EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μεγάλη προσοχή

Μεγάλη προσοχή: καλό είναι να έχουμε υπ’ όψιν μας αυτή την δυσάρεστη εμπειρία

15 Nov, 2022

Δημοσιεύουμε την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας, όπως την περιέγραψε στο “Μωβ” και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του.

Την Παρασκευή 28/10, σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας, κάποιος έριξε “κάτι” στο ποτήρι μου. Αυτό βέβαια κατάφερα να το συνειδητοποιήσω πολλές ώρες αργότερα, μετά από πολλή σκέψη και μιλώντας με φίλους και γιατρούς. Ό,τι μου συνέβη δεν έμοιαζε με τίποτα που έχω βιώσει και γι’αυτό συνέχιζα να το σκέφτομαι ξανά και ξανά μη μπορώντας να ηρεμήσω.

Το πρώτο στάδιο αυτής της διαδικασίας είναι κ αυτό που θυμήθηκα τελευταίο. Παράλογα έντονη σεξουαλική επιθυμία και αλλαγή στη διάθεσή μου, σε σημείο που οι σκέψεις δεν έβγαζαν νόημα. Ήθελα να κάνω πράγματα που ξέρω ότι κανονικά δεν θα ήθελα νιώθοντας κάπως σα μεθυσμένη, χωρίς να είμαι (είχα πιει μόνο δύο μπύρες), χωρίς να έχω αίσθηση φόβου, ντροπής, αίσθηση του χώρου και της κατάστασης που βρίσκομαι.

Ευτυχώς, και για τυχαίο λόγο, εκείνη τη στιγμή ήρθε και με πήρε από κει δικός μου άνθρωπος, αλλιώς ότι ακολούθησε θα είχε συμβεί είτε στο μαγαζί είτε στο δρόμο για το αμάξι μου το οποίο είχα αφήσει αρκετά μακριά. Το επόμενο στάδιο ήταν το άσχημο κομμάτι. Μετά από λίγη ώρα άρχισε να πονάει πάρα πολύ η κοιλιά μου. Πήγα προς την τουαλέτα και άρχισα να μη νιώθω το σώμα μου. Έπεσα κάτω και χτύπησα το κεφάλι μου στον τοίχο. Προσπαθούσα πάρα πολύ να πάω στην τουαλέτα και να βγάλω ότι είχα. Όταν τελείωσε αυτό, το σώμα μου είχε παραλύσει.

Ήμουν ξαπλωμένη και δεν μπορούσα να μιλήσω, πέρα από κάποιες συλλαβές, ούτε να κουνηθώ. Ένιωθα ότι ιδρώνω, κρυώνω και ζεσταίνομαι ταυτόχρονα, σα να μην είχα σώμα, φοβόμουν πολύ και είχα παραισθήσεις. Έπεσε πάρα πολύ η θερμοκρασία, οι παλμοί και η αναπνοή μου, μέχρι που έχασα τις αισθήσεις μου. Κάποια στιγμή με πήρε ο ύπνος. Και το πρωί που ξύπνησα ήμουν καλά. Ούτε χανγκοβερ, ούτε πόνος στην κοιλιά, ούτε ζαλάδα. Τίποτα. Αυτό μου φάνηκε ακόμα πιο παράξενο και έτσι άρχισα να το ψάχνω. Έτυχε να είμαι πολύ τυχερή μέσα σ όλο αυτό και να μη μείνω μόνη μου, να το περάσω αυτό σπίτι μου και να μη γυρίσω με τα πόδια στο αμάξι. Αυτό όμως, δε θα συνέβαινε κανονικά. Όλα τα υπόλοιπα βραδιά που έχω βγει με φίλες μου έχω γυρίσει μόνη μου σπίτι.

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, παρόλο που δε μου είναι καθόλου εύκολο, είναι γιατί όλο αυτό είναι κάτι που ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί, ξεφεύγει από τις συνήθεις απειλές τις οποίες όλες ξέρουμε και με τις οποίες έχουμε μάθει να ζούμε. Να προσέχεις ποιός σε ακολουθεί στο δρόμο, στην τουαλέτα, μην σου μιλήσει, μη σε ακουμπήσει, μήπως χρειαστεί να τρέξεις, μήπως χρειαστεί να φωνάξεις, μήπως να πάρεις τηλέφωνο τη φίλη σου, να μιλήσεις σε κάποιο περαστικό, να μπεις σε μια πολυκατοικία. Εάν σου συμβεί αυτό είσαι εντελώς ανίσχυρη. Εντελώς.

Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Ούτε να μιλήσεις, ούτε να κουνηθείς. Το σώμα είναι νεκρό αλλά το μυαλό εξακολουθεί να λειτουργεί. Και είναι αυτή η παρανοϊκή συνειδητοποίηση, αυτή η άρρωστη πρόθεση κάποιου να σε αναισθητοποιήσει, να σε αδρανοποιήσει, να σε εκμηδενίσει για να σου κάνει τόσο μεγάλο κακό που με κάνει να θέλω να το πω αυτό, να μην το βάλω στην άκρη, να μην προσπαθήσω να το ξεχάσω.

Αν κάποια κοπέλα νιώσει κάτι από αυτα, η δει μια φίλη της ή μία άλλη κοπέλα να της συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο ή περίεργο, μην την αφήσετε μόνη, μπορεί να χρειάζεται βοήθεια.

tomov.gr / Το Μωβ είναι Σωματείο το οποίο έχει σαν βασική του μέριμνα τα δικαιώματα της Γυναίκας

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This