EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μισός δρόμος μόνο…

21 Jun, 2024
Μισός δρόμος μόνο…

Μισός δρόμος μόνο…

Μισός δρόμος μόνο…

Στη μέση του δρόμου. Ένας ατελείωτος δρόμος για μια ηλικιωμένη γιαγιά καθώς προχωρούσε με μεγάλη δυσκολία προς το σούπερ μάρκετ.

Ένα βήμα, πέντε αναστολές και ας ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Το μάρκετ στη γειτονιά της ήταν σχετικά κοντά, αλλά φαινόταν μακρινό, εξαιτίας των χρόνων που κουβαλούσε πάνω της. Με αργά βήματα, κοίταζε απελπισμένα γύρω της, ελπίζοντας σε κάποιον φιλότιμο περαστικό να την οδηγήσει στο σούπερ μάρκετ.

Πάντα προτιμούσε να ψωνίζει μόνη. Ποτέ δεν έκανε παραγγελίες εκ των προτέρων. Αυτό της έδινε δύναμη και χαρά, ειδικά αφού δεν είχε ούτε παιδιά ούτε άντρα.

Κάποια στιγμή, βλέποντας ένα αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς το σούπερ μάρκετ, σήκωσε το χέρι της για να το σταματήσει. Η οδηγός ήταν άγνωστη σε αυτήν. Συμπτωματικά περνούσε από εκείνο το δρόμο. Παρόλα αυτά, με σεβασμό στην ηλικία της, την παρότρυνε να ανέβει στο αυτοκίνητο για μεγαλύτερη ευκολία.

Η γιαγιά συμφώνησε, αλλά το σιδερένιο καρότσι της δεν χωρούσε πουθενά. Ήταν πολύ μεγάλο και το αυτοκίνητο πολύ μικρό. Βλέποντας το τεράστιο άδειο καρότσι, η οδηγός είπε: “Γιαγιά, να το αφήσουμε εδώ και θα σε πάω να ψωνίσεις αργότερα ό,τι χρειάζεσαι;”

“Όχι, κόρη μου, είσαι σίγουρη;” ρώτησε χαμογελώντας η γιαγιά. “Έχεις παιδιά, άντρα;”

“Ναι, γιαγιά,” απάντησε η Άννα, η οδηγός του αυτοκινήτου. “Έλα, ας πάμε εκεί που θέλεις.”

“Ευλογημένης καρδιάς, πως σε λένε;” ρώτησε η γιαγιά.

“Άννα,” απάντησε η Άννα. “Αλλά το καρότσι δε χωράει πουθενά.”

“Καλά, καρδιά μου, αφού δεν γίνεται, μπορείς να είσαι μαζί μου για λίγο να ψωνίσω; Θα πάρω μόνο μερικά πράγματα, τα απαραίτητα, και μετά θα γυρίσουμε για να μη σε καθυστερήσω. Έχεις παιδιά που θα ανησυχήσουν.”

“Είναι εντάξει, γιαγιά. Έλα, μην ανησυχείς, όλα θα είναι όπως τα θέλεις,” της εξασφάλισε η Άννα. Η γιαγιά της έδωσε χίλιες ευχές. Ανέβηκε στη θέση του συνοδηγού και σύντομα έφτασαν στο σούπερ μάρκετ χωρίς το σιδερένιο καρότσι της γιαγιάς.

Μέσα, υπήρχαν καρότσια για να επιλέξει, έτσι η γιαγιά μπορούσε να στηριχτεί και να επιλέξει ό,τι επιθυμούσε αργά. Η Άννα τη συνόδευε, σταματώντας με υπομονή.

Σύντομα, άρχισαν τα ψώνια. Η γιαγιά ρώτησε την Άννα: “Αυτό το τυρί είναι καλό; Το έχεις δοκιμάσει; Να το πάρω;”

“Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά εδώ είναι και άλλα!” απάντησε η Άννα.

“Αα, ναι, αυτό το έχω δοκιμάσει. Θα το πάρω,” αποφάσισε η γιαγιά.

Έτσι, η γιαγιά και η Άννα προχώρησαν μαζί στις αγορές. Κάθε φορά που η γιαγιά έβαζε κάτι στο καλάθι, το ρωτούσε την Άννα αν είναι καλό ή αν το είχε δοκιμάσει, όπως το τυρί, τα γάλατα, τα φρούτα, τα λαχανικά, και ακόμα το ψωμί και τα αυγά.

