ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

approved pfizer vaccine

Νέα μέτρα της κυβέρνησης από τη Δευτέρα για τους ανεμβολίαστoυς

9 Sep, 2021

Από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Πανδημία.  τα περισσότερα από τα μέτρα αυτά ουσιαστικά, αφορούν όσους δεν έχουν λάβει το εμβόλιο. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτή την ημερομηνία καθώς είναι η ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία.  με το άνοιγμα των σχολείων υπάρχει και ο φόβος για αύξηση των κρουσμάτων

Πιο συγκεκριμένα:

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, στο χώρο της εστίασης,  σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές,θα πρέπει να κάνουνε δύο Rapid tests την εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα είναι με έξοδα του εργαζόμενου. Τα τεστ πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε διαγνωστικά κέντρα.  Το κόστος των τεστ θα είναι 10 ευρώ έκαστο.

Το ίδιο θα ισχύει στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.  Ο κάθε  εργοδότης με βάση το νόμο Έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν όσοι συμμετέχουν στην εταιρεία του έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι.  με τον ίδιο νόμο μπορεί να ελέγχει αν τα τεστ είναι έγκυρα, καθώς και  αν είναι αρνητικά. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να εξετάζει την ψηφιακή βεβαίωση του κάθε εργαζόμενου από το gov.gr,  με την εφαρμογή COVID Free App.

Όσον αφορά τους μαθητές και τους φοιτητές ισχύουν τα ακόλουθα

Οι μαθητές οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο του COVID  θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.  Οι φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο του COVID, θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα κόστους, 10 ευρώ, το οποίο θα επιβαρύνει το φοιτητή.

Όσον αφορά την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους  ισχύουν τα ακόλουθα:

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης,  κέντρα διασκέδασης, ή και γήπεδα, ανεξαρτήτως αν είναι κλειστά ή ανοιχτά,  θα γίνεται μόνο με παρουσίαση πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή  ασθένειας εντός 6 μηνών.

Οσον αφορά τα θέατρα τους κινηματογράφους τα μουσεία και τα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να εισέρχονται και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει τα εμβόλια Rapid test 48ωρο.  οι επιχειρηματίες  μπορούν να επιλέξουν αν θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους αμιγείς δηλαδή μόνο γεια ανθρώπους οι οποίοι έχουν λάβει το  το εμβόλιο,  οπότε και η χωρητικότητα των επιχειρήσεων θα είναι στο 100%,  ή αν θα τα κρατήσουν μικτά,  δηλαδή και για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο,  και θα έχουν μειωμένη χωρητικότητα.

 Η χρήση μάσκας επιβάλλεται σε κλειστούς χώρους.  σε ανοιχτούς χώρους επιβάλλεται η χρήση μάσκας μόνο όταν υπάρχουν συναθροίσεις όπως συναυλίες και τα λοιπά.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.