστασίων, κατοικιών κ.λπ.,) και πόσα τρισεκατομμύρια δάνεια θα χρειασθούν, και ποιοι πάλι θα κερδοσκοπήσουν;     

         Και όμως, οι ισχυροί-πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά- όχι ηθικά- παραμένουν αδιάφοροι, ασυγκίνητοι και-το τραγικότερο- υπονομεύουν και αποδυναμώνουν τον ΟΗΕ που δημιουργήθηκε στις στάχτες περίπου 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ για να εδραιώσει την ειρήνη κ.λπ., και τον χρησιμοποιούν για αποπροσανατολισμό και άλλοθι των παράνομων και ανήθικων σκοπών τους με σύμμαχους ΜΜΕ κ.ά. παραπλανώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη με συνεδριάσεις, διακηρύξεις και ευχολόγια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κυνικός εμπαιγμός της νοημοσύνης μας! 

           Ετσι, ο νέο-ιμπεριαλισμός και η νέο-αποικιοκρατία διαιωνίζονται με  κύριο μοχλό το «Διαίρει και Βασίλευε» (Divide et Impera) όπου επενδύουν οι εξουσιομανείς και κερδομανείς, και με στρατηγική διάχυσης του φόβου ώστε οι λαοί να αδυνατούν ν’ αντιδράσουν, να γίνονται άκρα ατομικιστές και να κρύβονται στα «καβούκια» τους.

Γιατί σοβαρές διεθνείς ΜΚΟ, που συνεργάζονται με τον ΟΗΕ, δεν πείθουν τους Ισχυρούς να απαγορεύσουν το πόλεμο γενικά, να τον θέσουν εκτός Νόμου (Kellogg-Briand Pact- Agenda for Peace); Προφανώς, τα πανίσχυρα κυκλώματα παραγωγής και εμπορίας όπλων αντιδρούν για εύλογους λόγους…Τι κρίμα! Τι τραγωδία!

 Ορισμένα ερωτήματα χρήζουν απαντήσεων από τους Επαϊοντες:

  • Ποιοι στρατολογούν, εκπαιδεύουν, ντοπάρουν κ.λπ. τρομοκράτες για να διαπράττουν τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα και να προκαλούν εξοπλισμούς τα κέρδη των οποίων ξεπερνούν τρισεκατομμύρια ;
  • Πως, μετά τις τραγωδίες που προκάλεσαν οι νέο-βάρβαροι Ναζί στον Β΄ΠΠ, είναι δυνατόν να επανεμφανίζονται σε δήθεν «δημοκρατικά» κράτη νέο-Ναζιστικά κόμματα κ.λπ. και να απειλούν τις δημοκρατίες;
  • Πως είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να προάγει τους σκοπούς και της αξίες του περιφερειακά, να πασχίζει να τον υποκαταστήσει στα πλαίσια του δόγματος ότι το ανταγωνιστικό σύστημα που επικρατεί δεν μπορεί να επιβιώσει δίχως εχθρούς, και -αδιανόητο- επιδιώκει να κάνει μέλη του κράτη που οι νέο-Ναζί έχουν ισχύ και δεν είναι φιλειρηνικά, κάτι που παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ τον οποίον κάποιοι έχουν «κουρελιάσει»;
  • Στην περίπτωση της Ελλάδας, πέραν από την «φιλειρηνική» (sic) Τουρκία, της οποίας ο νέο-ιμπεριαλισμός χτυπάει κόκκινο, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την άλλη «φιλειρηνική» χώρα, την Αλβανία, που το φασιστικό καθεστώς της πασχίζει να εξαφανίσει την Ελληνική Μειονότητα με τη συνέργεια Τουρκίας και άλλων «φιλικών» χωρών όπως η Γερμανία. Επίσης, τη δημιουργία του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων στα πλαίσια πάλι του «Διαίρει και Βασίλευε». Τέλος, το Κυπριακό, που ανέχεται για 50 χρόνια τουρκικά στρατεύματα κατοχής κατά παράβαση δεκάδων αποφάσεων του ΟΗΕ, συν το νέο-ιμπεριαλισμό της Τουρκίας, που υποκρίνεται και εκβιάζει έως ότου κερδίσει ό,τι θέλει και μετά θα ξαναγυρίσει στον παλιό γνωστό επιθετικό της ρυθμό. Γιατί τέτοια ανοχή και όχι μόνον;
  • Στην περίπτωση της τραγικής Γάζας, πως δικαιολογείται φανατισμένα κυκλώματα να διαιωνίζουν τον εμφύλιο στους Παλαιστίνιους με τη συνέργεια τρομοκρατικών οργανώσεων αγνοώντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη δημιουργία δυο κρατών; Μήπως σκόπιμα για την καλλιέργεια και εκεί του «Διαίρει και Βασίλευε» με σοβαρό κίνδυνο να εμπλακούν και άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής και να υπάρξει γενικότερη ανάφλεξη με απρόβλεπτες συνέπειες; Χαρά στους απάνθρωπους πολεμοκάπηλους!
  • Είναι στο παραπάνω πλαίσιο που ισχυρά κυκλώματα «φυτεύουν» στις «αποικίες» αργυρώνητους, αφελείς ή ηλίθιους, που αμφισβητούν μετά από έναν ολόκληρο αιώνα τη Συνθήκη της Λωζάνης, και άλλους που διχάζουν και διαλύουν παλαιά κόμματα; Και η αναξιοκρατία και το «κολούειν τα υπερέχοντα» του Τύραννου Περίανδρου έχουν γίνει θεσμός! Οποία παρακμή!    

        Μετά από τις παραπάνω επιγραμματικές επισημάνσεις, μήπως πρέπει ν’ αναφωνήσουμε Ζήτω το “Homo Homini Lupus EST”, και να επαναλάβουμε με πικρία και θλίψη ότι αν ο Πλανήτης Γη καταστραφεί δεν θα φταίει η τρύπα του όζοντος αλλά η «τρύπα» στην ανθρώπινη συνείδηση ιδιαίτερα των Ισχυρών;

 

 

photo 51581 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This