ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Οι Ταλιμπάν ξανά στο Αφγανιστάν

19 Aug, 2021

Πριν από είκοσι χρόνια, οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ταλιμπάν από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Μόλις όμως αποχώρησαν, οι Ταλιμπάν πήραν πάλι στα χέρια τους τα ηνία της κυβέρνησης. Την Κυριακή, οι Ταλιμπάν εδραίωσαν και επίσημα την εξουσία τους στη χώρα εφόσον κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Καμπούλ. Η αντίσταση που συνάντησαν ήταν ισχνή, καθώς ο πρωθυπουργός Ασράφ Γκάνι έφυγε από τη χώρα μαζί με τη γυναίκα του για να αποφύγουν όπως δήλωσε την αιματοχυσία, η κυβέρνηση έπεσε και οι πολίτες, τρομαγμένοι, προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρώην Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ανακοίνωσε την συγκρότηση ενός συμβουλίου συντονισμού για την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη νέα κυβέρνηση, καλώντας τις δυνάμεις των Ταλιμπάν να κάνουν υπομονή. Βέβαια, οι Ταλιμπάν τον αγνόησαν και εισέβαλλαν στην πόλη. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, συνεχάρη όλους τους πολίτες του Αφγανιστάν για την «νίκη», υποσχόμενος πως το Αφγανιστάν από εδώ και πέρα θα έχει ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera, μετά από συνέντευξη που πήρε από στρατιώτες Ταλιμπάν, μετέδωσε πως προσπαθούν να ασφαλίσουν την πρωτεύουσα για να επιστρέψουν με ασφάλεια οι ηγέτες τους από το Κατάρ και άλλες περιοχές, καθώς επίσης και ότι οι Ταλιμπάν κατέβασαν τη σημαία του Αφγανιστάν. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους πολίτες, ορίζεται στις 9 το βράδυ. 

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί περίμεναν πως η χώρα θα πέσει ξανά στα χέρια των Ταλιμπάν. Λίγες ώρες πριν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, αρκετοί Αφγανοί πολιτικοί επιβιβαζόντουσαν σε αεροπλάνα για να ξεφύγουν και στην πρωτεύουσα, στο κέντρο της πόλης, πολίτες κάλυπταν διαφημιστικές εικόνες και φωτογραφίες γυναικών στα κέντρα αισθητικής. Προφανώς προετοιμάζονταν για την εισβολή των Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν επιτρέπουν εικόνες ανθρώπων ή ζώων και έχουν απαγορεύσει τη μουσική. Ένα ακόμη σημάδι για την «νίκη» των Ταλιμπάν ήταν η απόδραση πολλών μελών των Ταλιμπάν από την φυλακή στην πρωτεύουσα.

Η κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα είναι πανικός. Οι πολίτες προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι οι Ταλιμπάν θα κυνηγήσουν όλους εκείνους που συνεργάστηκαν με τους Αμερικάνους ή την κυβέρνηση. Πολλοί φοβούνται επίσης πως οι Ταλιμπάν θα θέσουν ξανά σε ισχύ τον Ισλαμικό νόμο, όπως είχαν κάνει όταν βρέθηκαν ξανά στην κυβέρνηση από το 1996 μέχρι και το 2001 όπου και εκδιώχθηκαν από τα Αμερικανικά στρατεύματα. Την πρώτη φορά που κυβέρνησαν, δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να πάνε σχολείο ή να δουλέψουν εκτός σπιτιού. Έπρεπε να καλύπτουν όλα τα μέρη του σώματος τους με την μπούργκα και έβγαιναν έξω μόνο με τη συνοδεία ενός άντρα συγγενή.

Σίγουρα, το Αφγανιστάν «έπεσε» αρκετά εύκολα στους Ταλιμπάν αν λάβουμε υπόψιν τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να εκπαιδεύσουν ανθρώπινο δυναμικό ασφαλείας στη χώρα. Η κυβέρνηση, όμως του κράτους ήταν διεφθαρμένοι. Αξιωματικοί μαγείρευαν τα νούμερα και έβαζαν περισσότερους στρατιώτες στα χαρτιά, για να πάρουν τα χρήματα. Αναλυτές υποστηρίζουν πως το μέλλον για το Αφγανιστάν και τον Δυτικό κόσμο δεν προβλέπεται τόσο ρόδινο όσο το παρουσιάζουν οι Ταλιμπάν. 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.