EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Νόστος

2 Jul, 2024
Νόστος

Η λαχτάρα της επιστροφής στην πατρίδα, αυτή η γλυκιά προσμονή των απόδημων για τον επαναπατρισμό τους, είναι το κύριο συναίσθημα που νιώθουν μέσα στην καθημερινότητα σε ένα ξένο και αλαργινό μέρος.

Δεν είναι πάντα επιλογή τους η φυγή, αλλά επιτακτική ανάγκη για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, αυτών και της οικογενείας τους. Βούλιαξαν προσπαθώντας να επιβιώσουν σε αυτή την Ελλάδα που κάποτε ανθούσε και ζούσε με αξιοπρέπεια τους γηγενείς της και που τώρα όσοι απέμειναν προσπαθούν να την αναστηλώσουν, να την ορθοποδήσουν, να πάρει τα ινία στα χέρια της, να πάψει να ζητιανεύει αλλά να διεκδικήσει τα κεκτημένα της.

«Μάταιος ο κόπος»

Είναι αυτό που αναρωτιούνται καθημερινά μέσα από την βιοπάλη που τους καταρρακώνει.

Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στα τέλη του 2009 μαζί με την αδυναμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια από τις διεθνής αγορές είχε κοινωνικές επιπτώσεις με την ανεργία και τις τιμές να αυξάνονται ενώ το βιοτικό επίπεδο και τα εισοδήματα μειώθηκαν.

Ο συνδυασμός αυτός προκάλεσε κύμα μετανάστευσης, κοινωνικές ανισότητες, αναταραχές και αλλαγές στον τρόπο ζωής των Ελλήνων.

Στόχος, λοιπόν, πρέπει να γίνει η ανάκαμψη του Ελληνικού Έθνους. Η ανάκαμψη της Ελλάδας μας και ο επαναπροσδιορισμός της Ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να αρχίσουν να επαναπατρίζονται τουλάχιστον οι νέοι. Μόνο έτσι θα ανθίσει ξανά η Ελλάδα μας, αυτή η Ελληνική κοινωνία που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού παγκοσμίως. 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This