ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Νέας Υόρκης COVID-19

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης: Οι κανόνες καραντίνας της Νέας Υόρκης COVID-19 είναι Αντισυνταγματικοί και παράνομοι

14 Jul, 2022

Ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης έκρινε σιωπηλά αυτόν τον μήνα ότι οι κανονισμοί καραντίνας της Νέας Υόρκης COVID-19 σε άτομα που έχουν μολυνθεί ή εκτίθενται σε άκρως μεταδοτικές μεταδοτικές ασθένειες αποτελούν παραβίαση του κρατικού νόμου, δηλώνοντάς τους άκυρους.

Οι διαδικασίες απομόνωσης και καραντίνας, γνωστές ως Κανόνας 2.13 , τέθηκαν σε ισχύ τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον κανόνα, «όποτε ενδείκνυται για τον έλεγχο της εξάπλωσης μιας άκρως μεταδοτικής μεταδοτικής ασθένειας, ο Κρατικός Επίτροπος Υγείας μπορεί να εκδώσει ή/και να δώσει εντολή στην τοπική υγειονομική αρχή να εκδώσει εντολές απομόνωσης ή/και καραντίνας, σύμφωνα με τη δέουσα νομική διαδικασία, σε όλα αυτά τα πρόσωπα που θα κρίνει ο Κρατικός Επίτροπος Υγείας».

Οι απομονώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν εκείνους που βρίσκονται στο σπίτι ή σε κατοικίες ή προσωρινές κατοικίες, με την επιφύλαξη αυτού που η αρχή δημόσιας υγείας που εκδίδει την εντολή κρίνει ότι είναι «κατάλληλο».

Ωστόσο, ο κανόνας σημειώνει ότι «όπου συμπτώματα ή καταστάσεις υποδεικνύουν ότι αναμένεται να απαιτείται ιατρική περίθαλψη σε γενικό νοσοκομείο, η τοποθεσία απομόνωσης θα είναι ένα γενικό νοσοκομείο».

Τρεις Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες της πολιτείας, ο γερουσιαστής George Borrello, ο βουλευτής Chris Tague και ο assemblyman Michael Lawler, μαζί με το Uniting NYS, υπέβαλαν μήνυση κατά της Δημοκρατικής Κυβερνήτη Kathy Hochul, της Επιτρόπου Υγείας Mary Bassett, του υπουργείου Υγείας της πολιτείας και της Δημόσιας Υγείας και Συμβούλιο Σχεδιασμού Υγείας.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι οι διαδικασίες απομόνωσης και καραντίνας παραβιάζουν το Σύνταγμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και είναι επίσης παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών.

«Είναι αντισυνταγματικό στα μάτια μας και οτιδήποτε τέτοιο θα πρέπει να περάσει από το νομοθετικό σώμα», είπε ο Tague στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να συζητηθεί. Για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε γεγονότα από επαγγελματίες υγείας και ηγέτες στις κοινότητές μας προτού απλώς αποφασίσουμε να βάλουμε κάτι σε νόμο».

Σε μια απόφαση της 8ης Ιουλίου , ο αναπληρωτής δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Cattaraugus Ronald D. Ploetz τάχθηκε στο πλευρό των εναγόντων, δηλώνοντας ότι ο κανόνας δίνει απλώς «συνταγματική δέσμευση» στη δίκαιη συνταγματική διαδικασία.

«Η ακούσια κράτηση είναι μια σοβαρή στέρηση της ατομικής ελευθερίας, πολύ πιο κατάφωρη από άλλα μέτρα ασφάλειας υγείας, όπως η απαίτηση χρήσης μάσκας σε ορισμένους χώρους. Η ακούσια καραντίνα μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες, όπως απώλεια εισοδήματος (ή απασχόληση) και απομόνωση από την οικογένεια», έγραψε ο Ploetz.

Ο δικαστής πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν «επιστημονικά δεδομένα ή μαρτυρία ειδικών» που να υποστηρίζουν τον κανόνα.

«Οι ερωτηθέντες δεν προσέφεραν επιστημονικά δεδομένα ή μαρτυρία ειδικών γιατί ο Κανόνας 2.13 ήταν μια απαραίτητη απάντηση για την καταπολέμηση του COVID-19, αλλά αντ’ αυτού ισχυρίζονται μόνο ότι θα παρείχε μια γρήγορη και ευκίνητη προσέγγιση για την καταπολέμηση της πανδημίας», έγραψε ο δικαστής. «Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προφορικής συζήτησης αυτού του θέματος, σε μια στιγμή που ελπίζουμε ότι τα χειρότερα της πανδημίας είναι πίσω μας, οι δικηγόροι των Ερωτηθέντων δεν μπόρεσαν να αναφέρουν καμία περίπτωση όπου χρησιμοποιήθηκε πράγματι η διαδικασία που ορίζεται στον Κανόνα 2.13».

Ωστόσο, ο δικαστής σημείωσε στην απόφασή του ότι ο κανόνας είναι άκυρος «μέχρι να ενεργήσει διαφορετικά η νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης», ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μελλοντικές προσφυγές.

Την Τρίτη, η Χότσουλ είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, δηλώνοντας: «Αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι αν ασκήσουμε έφεση, θα επιτύχουμε».

Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς άσκησε επίσημα έφεση την Τετάρτη κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Η απόφαση έρχεται καθώς το γραφείο του Hochul ανέφερε την Τετάρτη ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των κρουσμάτων COVID-19 στη Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί από 30,53 ανά 100.000 άτομα σε 35,28, ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε 2.397 ασθενείς.

Ωστόσο, το 57,5 ​​τοις εκατό των ατόμων που νοσηλεύτηκαν εισήχθησαν για λόγους που δεν περιελάμβαναν τον COVID-19.

Anthony Quintano, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This