EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Θεραπεία για το παρελθόν

22 Feb, 2022
Θεραπεία για το παρελθόν

Θεραπεία για το παρελθόν

Θεραπεία για το παρελθόν

Εάν θέλεις να είσαι δυνατός, η θεραπεία δεν είναι εναλλακτική λύση. Είναι η μόνη λύση.

Η αρχαία παράδοση των Άνδεων δεν κατάγεται από τους Ίνκας, και γι’ αυτό είναι αρχαία. Είναι μια από τις αρχαιότερες, αυτή την στιγμή, παραδόσεις σε όλο τον πλανήτη. Γιατί η πολιτεία του Καράλ, βορειότερα της Λίμα, χρονολογείται από το 5000 πΧ. Και εκεί ξεκίνησε μια παράδοση που τιμούσε την Γη. Κατά πολύ  όμοια με την ελληνική παράδοση της μινωικής Κρήτης. Με μια διαφορά… το δύσβατο έδαφος του Περού, βοήθησε τους ανθρώπους να αντέξουν τις αλλαγές των αιώνων, των πολέμων, της ιστορίας… και να μπορούν σήμερα να μας παραδώσουν αυτούσια μια κοσμοθεωρία, πολύ χρήσιμη για όλους μας, και πολύ επίκαιρη, σήμερα, εν έτει 2022.
Είμαι πολύ ευτυχής που επισκέφθηκα το Περού, που γνώρισα τους δασκάλους που με σύστησαν στην αρχαία αυτή παράδοση, και έτσι έζησα ένα θαυμαστό φαινόμενο: έμαθα μέσα από το μακρινό Περού, πολύ περισσότερα για την Ελλάδα!
Και έμαθα και κάτι ακόμη πιο θαυμαστό: Ναι. Είναι πολύ πιθανό να μπορείς να γυρίσεις πίσω στο παρελθόν σου και να θεραπεύσεις ανοιχτές πληγές!
Μια σειρά από εύκολα, απλά και ουσιαστικά εργαλεία της παράδοσης των Άνδεων, μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το παρελθόν σου, σαν ένας πραγματικός σκηνοθέτης. Να γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου. Γιατί αν θεραπεύσεις τις πληγές του παρελθόντος, πολλά αλλάζουν ΣΗΜΕΡΑ στην ζωή σου… Δεν χρειάζεται να κουβαλάς τα φορτία σου. Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι αδύναμος. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεις την ζωή σαν πεδίο μάχης.
Ευτυχώς για εμένα, η παράδοση αυτή με μάγεψε. Είδα πολλές αλλαγές να συμβαίνουν σε εμένα, σε προσωπικό επίπεδο.
Και όταν μοιράζομαι αυτή την πνευματική τέχνη (που στην ουσία είναι χρήσιμη σε κάθε πλευρά της ζωής μας, δεν είναι μόνο “πνευματική” με την συνήθη έννοια της λέξης), τότε αυτό είναι μια γιορτή!
Μέσα από την απλή διαδικασία που μοιάζει με την αναπνοή, είδα ανθρώπους να χαμογελούν. Δεν είναι θαύμα. Δεν είναι ιατρική. Είναι αλλαγή του τρόπου σκέψης. Είναι η μαγευτική διαδικασία του να γίνεσαι εσύ ο κυρίαρχος, και όχι η σκέψη σου. Γίνεσαι ο Ηνίοχος, όπως έλεγαν οι παππούδες μας οι Έλληνες. Κρατάς τα ηνία του νου σου. Και η δύναμη που αποκτάς, είναι όλη δική σου για να την απολαύσεις.
Η παράδοση των Άνδεων κατάφερε να διασωθεί από την εισβολή των Ισπανών, ακριβώς γιατί μερικές περιοχές ήταν πραγματικά απρόσιτες.
Τα βουνά των Άνδεων είναι πολύ υψηλά, και παρ’ όλο που τότε χάθηκαν 9 στους 10 ανθρώπους (!), σήμερα μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας την ευλογία μιας αρχαίας παράδοσης που τίμησε την Γη, και την θεραπευτική της σοφία.
Στην διάθεσή σας για μια βόλτα… στο παρελθόν!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This