ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

μνημείο για την γενοκτονία,Τουρκικής πρεσβείας,Σουηδία

Το μνημείο για την γενοκτονία στη Σουηδία οι αντιδράσεις της Τουρκικής πρεσβείας

23 Sep, 2021

Το μνημείο για την γενοκτονία προκαλεί αντιδράσεις της Τουρκικής πρεσβείας στην Σουηδία

Η ανέγερση του μνημείου Seyfo προς τιμήν της γενοκτονίας του 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που προκάλεσε αντιδράσεις από την τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία ή μια «δυσαρέσκεια» όπως το περιγράφει ο πρώην πρόεδρος του δήμου Lars Stjernkvist

μνημείο για την γενοκτονία

Μετά από μια πρόταση πολιτών για την κατασκευή του μνημείου, η οποία άσκησε έφεση από ιδιώτη, τα εμπλεκόμενα μέρη κατάφεραν να προσαρμόσουν την πρόταση, η οποία επιτρέπει τώρα το μνημείο να βρίσκεται σε δημοτική γη. Ο Lars Stjernkvist, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο Norrköping, υπήρξε κινητήρια δύναμη στη διαδικασία απόκτησης του μνημείου Seyfo εκεί.

– Ήταν νομικό πρόβλημα και αφορούσε εάν επιτρέπεται στον δήμο να πάρει θέση σε κάτι που θεωρείται εξωτερική πολιτική, λέει ο Λαρς Στέρνκβιστ.

Το 2015, η πρώτη πρόταση πολιτών προήλθε από τον Ibrahim Tekmen, στην επιτροπή Seyfo στο Norrköping. Η μίσθωση δημοτικής γης χορηγήθηκε για το μνημείο, κάτι που άσκησε έφεση και έγινε μέρος μιας νομικής διαδικασίας που τελικά κατέληξε στο τραπέζι του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου: ο δήμος Norrköping έκανε λάθος στην απόφασή του.

– Αλλά μετά από μια προσαρμογή στη διάταξη, αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως δυνατό για τον δήμο να επιτρέψει το μνημείο χωρίς να εκφράσει ότι πρόκειται για γενοκτονία, εξηγεί ο Lars Stjernkvist.

Η τουρκική πρεσβεία έχει έρθει σε επαφή με τον Λαρς Στέρνκβιστ και σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση.

– Είναι ένα φορτισμένο ζήτημα επειδή η Τουρκία αντιτίθεται στο να το χαρακτηρίσει σαν γενοκτονία.

Αυτός συνεχίζει:

– Θέλουμε οι Σύριοι που κατέφυγαν στο Νόρκεπινγκ να συγκεντρωθούν και να νιώσουν κοινότητα, λέει ο Λαρς Στέρνκβιστ

Ο Süleyman Süha Zülfikar είναι πολιτικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη. Λέει ότι γνωρίζουν ότι το μνημείο έχει λάβει άδεια να στέκεται σε δημοτική γη.

– Από νομική άποψη, ο δήμος Norrköping έκανε λάθος την πρώτη φορά που παραχώρησε μίσθωση γης για το μνημείο,εξηγεί ο Süleyman Süha Zülfikar.

Τώρα όμως επιτρέπεται να σταθεί στο Folkparken, τι γνώμη έχετε για αυτό;

– Εάν πρόκειται για νομική βάση, δεν μπορώ να σχολιάσω την υπόθεση, εναπόκειται στη σουηδική δικαιοσύνη να αποφασίσει τέτοια. Ακολουθούμε την εξέλιξη αυτού, λέει ο Süleyman Süha Zülfikar.

– Φυσικά και έχουμε τη γνώμη μας. Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι πρόκειται για γενοκτονία καταλήγει ο Süleyman. 

πηγη φωτο stoxos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.