EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Medicare

Οι Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν την κοινωνική ασφάλιση και το Medicare «από το τραπέζι» στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους

30 Jan, 2023

Ο εκπρόσωπος James Comer (R-Ky.), πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο περικοπών στην Κοινωνική Ασφάλιση ή στο Medicare στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας .

“Δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε”, είπε ο Comer. «Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι θα παλέψουν για περικοπές δαπανών. Και νομίζω ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος πρέπει να είναι ευγνώμων που κάποιος σε αυτήν την πόλη συνειδητοποιεί ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να ξοδεύεις ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο περισσότερα από όσα φέρνεις».

Όσο για συγκεκριμένες περικοπές, ο Comer είπε ότι τα πάντα εκτός από την Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare θα είναι «στο τραπέζι», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.

Προτεραιότητα ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy (R-Calif.) έκανε παρόμοια δήλωση στις 29 Ιανουαρίου με θέμα «Face the Nation».

Ερωτηθείς εάν οι Ρεπουμπλικάνοι θα εξετάσουν αλλαγές στο Medicare ή στην Κοινωνική Ασφάλιση, ο McCarthy είπε: «Όχι. Ας τα βγάλουμε από το τραπέζι».

Και οι δύο ηγέτες χτύπησαν πιο ήπιους τόνους μετά από εβδομάδες τοποθετήσεων τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

Ο Μακάρθι και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν την 1η Φεβρουαρίου για να συζητήσουν το θέμα.

Η εξισορρόπηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ρεπουμπλικανού στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, σύμφωνα με τον Comer.

«Το Κογκρέσο έχει πάει για δεκαετίες -και τα δύο κόμματα- σε ένα ξεφάντωμα δαπανών. Εάν η οικονομία είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Μπάιντεν, τότε τώρα είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να σφίξουμε τη ζώνη», είπε ο Comer.

«Πρέπει να σοβαρευτούμε στην προσπάθεια να ζήσουμε με τις δυνατότητές μας».

Ο Comer είπε ότι οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες θα εξεταστούν στην προσπάθεια αυτή.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν συχνά κατηγορηθεί ότι «κρατούν όμηρο το όριο του χρέους», έχουν σηματοδοτήσει την προθυμία τους για συμβιβασμούς για την επίτευξη περικοπών στις μελλοντικές δαπάνες.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα διαπραγματευόταν για το ανώτατο όριο του χρέους.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την πλήρη πίστη και την πίστη των Ηνωμένων Πολιτειών ως διαπραγματευτικό χαρτί», είπε ο Μπάιντεν στις 26 Ιανουαρίου ενώ έκανε παρατηρήσεις για την οικονομία των ΗΠΑ στο Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια.

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος είπε ότι δεν ήθελε να γίνουν συζητήσεις, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ολόκληρη η κυβέρνησή μας έχει σχεδιαστεί για να βρει συμβιβασμό», είπε ο ΜακΚάρθι.

Ο Comer επανέλαβε αυτό το συναίσθημα στις 30 Ιανουαρίου. «Ελπίζω ότι θα πετύχουμε, στο τέλος της ημέρας, στην προσπάθεια να καταλήξουμε σε ουσιαστικούς συμβιβασμούς για τις περικοπές δαπανών στο μέλλον».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είχαν υπερβεί το τρέχον ανώτατο όριο του χρέους τους στις 19 Ιανουαρίου, αλλά για «έκτακτα μέτρα» που έλαβε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen για να διατηρήσει την κυβέρνηση φερέγγυα.

Αυτά τα μέτρα επρόκειτο να δανειστούν από το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Αναπηρίας Δημόσιων Υπηρεσιών και το Ταμείο Παροχών Υγείας Συνταξιούχων Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και να αναστείλουν τις πληρωμές στο Ταμείο Επενδύσεων Κρατικών Τίτλων του Ομοσπονδιακού Σχεδίου Αποταμιεύσεων Συνταξιοδοτικού Συστήματος Υπαλλήλων.

Αυτό πιθανότατα θα κρατήσει την κυβέρνηση φερέγγυα μέχρι τις αρχές Ιουνίου, εκτιμά η Yellen σε επιστολή της στις 13 Ιανουαρίου προς τον McCarthy.

Ο Comer είπε ότι κατανοεί ότι η «ημερομηνία πτώσης», μετά την οποία το έθνος θα αθετήσει τις υποχρεώσεις του, είναι η 5η Ιουλίου.

Image: Djembayz, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This