ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Νορβηγία

Νορβηγία: Όχι στο σερβίρισμα αλκοόλ

15 Dec, 2021

Πλήρης διακοπή σε σερβίρισμα αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα στη Νορβηγία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη τύπου το βράδυ της Δευτέρας.

– Τώρα είναι σοβαρά, είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Νορβηγικός οργανισμός δημόσιας υγείας πιστεύει ότι το μέτρο έχει σημαντική επίδραση στον έλεγχο των λοιμώξεων.

Η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα στη Νορβηγία και η παραλλαγή υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ της εβδομάδας 48 και 49.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση εισάγει απαγόρευση αλκοόλ και μια σειρά από άλλα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μέσα Ιανουαρίου.

– Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που βάλαμε νέα μέτρα, αλλά από τότε η μόλυνση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λέει ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre στη συνέντευξη Τύπου.

Όλοι όσοι μπορούν πρέπει να εργάζονται από το σπίτι και όλοι ενθαρρύνονται να μένουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να περιορίζουν τις κοινωνικές τους επαφές, αλλά να μην απομονώνονται.

Ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται στις εκδηλώσεις είναι επίσης περιορισμένος.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις εσωτερικών χώρων θα είναι 20 άτομα και σε εξωτερικούς 50 άτομα.

Τέλος ο χορός:Τα εστιατόρια δεν πρέπει να πραγματοποιούν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν φυσικά μικρότερη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών από 1 μέτρο. Αυτό είναι συνήθως χορός.

Επίσης συνιστάται να έχετε το πολύ δέκα επισκέπτες στο σπίτι εκτός από το δικό σας νοικοκυριό. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα επιτρέπονται έως και 20 επισκέπτες κάθε φορά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των επισκεπτών.

Εισάγονται απαιτήσεις για μάσκα σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Εισάγονται επίσης κανόνες για απομόνωση και καραντίνα, ανεξάρτητα από την παραλλαγή του ιού. Θα υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για τα μέλη του νοικοκυριού και τους συγγενείς, με δυνατότητα δοκιμής μετά από επτά ημέρες.

Τέλος ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre επεσήμανε στην αποψινή συνέντευξη τύπου πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όλοι όσοι μπορούν να εμβολιαστούν.

– Όλοι οι άνω των 45 ετών θα πρέπει να λάβουν την τρίτη δόση πριν από τα μέσα Ιανουαρίου, λέει ο Jonas Gahr Støre.

Για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολίων, ο νορβηγικός στρατός και τα φαρμακεία της χώρας θα βοηθήσουν τους δήμους της χώρας στον εμβολιασμό. Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης συντομεύονται σε τουλάχιστον τεσσεράμισι μήνες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Photo: nrk.no/norge

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.