EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
σπιτικό της αγάπης

Μια συναυλία αγάπης για το “Σπιτικό της Αγάπης”

19 Feb, 2024

Μια ξεχωριστή Συναυλία Αγάπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο “Νίκος Τεμπονέρας” στον Ταύρο, υπό την διοργανωτική “μπαγκέτα” της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων και πλήθους κόσμου. Με πρωταγωνιστή τον γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη Ηλία Παλιουδάκη -που τραγουδά στον τηλεοπτικό «Σασμό»-, η φιλανθρωπική αυτή συναυλία ήταν αφιερωμένη στους μοναχικούς παππούδες και γιαγιάδες του “Σπιτικού της Αγάπης” και είχε ως σκοπό της τη στήριξη του έργου του «Σπιτικού» και τη γνωριμία του κοινού με τον θεσμό «Γίνε συγγενής». 

Φυσικά, το Greek News and Radio FL, βαθιά ευαισθητοποιημένο σε τέτοιου είδους θέματα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκεί, εκπροσωπούμενο από την δημοσιογράφο – συνεργάτιδά του Κατερίνα Μαρινάκη.

«Η Φιλανθρωπική Συναυλία στις 14 του Φλεβάρη έγινε με σκοπό να βγάλουμε μια μεγάλη κραυγή που θα λέει ότι ‘Μπορείς κι εσύ, φίλε, να είσαι συγγενής!’. Συνηθίζουμε να λέμε ότι δεν θα αλλάξουμε εμείς τον κόσμο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη ζωή ενός ανθρώπου. Μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης και αυτός ο άνθρωπος, που ήταν στην εξαθλίωση, να περάσει στην αξιοπρέπεια» αναφέρει ο Αναστάσιος Θεοφίλατος, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Τι ακριβώς όμως είναι ο θεσμός του «Γίνε συγγενής»; Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, το να γίνει κάποιος συγγενής είναι η μοναδική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του «Σπιτικού της Αγάπης», καθώς οι εθελοντές δημιουργούν μια μεγάλη οικογένεια γύρω από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Γίνονται οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους, οι δικοί τους άνθρωποι, που ενωμένοι μπορούν να καλύψουν τόσο το οικονομικό όσο και το συναισθηματικό κενό τους, ώστε να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε συνθήκες οικογένειας. «Ομόρφυνε τη δική σου ζωή! Η απόφασή σου να γίνεις ‘Συγγενής’, να σταθείς πλάι τους, είναι μια μικρή ευεργεσία, που δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή ενός παππού ή μιας γιαγιάς, αλλά θα καθορίσει και τη δική σου ζωή”, τονίζουν οι άνθρωποι του “Σπιτικού”. Άλλωστε, η αγάπη όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά το «Σπιτικό της Αγάπης», που εδώ και 62 χρόνια φιλοξενεί άπορους παππούδες και γιαγιάδες, χωρίς να απαιτεί την παραμικρή εισφορά τους. Από το 1962 στεγάζει ανθρώπους που, στην πιο ευάλωτη περίοδο της ζωής τους, στα γεράματα, βρέθηκαν χωρίς χρήματα και χωρίς ανθρώπους γύρω τους.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Ηλίας Παλιουδάκης, τον οποίο απολαύσαμε στη Συναυλία Αγάπης, μας εμπνέει με τα λόγια του τονίζοντας: «Η συναυλία της 14ης Φεβρουαρίου διοργανώθηκε προκειμένου να ακουστεί η φωνή του Ιδρύματος. Όπως εγώ ένιωσα την αγάπη που μου ενέπνευσαν οι ηλικιωμένοι του Ιδρύματος, το ίδιο θέλω να νιώσει και ο υπόλοιπος κόσμος. Είμαι κάτοικος Μοσχάτου και είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που πίστευα ότι πρόκειται για ένα απλό Γηροκομείο, μέχρι που έμαθα ότι πρόκειται για Ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί άπορους ηλικιωμένους και χρειάζεται τη στήριξή μας. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω εγώ είναι να βοηθήσω με τη μουσική μου και με την παρουσία μου να σταθώ δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Μοναδική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή βραβείων στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, στους οποίους απονεμήθηκαν, για πρώτη φορά, Βραβεία Ζωής, μία συμβολική κίνηση που στόχο είχε να τους τιμήσει για τον αγώνα που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν στη ζωή. Το παρών στη γιορτινή βραδιά, για να παραδώσουν τα βραβεία τους τρόφιμους του Ιδρύματος, έδωσαν γνωστοί ηθοποιοί, παρουσιαστές και αθλητές, μεταξύ των οποίων: οι ηθοποιοί Μιχάλης Αεράκης, Αντώνης Λουδάρος και Νίκος Γκέλια, οι παρουσιαστές Χριστίνα Λαμπίρη και Πέτρος Πολυχρονίδης, η βραβευμένη chef Ντίνα Νικολάου, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 1990 της Άρσης Βαρών Μαρία Χριστοφορίδου, η τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τae Κwon-Do Μαρία Καρπαθάκη, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Γιώργος Τζελίλης, η προπονήτρια Στίβου – μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Δράσεων Αθλητικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος BΕ-ACTIVE και Επιστημονική Συνεργάτιδα Άθλησης Ινστιτούτου Αντιναρκωτικών δράσεων PADA Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας Γιώργος Χειμωνέτος, η αθλήτρια Στίβου Μαρία Αθανασίου, η καλλιτέχνης Άννα Γρηγ. Μπιθικώτση, ο μουσικός Νίκος Τερζής και πολλοί άλλοι.

