ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του. Αβέβαιο το μέλλον

10 Jan, 2022

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε μια δικαστική μάχη τη Δευτέρα για να μείνει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Άντονι Κέλι επανέφερε τη βίζα του Τζόκοβιτς, η οποία ανακλήθηκε μετά την άφιξή του την περασμένη εβδομάδα, επειδή οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για εξαίρεση από τον κανόνα ότι όλοι οι μη πολίτες πρέπει να εμβολιάζονται πλήρως. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς λένε ότι αφού πρόσφατα ανάρρωσε από τον COVID-19, δεν χρειαζόταν να εμβολιαστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Αυστραλίας.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν είπε στον δικαστή ότι ο ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Μετανάστευσης,  Alex Hawke «θα εξετάσει εάν θα ασκήσει προσωπική εξουσία ακύρωσης».

Αυτό θα σήμαινε ότι ο εννιά φορές νικητής του Αυστραλιανού Όπεν και ο υπερασπιστής του περσινού τίτλου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και πάλι απέλαση και θα μπορούσε να χάσει το τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου. Επιπροσθέτως, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τρία χρόνια.

Ο δικαστής, Αντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, κάτι που εάν το καταφέρει θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο δικαστής Κέλι είχε τονίσει με έμφαση «το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;».

Πιο συγκεκριμένα, ο δικαστής επεσήμανε ότι «εδώ, ένας καθηγητής και ένας εξαιρετικά επιφανής γιατρός προσκόμισαν και παρείχαν στον αιτούντα ιατρική εξαίρεση. Επιπλέον, η βάση πάνω στην οποία δόθηκε αυτή η ιατρική εξαίρεση, έγινε χωριστά από μια άλλη ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόριας και το συγκεκριμένο έγγραφο βρισκόταν στα χέρια του αντιπροσώπου».

Ο Γουντ, δικηγόρος του Νόβακ Τζόκοβιτς συμφώνησε ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα, σημειώνοντας ότι τα απομαγνητοφωνημένα έγγραφα της συνέντευξης του Τζόκοβιτς με αξιωματούχους της Συνοριακής Δύναμης και η δική του ένορκη κατάθεση αποκάλυψαν ότι είπε επανειλημμένα στους αξιωματικούς ότι είχε κάνει ό,τι νόμιζε ότι του ζητούσαν.

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς περιέγραψαν την ακύρωση ως «σοβαρά παράλογη».

Ωστόσο, οι δικηγόροι του υπουργού Εσωτερικών δήλωσαν στο υπόμνημα τους ότι η εξαίρεση εμβολιασμού θα μπορούσε να χορηγηθεί μόνο σε ταξιδιώτες που είχαν αναρρώσει από μια σοβαρή περίοδο του COVID-19.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο αιτών (Τζόκοβιτς) είχε «οξεία σοβαρή ιατρική ασθένεια» τον Δεκέμβριο» όταν βρέθηκε θετικός, ανέφερε η γραπτή υποβολή.

Αλλά τελικά, οι δικηγόροι της κυβέρνησης παραδέχτηκαν τελικά ότι η απόφαση να προχωρήσουν σε συνέντευξη από τον Τζόκοβιτς τα ξημερώματα της Πέμπτης και να ακυρώσουν τη βίζα του προτού μπορέσει να επικοινωνήσει με το Tennis Australia ή τους δικηγόρους του ήταν παράλογη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ωστόσο είχε προσκομίσει ιατρικά έγγραφα, στα οποία αναφερόταν ότι μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open κατ’ εξαίρεση. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας απέρριψαν τη βίζα του για την είσοδό του στη χώρα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερίσει 20 Grand Slam, ένα ρεκόρ ανδρών που μοιράζεται με τους Roger Federer και Rafael Nadal.

Feature Image Source: moneycontrol.com

Embed from Getty Images

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.