ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ξένοιαστα (;) Παιδιά

15 Aug, 2021

Θυμάμαι με νοσταλγία τα παιχνίδια στους δρόμους, τις αλάνες, τις γειτονιές… τα φέρνω συχνά πυκνά στο νου μου, ειδικά όταν αρχίζουν οι ερωτήσεις, «και τώρα μαμά, τι να κάνουμε; Βαρεθήκαμε;»

Θυμάμαι τότε που σαν παιδιά εμείς, είχαμε την ελευθερία για σημαία μας, που περιμέναμε να βγει η μάνα στο παραθύρι και να μας φωνάξει για να γυρίσουμε σπίτι αφού μαζεμό δεν είχαμε από το τρεχαλητό και το παιχνίδι. Τότε που η ξενοιασιά ήταν το Α και το Ω της παιδικής ηλικίας. Τότε που μάτωναν τα γόνατά μας, που κάναμε ένα φου να φύγει η σκόνη, βάναμε τσιρότο κι όλα πέρναγαν μεμιάς.

Τώρα… τώρα καμιά πλατεία, καμιά παιδική χαρά, στην καλύτερη των περιπτώσεων γιατί τις περισσότερες φορές τα παιδιά είναι παρκαρισμένα μπροστά σε οθόνες τηλεόρασης, κινητών, tablet κτλ.

Τώρα… τώρα ούτε στην ψυχή σας δεν βάζουμε τσιρότο κι ας χτυπάτε πιότερο εκεί. Κλέφτες κι αστυνόμοι το παιχνίδι που παίζαμε εμείς, μα εσείς γινήκατε δικαστές. Κρίνετέ μας, μας αξίζει.

Μας αξίζει γιατί κλείσαμε τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντά σας μέσα σε τσιμεντένιους τοίχους κι αφήσαμε τις ζωές σας να δραπετεύσουν κλέβοντας ταυτόχρονα την ηρεμία και την ξενοιασιά.

Σας δωρίσαμε χίλια δυο καλά και δεν σας δώσαμε το πιο σημαντικό. Την ελευθερία. Την ελευθερία να σκέφτεστε, την ελευθερία του έντιμου λόγου, την ελευθερία της ψυχής σας. Σας μπολιάσαμε με γνώσεις μα σας βάλαμε σε μονόδρομο δίνοντάς σας παρωπίδες. Σας ενισχύσαμε με θάρρος μα σας στολίσαμε τα πόδια με βαρίδια. Σας διδάξαμε με λόγια πώς να ανοίγετε τα φτερά σας μα καψαλίσαμε τις άκρες τους με πρέπει στερώντας σας το πέταγμα.

Παιδιά του σήμερα, δηλώνω ένοχη γιατί σας στερώ αυτά που εγώ έζησα, γνωρίζοντας την πολυτιμότητά τους.

Παιδιά του σήμερα, δηλώνω μετανιωμένη, γιατί δεν έδωσα το 100% των ονείρων που είχα για εσάς στο ξεκίνημα του μεγαλώματός σας.

Παιδιά του σήμερα, δηλώνω πως θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, για να διορθωθώ εγώ και να αλλάξω το ρου της δικής σας συνέχειας βγάζοντας τα συρματοπλέγματα, δημιουργώντας παρακλάδια στον μονόδρομο που τοποθετηθήκατε.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.