EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας

Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας

12 Oct, 2023

      Ο Άλφρεντ Άντλερ (ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας,- στις αρχές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας άσκησε την ιατρική ως οφθαλμίατρος-), σε ηλικία δύο ετών, υποφέροντας από ραχιτισμό, θυμάται τον εαυτό του μέσα στις φασκιές καθισμένο σε ένα πάγκο απέναντι από τον υγιή πρεσβύτερο αδελφό του ο οποίος έτρεχε και έπαιζε χωρίς ειδική προσπάθεια. Στα τέσσερά του τον θάνατο του μικρότερου αδελφού του σε κλίνη δίπλα στην δική του. Στην ηλικία των πέντε, άρρωστος από πνευμονία ακούει τον θεράποντα γιατρό του να αποφαίνεται πως δεν υπήρχε καμιά ελπίδα να συνεχίσει την ζωή του. Ο δάσκαλος του στο σχολείο, την εποχή που ο μαθητής Άντλερ δεν εστιαζόταν στα μαθήματα του και έχοντας, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πλήρη αποτυχία στα μαθηματικά, ούτε λίγο ούτε πολύ συμβούλεψε τον πατέρα του να τον κάνει υποδηματοποιό, προφανώς πιστεύοντας ότι δύσκολα ο μαθητής αυτός θα τελείωνε το σχολείο.
Το πόνημα του Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων» το οποίο τον έκανε διάσημο και άλλαξε τον τρόπο άσκησης της ψυχιατρικής, είχε δεχθεί από τον τύπο αυστηρή κριτική που έφτανε και μέχρι τα ειρωνικά σχόλια.
     Ο Κάρλ Γιούνγκ, ιδρυτής της αναλυτικής ψυχολογίας, δέχθηκε σφοδρά πυρά από τον επιστημονικό χώρο των συναδέλφων του.
     Ο τηλέγραφος και το σύστημα «Μορς» επινοήθηκε από έναν…ζωγράφο. Ναι καλά διαβάσατε, από ένα ζωγράφο.
     Η γραμμική Β, αποκρυπτογραφήθηκε από έναν… αρχιτέκτονα!
     Ο Walt Disney απολύθηκε, γιατί στα κόμιξ που έφτιαχνε στην εφημερίδα που δούλευε «δεν είχε ούτε φαντασία, ούτε καλές ιδέες».
     O Αϊνστάιν άρχισε να μιλάει όταν ήταν 4 ετών. Ο δε δάσκαλος του, όχι μόνο τον θεωρούσε βραδύνοο, αργόστροφο, αλλά είπε στον πατέρα του, ότι ο γιός του ήταν η αιτία να καθυστερεί όλη η τάξη.
Επίσης απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη.
    O Μάικλ Τζόρνταν, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, απορρίφθηκε στο γυμνάσιο από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του, γιατί δεν ήταν αρκετά καλός.
    Οι δάσκαλοι του Μπετόβεν θεωρούσαν ότι είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως.
    Ο δάσκαλος του Έλβις Πρίσλεϊ στο Λύκειο, του είπε ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει.
    Το μυθιστόρημά «Χάρυ Πότερ» απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους.
   “Ο μικρός πρίγκιπας” , το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, από 34.
Είναι δύο από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως.
Και υπάρχουν τόσα άλλα παραδείγματα, τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα βρει εύκολα.
Κανένας τους δεν εγκατέλειψε…
Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας.
Ποτέ!
Ποτέ!
   Ποτέ μην πιστέψετε κάποιον που θα σας πει ότι δεν έχετε τις γνώσεις, το ταλέντο, την κουλτούρα, το μυαλό, την ηλικία , τον χρόνο και ένα σωρό άλλα.
Ξέρετε γιατί δεν πρέπει να τον πιστέψετε;
Μα γιατί η ιστορία του ανθρωπίνου πνεύματος τον διαψεύδει. 
    Μην τους ακούτε όλους αυτούς που θέλουν να συρρικνώσουν την ψυχή σας, να πληγώσουν την καρδιά σας, να σας κλέψουν την χαρά από την ζωή ,να τσαλακώσουν τα όνειρά σας.
   «Οι δυσκολίες γίνονται δυνατότητες.
Η επιθυμία θέληση.
Το όνειρο γίνεται σκοπός».

 

 

 

 

photo 41330 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This