Θεοφίλατος Πρόεδρος του Ιδρύματος Αναστάσιος Θεοφίλατος στο βήμα

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αναστάσιος Θεοφίλατος

από τη βραδιά Ηλίας Παλιουδάκης επί το έργον 1

Στιγμιότυπα. Δεξιά, ο Ηλίας Παλιουδάκης επί τω έργο

εκλεκτοί συμμετέχοντες στη Συναυλία Αγάπης από την απονομή των Βραβείων Ζωής

Στιγμιότυπα (αριστερά η απονομή των βραβείων)

είσοδος των ηλικιωμένων στην Αίθουσα της εκδήλωσης

Η παρουσιάστρια της βραδιάς άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του ‘Σπιτικού της Αγάπης’ και κυρίως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στη σημερινή συναυλία Αγάπης. Την αποψινή εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου Ζαμπία Γαβαλά, Κατερίνα Καρύδη και Γεώργιος Φελλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Μελίστας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου Ιωάννης Κόλλιας, Αλέξανδρος Γαβαλάς, Ιωάννης Σαλτερής και ο Πολιτευτής Α΄ Πειραιά με την Ελληνική Λύση Σταμάτης Παπαμανώλης. Από Φορείς είναι μαζί μας, μεταξύ άλλων, η Μάρθα Τριανταφυλλίδου-Σακκιώτου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η Εύη Κολιαδήμα Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Κλειδαρότρυπα, η Κατερίνα Μαρινάκη από το Greek News & Radio FL της Ιωάννας Λαζάρου, ο Γιώργος Παναούσης Μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, ο Πολύδωρος Πατσουράκης Πρόεδρος του Πνευματικού Συνδέσμου Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου, η Ρένα Βασιλάκη Πρόεδρος στην Παγκρήτια Ένωση Αττικής κ.άλ. Αρχικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μας πλέον Ηλία Παλιουδάκη, για την κατάθεση ψυχής που έκανε όλον αυτό τον καιρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να διοργανώσουμε με επιτυχία αυτή τη μεγάλη Συναυλία Αγάπης. Αγαπητέ Ηλία, κατόρθωσες πολύ σύντομα να γίνεις άνθρωπος της καρδιάς μας και σε ευχαριστούμε ολόψυχα! Στη συνέχεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ενεργό συμπολίτη με πίστη στο θαύμα και αγάπη στους συνανθρώπους, τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και κοινωνιολόγο Γιάννη Βίτσα, για την πέρα από κάθε προσδοκία κοινοποίηση της Συναυλίας μας σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους Χορηγούς Επικοινωνίας μας ALPHA TV και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 για την ευγενική συμβολή τους στην προβολή της σημερινής μας συναυλίας, καθώς και τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου “Νίκος Τεμπονέρας”. Συνεχίζουμε με την ομιλία του Προέδρου μας Αναστάση Θεοφιλάτου, τον οποίο και παρακαλώ να προσέλθει στο βήμα”.

Ο Πρόεδρος λαμβάνοντας το λόγο είπε: “Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι! Η επιλογή σας να βρεθείτε σήμερα εδώ και να δώσετε λίγη αγάπη τόσο σε εμάς όσο και στους ανθρώπους μας, που τόσο την έχουν ανάγκη, δείχνει τη δική σας ευαισθησία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς θα θέλαμε να απευθύνουμε σε όλους για την παρουσία σας. Θα μου επιτρέψετε να πω λίγα λόγια, έτσι ώστε να γνωρίσετε το “Σπιτικό Αγάπης”. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Γηροκομείο, ένα Γηροκομείο Απόρων, το οποίο αποτελεί ίσως τον μοναδικό χώρο στην Ελλάδα που στεγάζει και συντηρεί ολοκληρωτικά ανθρώπους μη έχοντες ούτε χρήματα ούτε ανθρώπους στο πλευρό τους. Στο “Σπιτικό” μας δεν φιλοξενείται ο άνθρωπος που δίνει τα περισσότερα -είναι λίγο κόντρα στο πνεύμα της εποχής αυτό-, φιλοξενείται ο άνθρωπος που έχει τα λιγότερα. 

