EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τέμπη

Μεγάλη ημέρα για τον αγώνα δικαίωσης των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

25 Mar, 2024

Δευτέρα 18 Μαρτίου. Το δυστύχημα των τραίνων στα Τέμπη και το μεγάλο θέμα του αν αποτελεί υπερβολή ο όρος «έγκλημα», θα γίνει και πάλι θέμα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού θα ανοίξει και πάλι η μακρά συζήτηση για τους συγγενείς των 57 θυμάτων, που αναμένουν δικαίωση.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κατέθεσε την αναφορά του στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το θέμα θα συζητηθεί μετά και από το αίτημα του Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν για το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών ξεπέρασαν το 1,3 εκατ. Το ψήφισμα, κινεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, στην περίπτωση που προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Στις τέσσερις το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, η επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκε για να συζητήσει την συγκεκριμένη αναφορά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το θέμα.

Η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε: «Ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη. Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν».

Η εισαγγελέας Λάουρα Κοβάσι είχε δώσει την δέσμευσή της στους συγγενείς ότι θα δουν την δικαίωση. Σχετικά με την δέσμευση αυτή, ο κος Ασλανίδης, πατέρας θύματος στο δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρει: «η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε τα αυτονόητα, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Η κυβέρνηση έχει χάσει ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα, λοιδορούν το ψήφισμα που υπέγραψαν 1,3 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί η αλήθεια. Με πανοπλία τα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε τις πιέσεις ώστε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση».

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο ψήφισμα 1,3 εκατ. Ελλήνων, δήλωσε πως οι νόμοι δεν αλλάζουν έτσι, ούτε με την λαϊκή νομοθέτηση, αφού αυτά που ζητά το ψήφισμα απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.

Αναμένεται η απόφαση της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία και θα ρίξει περισσότερο φως στα στοιχεία της αναφοράς.

 

Δείτε την ομιλία της Μ. Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wZeXYEZem3I 

 

karystianou eurovouli.png

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης μπροστά από το Ευρωκοινοβούλιο

https://lifo.gr, https://proson.gr, photo https://lifo.gr / https://efsyn.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This