EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μεγάλος Αδελφός

“Μεγάλος Αδελφός” και κάμερες παντού – χρειάζεται προσοχή και λήψη μέτρων

15 Feb, 2024

Ο “Μεγάλος Αδελφός” (Big Brother) δυστυχώς δεν είναι μόνο ένα reality show στα τηλεοπτικά κανάλια πια. Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται αναφορά σε αυτόν, όταν έρχονται στο φως περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρει με στοιχεία το βίντεο παρακάτω, συζήτηση γίνεται για τις κρυφές κάμερες (σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους, σε χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης, δωμάτια ξενοδοχείων, αποδυτήρια, τουαλέτες εστιατορίων κ.λπ., χωρίς την συναίνεση των επισκεπτών αυτών των χώρων) – ή ακόμη και για τις κάμερες που ηθελημένα τοποθετούνται από ιδιοκτήτες ιδιωτικών χώρων, με σκοπό την κερδοφορία.

Στην πρώτη περίπτωση ο άνθρωπος που κάνει χρήση του χώρου δεν γνωρίζει ότι υπάρχει κρυφή κάμερα τοποθετημένη, με αποτέλεσμα να εκτίθεται. Η πλειοψηφία των χρηστών στις πλατφόρμες επί πληρωμή (των ανθρώπων δηλαδή που πληρώνουν για να παρακολουθούν τα κρυφά πλάνα), ακολουθούν το γυμνό, τις ιδιαίτερες στιγμές κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να υπάρξει κρυφή κάμερα η οποία να ακολουθεί οικονομικές συναλλαγές, ή ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα σε έναν υπολογιστή.

Στην δεύτερη περίπτωση, η τοποθέτηση κάμερας ηθελημένα στο σπίτι κάποιου, μπορεί να του επιφέρει ένα εξτρά εισόδημα, αφού τα πλάνα θα “πωλούνται” σε αυτές τις συνδρομητικές πλατφόρμες, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τον ιδιοκτήτη να ζει (συνήθως με λίγα ρούχα) μέσα στο σπίτι του.

Και στις δύο περιπτώσεις παραβιάζεται κάθε προσωπικό δεδομένο, ενώ αν πρέπει να μιλήσουμε για τους όρους “αξιοπρέπεια”, “ασφάλεια”, “ιδιωτικότητα” κ.λπ., η συζήτηση θα πάει πολύ βαθειά.

Το ερώτημα είναι, είναι η τεχνολογία που γεννά αυτή την συνήθεια, ή απλά την υποστηρίζει;

Το πάνελ της εκπομπής στο βίντεο, προτείνει να λαμβάνουμε πάντα μέτρα όπου μπορούμε να έχουμε έλεγχο, δηλαδή στον υπολογιστή και τον χώρο μας, τοποθετώντας ένα firewall το οποίο έχει δυνατότητα να κρατήσει τους επίδοξους “χάκερ” μακρυά. 

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This