EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μια καινούργια πανδημία

21 Jun, 2024
Μια καινούργια πανδημία

Μια καινούργια πανδημία

Μια καινούργια πανδημία

Ο ιός Oropouche, που προέρχεται από την οικογένεια των αρβοϊών και μεταδίδεται κυρίως από κουνούπια των γενών Culicoides και Aedes, έχει αναδειχθεί σε σοβαρή απειλή για τη Νότια Αμερική. Η περιοχή, ιδιαίτερα ο Αμαζόνιος, αντιμετωπίζει τώρα μια από τις χειρότερες επιδημίες δαγκείου πυρετού, με τις επιπτώσεις του να αγγίζουν ακόμα και τις αστικές περιοχές.

Ο Oropouche έχει ιστορία που εκτείνεται από τη δεκαετία του ’60, όταν μια επιδημία στο Μπέλεμ της Βραζιλίας προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, μολύνοντας χιλιάδες ανθρώπους σε λίγες εβδομάδες. Από τότε, ο ιός έχει επανεμφανιστεί περιοδικά, με το 2024 να σημειώνει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κρουσμάτων στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Το σοβαρό αυτό φαινόμενο συνδέεται με την αύξηση της διασυνοριακής μετάδοσης, καθώς οι κουνούπια μεταφέρουν τον ιό μακριά από τις απομονωμένες περιοχές της ζούγκλας, όπου αρχικά ήταν ενδημικός. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς οι αρχές της περιοχής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού σε νέες περιοχές και την αύξηση των κρουσμάτων.

Με τις ανησυχίες για το Oropouche να αυξάνονται, η προσοχή επικεντρώνεται στην ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη αντίδραση των υγειονομικών αρχών. Οι παράλληλες επιδημίες του Ζίκα και της Τσικουνγκούνια την προηγούμενη δεκαετία έχουν αφήσει βαθιά το στίγμα τους στην περιοχή, καθιστώντας σαφές ότι η προσεκτική παρακολούθηση και η έγκαιρη αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας στη Νότια Αμερική.

Αυτή η επιδημία του Oropouche αναδεικνύει την ανάγκη για συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες και έρευνα για να κατανοηθούν καλύτερα οι μηχανισμοί μετάδοσης και η αντίδραση του ιού στο περιβάλλον. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να περιοριστεί η επιδημία και να προστατευτούν οι κοινότητες από τις σοβαρές επιπτώσεις του Oropouche.

Η ανάγκη για αντίδραση έγκειται στην ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στις πληγείσες περιοχές και την ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης για την πρόληψη νέων εξάρσεων. Οι επιστήμονες και οι υγειονομικοί ειδικοί στη Νότια Αμερική συνεργάζονται για να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση του Oropouche, εστιάζοντας στην εκσυγχρονισμένη διαχείριση των κουνουπιών και την ενίσχυση των προγραμμάτων εμβολιασμού και εκπαίδευσης του κοινού.

Κρούσματα έχουν επίσης σημειωθεί στη Βολιβία, την Κολομβία, το Περού και ακόμη πιο ανησυχητικά πέρα ​​από τον ωκεανό στην Κούβα.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως μέσω του culicoides paraensis και των κουνουπιών Aedes, έχει τη δυνατότητα να είναι ο επόμενος που θα προκαλέσει μεγάλο ξέσπασμα στη Νότια Αμερική.
Η συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τον ιό Oropouche και την επιδημία του είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής της μετάδοσης και των παραγόντων που επηρεάζουν την εξάπλωση του. Οι επιστημονικές έρευνες επικεντρώνονται στη γενετική ανάλυση του ιού, την επιδημιολογία της νόσου και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις.


Πηγές:

  1. World Health Organization (WHO). Oropouche virus. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oropouche-virus
  2. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Oropouche Fever. https://www.cdc.gov/oropouche/index.html
  3. Ministry of Health, Brazil. Oropouche Virus Surveillance and Control. https://www.gov.br/saude/pt-br/assuntos/noticias/2024/janeiro/ministerio-da-saude-confirma-5-530-casos-de-febre-oropouche-em-2024

Αυτές οι πηγές παρέχουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το ιό Oropouche, την επιδημιολογία της νόσου, τις στρατηγικές αντιμετώπισης και τις τελευταίες εξελίξεις στην επιδημία στη Νότια Αμερική.

https://www.youtube.com/watch?v=Wx2kK8JodJs
https://www.youtube.com/watch?v=6SJgDDd7z9k

πηγη βιντεο channel Outbreak News TV

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://www.cidrap.umn.edu/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This