ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Μικρασιατική τραγωδία

Μικρασιατική τραγωδία. Η επέτειος τιμήθηκε στην Τρίπολη

21 Sep, 2021

Μικρασιατική τραγωδία. Χθες, για μια φορά ακόμα βρεθήκαμε στην όμορφη Τρίπολη.

Όπως κάθε Σεπτέμβρη, που η πόλη, μα και όλη η Ελλάδα, τιμάει το έπος της προσφυγιάς. Που συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια. Από εκείνη την αποφράδα περίοδο. Είναι πολλά τα χρόνια, που δίνουμε το παρόν, με τον φίλο μου και Μέγα Δωρητή, Γιώργο Καραγιάννη, που είναι ως επίτιμος δημότης το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, Μιας κι αποτελεί συμβολισμό η παρουσία του. Ο κ. Καραγιάννης γεννήθηκε στην Τρίπολη, από γονείς πρόσφυγες. που ήρθαν απ το Τσανάκαλε κτά την Μικρασιατική τραγωδία. Και βρήκαν στην Αρκαδική γη τη φιλοξενία. Εκεί στην περιοχή ”Προσφυγικά” της Τρίπολης. Εκεί που και το πατρικό σπίτι του Γιώργου Καραγιάννη.

Πάμφτωχος έφυγε από την Τρίπολη στα 14-15 του χρόνια. Μόνη του στήριξη τα όνειρα του. Ο αγώνας του και το πείσμα του για επιτυχία. Όπλα του, το μυαλό του Και η μεθοδικότητα του. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός παραγωγός στα Βαλκάνια. Και ένας από τους 5 σημαντικότερους της Ευρώπης. Με δικά του, τα υπέρ οργανωμένα studio ΚΑΠΑ 1 και ΚΑΠΑ 2… Με 300 ταινίες παραγωγής του. Και με πολλές δημοφιλείς σειρές, που την παραγωγή τους διαχειρίζεται ο γιος του Γιάννης.. Όπως τις ”Άγριες Μέλισσες”, ”Σασμός” ”Τροχός της Τύχης” και πολλές άλλες..

Στην πόλη που γεννήθηκε και αγαπάει ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόσφερε ένα υπέροχο μνημείο, στην μνήμη των γονιών του μα και στην μνήμη όλων των Μικρασιατών, που βίωσαν την Μικρασιατική τραγωδία και την τραγωδία της προσφυγιάς. Χθες ήταν η γιορτή τιμής που διοργανώνει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ”Φιλικών” Όπου υπό την φροντίδα του προέδρου του, Νικολάου Τσιαμούλου η εκδήλωση έχει πάντα την δική της αίγλη και τις δικές της τιμές μνήμης. Χθες λοιπόν για μια φορά ακόμα πήγαμε. Παρέα με τον Γιώργο και την Ναυσικά Καραγιάννη Τα παιδιά τους Γιάννη και Μαριαλένα. Καθώς και τα εγγόνια τους. Για το Γιώργο Καραγιάννη, είχα την τιμή να μιλήσω για τη ζωή και το έργο του, στο πολυπληθές κοινό που τον αγαπάει Και τον θεωρεί πατέρα του. Και κάθε χρόνο περιμένει τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, να του σφίξει το χέρι και να του εκφράσει την εκτίμηση του.

Όπως κάθε χρόνο, το πρωινό ξεκίνησε με έναν καφέ από το ”cafe Φιλικών” και την υπέροχη και τόσο φιλόξενη Χριστίνα. Φέτος μαζί μου είχα την φίλη μου Νάντια Καραγιάννη. Που με την φωνή της γοήτευσε τους πάντες. Στην πρώτη φωτογραφία, κάτω από το εκπληκτικό μνημείο μιλάω για τον Γιώργο Καραγιάννη. Στη δεύτερη, μια άποψη μέρους του κοινού. Στην τρίτη με τον Γιώργο Καραγιάννη. Και στην τέταρτη με τον στρατηγό διοικητή της φρουράς

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.