Το κριτήριο για να μπει κάποιος εδώ είναι ο πιο ανήμπορος, αυτός που δεν έχει καθόλου εισόδημα, δεν έχει σπίτι, δεν έχει παιδιά, δεν έχει συγγενείς να του σταθούνε. Οι συνάνθρωποί μας που έχουν αποκάμει, που είναι απελπισμένοι. Αν είχε κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους το κουράγιο να βγει και να μιλήσει, να πει δυο κουβέντες, ουσιαστικά θα κραύγαζε και θα έλεγε: ‘Δεν ακούω πια, δεν βλέπω, δεν θυμάμαι! Ξεχνώ, δεν μπορώ να κάνω πια πράγματα μόνος μου, αλλά νιώθω και λυπάμαι, φοβάμαι, περνάω στιγμές που είμαι μόνος μου, πεινάω, απελπίζομαι, πονάω, δεν κοιμάμαι τα βράδια και είμαι μόνος! Δεν χαίρομαι τίποτα, το παρελθόν μου με βασανίζει, ξαναζώ τις πληγές μου, τις θλίψεις μου, ζω μια ζωή πραγματικό εφιάλτη!’ Γι’ αυτούς τους ανθρώπους φτιάχτηκε το ‘Σπιτικό της Αγάπης’, τέτοιους ανθρώπους φιλοξενεί! Περισσότεροι από 520 τέτοιοι μοναχικοί άνθρωποι, παππούδες και γιαγιάδες, τα τελευταία 62 χρόνια που λειτουργεί το Ίδρυμα, πέρασαν από την εξαθλίωση στην αξιοπρέπεια, έζησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε συνθήκες οικογένειας. Όλα αυτά τα χρόνια το ‘Σπιτικό’ μας λειτουργεί -για όσους το γνωρίζουν είναι σαφές αυτό-, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αθόρυβα, χωρίς προβολη στο ευρύ κοινό, για το έργο που γίνεται. 

Σήμερα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε μια έκκληση για βοήθεια, διότι εκτός από τον αγώνα που κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, έχουμε την ανάγκη να προσαρμοστούμε κτηριακά, να ανακατασκευάσουμε το κτήριό μας και να προσαρμοστούμε στις προδιαγραφές που απαιτεί πλέον το Κράτος. Αυτό στην πραγματικότητα είναι αβάστακτο για τα μεγέθη τα δικά μας, ενός Φιλανθρωπικού Σωματείου, μια δαπάνη απίστευτα μεγάλη, δεδομένου ότι κρατική βοήθεια δεν υπάρχει, ακίνητα δεν υπάρχουν, πάγια έσοδα δεν υπάρχουν, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας είναι άποροι! Μοναδική πηγή εσόδων, στην οποία εδώ και τόσα χρόνια καταφεύγουμε, είστε εσείς, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση, που στέκονται με αγάπη δίπλα στους φιλοξενούμενους του ‘Σπιτικού Αγάπης’, γίνονται οι δικοί τους άνθρωποι, για να κρατήσουμε όλοι μαζί ζωντανό αυτό το απάγκιο λιμάνι, που ανήκει σε μοναχικούς και απελπισμένους υπερήλικες. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αν ο καθένας μας φροντίζει μόνο για τους δικούς του ανθρώπους, οι συνάνθρωποί μας που ατύχησαν στη ζωή τους είναι καταδικασμένοι σε εξαθλίωση. Ελάτε να δώσουμε λίγη αγάπη και χαρά! Πάρτε θέση και πολύ σύντομα θα καταλάβετε πόσο ρεαλιστικό είναι να γίνεται κι εσείς μέρος της λύσης! Στο συναρπαστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει θα αισθανθείτε πόσο σημαντική είναι η συμβολή σας για την αλλαγή στη ζωή τους και θα πληρωθεί η καρδιά σας με μοναδικά συναισθήματα. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για το σημερινό δώρο, που κάνετε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας!”

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 9418193 – 210 9415663, email: k.merimna.moschatou@gmail.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This