Η Άννα απαντούσε με χαμόγελο και της έλεγε τις εμπειρίες της για το προϊόν και αν το συνιστούσε. Η γιαγιά ήταν πολύ ευχαριστημένη από τη βοήθεια της Άννας και την καλή της προσέγγιση.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αγορές, η γιαγιά πήρε το καλάθι της και το έβαλε στον αγκώνα της. “Αν Άννα, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Θα είμαι τώρα πολύ καλά, να πηγαίνω σπίτι. Πού είναι το αυτοκίνητο μου;”

Η Άννα της έδειξε το αυτοκίνητό της κοντά στην είσοδο του σούπερ μάρκετ. “Είναι εδώ, γιαγιά. Μπορώ να σε βοηθήσω να ανεβείς στο αυτοκίνητο;” ρώτησε η Άννα με αγάπη.

“Όχι, κορίτσι μου, είμαι ευχαριστημένος εδώ. Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα,” απάντησε η γιαγιά. Αγκαλιάστηκαν, και η Άννα της έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο, και η γιαγιά έφυγε.

Η γιαγιά περπάτησε αργά προς το αυτοκίνητό της, κρατώντας το καλάθι της με μεγάλη προσοχή. Ενώ πλησίαζε το αυτοκίνητό της, οι γάτες της που έτρεχαν γύρω από την αυλή του σπιτιού της της κάνουν παρέα, και εκείνη άρχισε να μιλάει μαζί τους όπως τα βράδια. Ευχαριστώντας την Άννα για την καλή βοήθεια της, η γιαγιά έβγαλε τα κλειδιά της, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και ανέβηκε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η Άννα, από την άλλη πλευρά του σούπερ μάρκετ, παρακολούθησε τη γιαγιά όσο εκείνη πήγαινε προς το αυτοκίνητό της. Την είδε να ανοίγει την πόρτα του οδηγού, να μπαίνει μέσα, και να κλείνει την πόρτα. Έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι της, υποδεικνύοντας “αντίο” προς τη γιαγιά, και η γιαγιά απάντησε με ένα χαμόγελο και ένα χαριτωμένο χαιρετισμό.

Η Άννα έμεινε εκεί, στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, για λίγο ακόμα, σκεπτική για τη συνάντησή τους. Σκεφτόταν πώς μια τυχαία συνάντηση μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου. Αισθάνθηκε ευτυχισμένη που μπόρεσε να βοηθήσει τη γιαγιά Χρυσούλα και να κάνει την ημέρα της κάπως πιο εύκολη.

Έτσι, με ένα φωτεινό χαμόγελο στο πρόσωπό της, η Άννα επέστρεψε στο αυτοκίνητό της και ξεκίνησε για το σπίτι της, με την ικανοποίηση ότι μια μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων γύρω της.

Η Άννα έφτασε στο σπίτι της λίγο αργότερα. Ήταν μια ήσυχη νύχτα και η γειτονιά της ήταν ήδη φωτισμένη από τα δροσερά φώτα των δρόμων. Σταθμεύτηκε στον ασφάλτινο δρόμο μπροστά από το σπίτι της και έκοψε τον κινητήρα. Συγκέντρωσε τα ψώνια της, που είχαν φορτωθεί στο πίσω κάθισμα, και έβγαλε την τσάντα της από τον συνοδηγό.

Όταν άνοιξε την πόρτα για να βγει, οι σκύλοι της, Μάξ και Μίλι, την υποδέχτηκαν με χαρά. Ο Μάξ, το μεγάλο και παιχνιδιάρικο λαμπραντόρ, έτρεξε να την αγκαλιάσει και να την παρακαλέσει για κούρεμα. Η Μίλι, η μικρότερη και πιο νευρική Pit Bull Terrier άρχισε να γαβγίζει ανησυχητικά, θέλοντας να της δείξει πόσο ευτυχισμένη ήταν που επέστρεψε σπίτι.

Η Άννα γέλασε και τα χάιδεψε, με την καρδιά της να γεμίζει με αγάπη για τα αγαπημένα της κατοικίδια. Σήκωσε τα ψώνια και μπήκε στο σπίτι, ακολουθούμενη από τα δυο της σκυλιά. Κλείδωσε την πόρτα πίσω της και ξεκίνησε να αποσυσκευάζει τα αγορασμένα προϊόντα.

Καθώς άδειαζε την τσάντα της, σκέφτηκε τη γιαγιά Χρυσούλα και πώς ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα και την ψυχολογία κάποιου. Αισθανόταν ευτυχισμένη που μπόρεσε να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά στη ζωή μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία χρειαζόταν απλά μια βοήθεια για να φτάσει στον προορισμό της.

Οι σκύλοι της, ανυπομονώντας να τους βάλει φαγητό, άρχισαν να γαβγίζουν και να τρέχουν γύρω της. Η Άννα τους χαμογέλασε και τους υποσχέθηκε ότι θα τους ταΐσει σύντομα. Απόλαυσε τη στιγμή στο σπίτι της, αισθανόμενη πως αυτή η μικρή πράξη καλοσύνης έκανε την ημέρα της πιο πλήρη και ικανοποιητική.

 

 

 

photo SSidde / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This