EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
AMBER ALERT

Με μεγάλη επιτυχία η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης AMBER ALERTτου Odise Plaku

26 Feb, 2024

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του πολυβραβευμένου Αλβανού συγγραφέα

Σκηνοθεσία Γιώτα Κουνδουράκη

Με την Γεωργία Ζώη

 

Μια παράσταση αφιερωμένη στα ανήλικα θύματα που πωλούνται για σεξουαλική – και όχι μόνο – εκμετάλλευση σε όλο τον κόσμο.

Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου ΒΙΚΤΩΡΙΑ  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

 

 

Με την παρουσία πολλών επωνύμων από τον χώρο των τεχνών και εν γένει του πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης AMBER ALERT του πολυβραβευμένου Αλβανού συγγραφέα Odise Plaku (Οντίς Πλακού), σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη με την Γεωργία Ζώη να συγκλονίζει τους παραβρισκόμενους με την ερμηνεία της.

 

Η πρεμιέρα έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

Η εταιρεία πολιτισμού ΔΙΩΝΗΣ ΑΙΝΙΓΜΑ και οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν για την παρουσία τους τον Πρόεδρο του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κύριο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον Πρόξενο του Κόσοβο κύριο Fitim Gllareva, τον Γενικό Διευθυντή Σύγχρονου πολιτισμού Δρ. Γεώργιο Κακαβά, τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκο, τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Σταυρούλια, τον κύριο Χάρη Ρώμα, την κυρία Μαίρη Βιδάλη, την κυρία Καίτη Ιμπροχώρη, την κυρία Πέπη Οικονομοπούλου, τον κύριο Γιώργο Λιβανό, τον κ. Δημήτρη Γιώτη, την κυρία Νταίζη Σεμπεκοπούλου, τον σκηνοθέτη κύριο Μενέλαο Τζαβέλλα, τον κύριο Πάνο Κατέρη, τον κύριο Κώστα Βεντσάνο, την κυρία Αννα Μωραίτου, την κυρία Κατερίνα Μαντέλη, την κυρία Αγγελική Λυμπεροπούλου, τον κύριο Χρήστο Ζαχάρωφ, τον κύριο Ευάγγελο Τσιρώνη, την κυρία Αδαμαντία Μαντελένη, την κυρία Όλγα Πρωτονοτάριου, την κυρία Αθηνά Ραπίτου, τον κύριο Γιώργο Δουατζή, την κυρία Λυδία Ψιλοβίκου, τον κύριο Νίκο Μπατσικανή, την κυρία Φωτεινή Ουρα′ι′λίδου, τον κύριο Κώστα Παπαπέτρο, την κυρία Ρούλα Κοντέα, τον κύριο Αθανάσιο Μπαλτζίδη, τον κύριο Παύλο Κάγιο, την κυρία Nilda Baxha, καθώς και όσους ακόμη παραβρέθηκαν και καταχειροκρότησαν την παράσταση στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

Η παράσταση AMBER ALERT είναι μια γροθιά στην κοινωνική μάστιγα της εκμετάλλευσης ανήλικων θυμάτων, με την υποστήριξη του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και της Αλβανικής Πρεσβείας (Πρέσβης της Αλβανίας Mrs. Luela Hajdaraga (Λουέλα Χαϊνταράγκα), σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με την Γεωργία Ζώη στον ρόλο της Μάνας.

 

Amber Alert

Μια παράσταση αφιερωμένη στα ανήλικα θύματα που πωλούνται για σεξουαλική – και όχι μόνο – εκμετάλλευση σε όλο τον κόσμο.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Σε έναν εφιαλτικό κόσμο μια Μάνα, η Μάνα Σύμβολο, ψάχνει χρόνια το παιδί της.

Μια κόρη 14 χρονών που μοιάζει με άγγελο, χαμένη καιρό.

Σε έναν κόσμο που το εμπόριο σάρκας ανθεί και η εξουσία καλύπτει τεράστια εγκλήματα διαφθοράς και ανθρωποφαγικής λαγνείας, η Μάνα θα μιλήσει, θα καταγγείλει, θα σπαράξει. Αν σκάσει η καρδιά της, ο πόνος θα πνίξει τον κόσμο όλο. Γιατί τώρα πια, αυτή η απλή, καταπιεσμένη γυναίκα από ένα πατριαρχικό περιβάλλον, γίνεται μια αρχέτυπη τραγική μορφή που επαναστατεί ενάντια στη διαφθορά της εξουσίας.

Μετά από κάθε παράσταση θα ακολουθεί συζήτηση με τους θεατές για την αιχμηρή κοινωνική πληγή που μαστίζει την εποχή μας παγκοσμίως.

 

Το σύγγραμμα AMBER ALERT θα διατίθεται στο ΤΑΜΕΙΟ του Θεάτρου και στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Θα είναι δίγλωσσο και θα είναι εμπλουτισμένο με υλικό (φωτογραφίες και σημειώματα των συντελεστών) από την παράσταση.

