ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ομογενών

Οι έρανοι τον ομογενών πως κάνουν φτερά?

27 Dec, 2021

Είναι άπειρες οι φορές, που ο Ελληνισμός της διασποράς, έχει δείξει τα πατριωτικά του αισθήματα. Σε κάθε δοκιμασία της χώρας, τα Απόδημα Αδέλφια μας είναι εδώ. Με μια οικονομική τους και όχι μόνο, συμπαράσταση. Και στις φωτιές της Ηλείας, όταν είχε καεί και η Αρχαία Ολυμπία, το 2007, έδειξαν εμπράκτως την στήριξη τους.

Και στους πρόσφατους σεισμούς, της Κρήτης.. Και πιο παλιά. Το κακό είναι ότι στις περισσότερες φορές, “θεσμικοί” αποδέκτες της προσφοράς, είναι φορείς, που δεν έχουν να δείξουν και ιδιέταιρη καθαρότητα προθέσεων. Καταθέτοντας δόλο. Έως και δείγματα απάτης. Όπως έγινε τότε στην Ηλεία. Που, η υπο τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη, επιτροπή, μάζεψε πολλά εκατομμύρια. Που θα έπρεπε να δοθούν σε όσους πλήρωσαν το τίμημα της φωτιάς. Μα δυστυχώς και τότε, στους πυρόπληκτους δεν έφθασε ούτε ένα ευρώ. Τώρα…

Για το μεγάλο κακό που ηθελημένα;;; βρήκε τους Ευβοιείς, με το ολοκαύτωμα του καλοκαιριού, οι ομογενεακές κοινότητες της Αυστραλίας, μάζεψαν χρήματα από τα εκεί αδέλφια μας, για να ενισχύσουν τις ακόμα φλεγόμενες καρδιές, των κατοίκων της Εύβοιας. Σε έναν παν-κοινοτικό έρανο που έγινε, μαζεύτηκαν σε πρώτη φάση, 643.000 δολάρια. Τα οποία, ατυχώς εστάλησαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Για να τα διανύμει εκείνη, στους δικαιούχους της μεγάλης, ηθελημένης;;; καταστροφής.

Όμως δυστυχώς και το παπαδαριό, μέσα στους υπόπτους εκείνους πολιτικούς φορείς. Που βρήκαν ευκαιρία να αρπάξουν το βοήθημα των αδελφών μας της διασποράς, που συγκεντρώθηκε, από όλες τις προηγούμενες φορές. Τα χρήματα των αδελφών μας, από την Αυστραλία, ακόμα δεν έχουν δοθεί στους δικαιούχους. Και όπως διαβάζω στην εφημερίδα “Πατρίδες”, ακόμα αναρωτιούνται, οι Έλληνες της Αυστραλίας, που πρόσφεραν, τι γίνανε τα λεφτά;

Και γιατί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, δεν τα μοίρασε στους δικαιούχους. Τα φάγανε κι αυτά, οι του ράσου οι χάροι; Δεν τους φθάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια που μασάνε από το ΕΣΠΑ; Και από το κρατικό λάδωμα, για να διώξουν τους Χριστιανούς από τους ναούς; Πρέπει και τον έρανο των αδελφών μας της Αυστραλίας να κατασπαράξουν; Πόσο πια θα φάνε οι αχόρταγοι; Θα πρέπει οι κοινότητες που συμμετείχαν στον έρανο, να απαιτήσουν με κάθε τρόπο την διανομή των χρημάτων στους δικαιούχους της Εύβοιας.

Κι έπειτα αναρωτιώμαστε γιατί σκληραίνει οι άνθρωποι. Γιατί χάθηκαν πλέον οι ευεργέτες, όπως ο Συγγρός ο Μπενάκης, ο Αβέρωφ, ο Τοσίτσας οι Αδελφοί Ζάππα, κι όλοι εκείνοι. Μα γιατί απλά.. Αυξήθηκαν οι απατεώνες.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.