EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
μητροπολίτης Δωδώνης

Οι γυναίκες, ο μεσαίωνας και ο μητροπολίτης Δωδώνης

2 Sep, 2022

Οι επτά μηνύσεις που έλαβε ως παράσημα ο μητροπολίτης Δωδώνης, από γυναίκες, μετά τα “θεάρεστα” λόγια που εξέφρασε, εν όψει του κυρήγματος της Κυριακής σχετικά με τις αμβλώσεις, είναι το αποτέλεσμα.

Ο κόσμος της εκκλησίας, αυτός ο κόσμος της Αγάπης έκανε πάλι το θαύμα του: μέχρι και τώρα (βράδυ Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου) δεν έχουν ανασκευαστεί οι δηλώσεις του ακόλουθου του Ιησού Χριστού, παρά τις αντιδράσεις του λαού, του ποιμνίου και του πολιτικού κόσμου σύσσωμου.

Οι δηλώσεις του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ήταν μια έξαρση σεξισμού, μίσους και απαξίωσης για την γυναίκα, επιβεβαίωσης του θεσμού του βιασμού, και του ανδρισμού -που δεν ευθύνεται για τον βιασμό φυσικά.

Επίσης, να θυμίσω ότι το θέμα ήταν οι αμβλώσεις, και πως πρόκειται για ένα προοίμιο του επίσημου κηρύγματος της Κυριακής, μετά την λειτουργία. Δηλαδή, οι πιστοί θα πάνε στην εκκλησία, θα ακούσουν στην λειτουργία για τα λόγια του Ιησού Χριστού, και μετά θα μάθουν να μισούν, να απαξιώνουν την γυναίκα, να την θεωρούν εκ φύσεως και θέσεως πόρνη, και θα πρόκειται για μια κυριακάτικη λειτουργία.

Συγκεκριμένα: «… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, μην τρελαθούμε. Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις». Τονίζοντας φυσικότατα ότι “άλλο βιασμός και άλλο σύλληψη”. «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

Επιστημονικά, όχι με εντολή γιατρού δηλαδή, και δη τσαρλατάνου.

Αφού αντέδρασε σύσσωμος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος και έπεσαν επτά μηνύσεις, από γυναίκες, που δεν είχαν αντιληφθεί επαρκώς ότι ζουν στον μεσαίωνα, η Ιερά Σύνοδος αποφάνθηκε:  «ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου».

Σεβασμιώτατος, θα πει αυτός που του αξίζει ο ύψιστος σεβασμός. Αυτός, που στέκεται μπροστά στα θύματα βιασμού και τα αντιμετωπίζει ως πόρνες, αυτός που στέκεται μπροστά στους βιαστές και τους αντιμετωπίζει ως άντρες – αυτός, που μιλά στα σπίτια των ανθρώπων μέσα από τηλεοπτικά κανάλια. Και είναι άξιος υψίστου σεβασμού, γιατί τον τίτλο εδώ στην Ελλάδα δεν τον χάνεις, ό,τι κι αν κάνεις.

Η κοινωνία μας έχει χιούμορ.

Τα θέματα των γυναικών, τα λύνει η ανδροκρατούμενη άγαμη εκκλησία. Τα θέματα της ζωής και του έρωτα, τα λύνει ο κλήρος.

Για να μην μιλήσουμε και για άλλους τομείς.

 

Σημείωση: στίχος από το ευαγγέλιο της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ακουστεί και το εν λόγω κήρυγμα:

εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε πώλησόν σου τ ὑπάρχοντα και δος πτωχοῖς, κα ἕξεις θησαυρόν ἐν οὐρανῷ, κα δεῦρο ἀκολούθει μοι.  ἀκούσας δε ὁ νεανίσκος τον λόγον ἀπῆλθε λυπούμενος· ἦν γαρ ἔχων κτήματα πολλά. 

photo https://cityportal.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This