 

  4 ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ  8 ΝΤΑΙΖΗ ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ

(αριστερά – Γεωργία Ζώη, Χάρης Ρώμας) – (δεξιά – Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γεώργιος Κακαβάς)

9 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΝΤΑΙΖΗ ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ 1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ

(αριστερά – Γεώργιος Κακαβάς, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Γιώτης, Κατερίνα Μαντέλη) – (δεξιά –  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Γεωργία Ζώη)

3 ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΓΩΝΗ 10 ΑΝΝΑ ΜΩΡΑΙΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

(αριστερά –  Γιώτα Κουνδουράκη, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Γεωργία Ζώη, Χάρης Ρώμας, Σοφία Παγώνη) – (δεξιά – Άννα Μωραΐτου, Μενέλαος Τζαβέλλας)

11 ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΑΛΙΚΗ ΔΑΝΑΛΗ 12 ΦΩΤΗΣ ΔΑΝΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ

(αριστερά – Χάρης Ρώμας, Αλίκη Δανάλη) – (δεξιά – Φώτης Δανάλης, Γεώργιος Κακαβάς)  

13 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

Γιάννης Λαγουδάκος, Κατερίνα Μαντέλη

 
Με την Υποστήριξη του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού
«Το Χαμόγελο του παιδιού»
και της Αλβανικής Πρεσβείας
 
Ερμηνεύει: η Γεωργία Ζώη
Μουσική επί σκηνής: Αρετή Κοκκίνου
 
Συντελεστές:
Κείμενο: Odise Plaku
Μετάφραση: Mihal Naço
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
 
Σύνθεση μουσικής: Αρετή Κοκκίνου
Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Παγώνη
Βοηθός Σκηνοθέτη – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρία Χελιδώνη
Σχεδιασμός Φωτισμού – Φωτογραφίες προγράμματος και αφίσας – βίντεο: Πάνος Γκόλφης
Ξυλουργικές Κατασκευές Σκηνικού: Μανώλης – Νεκτάριος Καραμολέγκος
Τεχνική Υποστήριξη: Κώστας Ματσιούλας
 
 
AMBER ALERT
Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 Αθήνα
Ημέρες και ώρα παραστάσεων:  από 09/02/2024 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 21:00 
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Πληροφορίες: 2108820008
 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική Είσοδος: 15 €  
Μειωμένο : 10 € Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+
Ειδικές Τιμές: 12 € Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (τηλ. 6944307465 και 2108820008)
Ατέλεια ΣΕΗ – ΕΕΣ – Π.Ε.ΣΥ.Θ.: 5€, κατόπιν διαθεσιμότητας θέσεων
Έκδοση εισιτηρίων: ticketservices.gr
και στο ΤΑΜΕΙΟ του Θεάτρου 2108820008.

 

 
Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα Odise Plaku
 
Ο Αλβανός συγγραφέας Odise Plaku  γεννήθηκε στην πόλη Φιέρι (Fieri‎‎) στις 22.02.1969.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο «Luigj Gurakuqi», Παιδαγωγική Σχολή, Σκόδρας. Το 2012 απέκτησε Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Στρούγκας, με το θέμα «Οι σχέσεις Αλβανίας-Κίνας και τα σκαμπανεβάσματά τους». Ενώ το 2013, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Καμζάς, στη Σχολή «Χρηματοοικονομικής-Λογιστικής», απέκτησε πτυχίο με θέμα «Η Τράπεζα της Αλβανίας, η πραγματικότητα και τα προβλήματα που την περιβάλλουν».
Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα των κοινοβουλευτικών εκδόσεων της Αλβανικής Βουλής.
Έχει χαρακτηριστεί από την κριτική ως μια νέα ξεχωριστή φωνή της σημερινής αλβανικής ποίησης. Στον κατάλογο της δημιουργικότητάς του, στο είδος της ποίησης συγκαταλέγονται μια σειρά συλλογών όπου η συνένωση των θεμάτων δημιουργεί μια σύγχρονη εικόνα για τον αναγνώστη καθιστώντας τον μέρος αυτού του συναισθηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία πεζού λόγου για παιδιά και ενήλικες με ευαίσθητα θέματα από την καθημερινότητα. Στις δημιουργικές του αποσκευές μετράει πάνω από είκοσι εκδόσεις διαφορετικών ειδών.
Όμως το πάθος που κυριαρχεί στη λογοτεχνική του δημιουργικότητα είναι το σκηνικό δράμα, μονόπρακτα, κωμωδία, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Ήδη στη δημιουργική του βιογραφία υπάρχουν πάνω από δέκα δραματικά έργα που ανέβηκαν από διάφορα αλβανικά θέατρα και εκτιμήθηκαν δεόντως από το κοινό και τους κριτικούς.
Ένα από τα έργα του, το μονόπρακτο «Η κραυγή της τρελής μητέρας», παραμένει το πιο επιτυχημένο όλα αυτά τα χρόνια και έχει παιχτεί όχι μόνο στα θέατρα της Αλβανίας, αλλά και εκτός συνόρων όπου έχει λάβει επάξια πολλές διακρίσεις. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η εμπορία ανθρώπων, μια αιχμηρή κοινωνική πληγή, όχι μόνο με τοπικό και βαλκανικό χαρακτήρα, αλλά σ’ ένα ευρύτερο χώρο, παγκόσμιας κλίμακας. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, που η μοίρα τους περιπλανιέται στους λαβύρινθους του πόνου και της λήθης. Για τα έργα του ο συγγραφέας έχει βραβευτεί με πολλά εθνικά βραβεία και από τη διασπορά.
Το μονόπρακτο που προαναφέραμε και τα ποιήματα της συλλογής «Οδυσσέας είμαι κι εγώ», είναι μια σοβαρή προσπάθεια επιπλέον πολλών άλλων, να χτιστούν μόνιμες γέφυρες πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This