EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Χαβάη

Ολοκαύτωμα στη Χαβάη… Εν ψυχρώ δολοφονία πολιτών!!!

21 Aug, 2023

Απ’ ό,τι φαίνεται, κάθε φορά που η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το WEF αποφασίζουν να «βοηθήσουν» τον Πλανήτη —«σώζοντας» μια περιοχή από τη «βρώμικη» ενέργεια—, ο σχεδιασμός είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ξεκινήσει επάνω σε «αποκαΐδια»! …Ξεκινάει από «λευκό χαρτί», που είναι «μαύρο» …σαν το κάρβουνο! Προφανώς, «βρωμίζουν» πρώτα, για να «καθαρίσουν» μετά …«Βρωμίζουν» τα «σπίτια» των άλλων και τα «καθαρίζουν» μετά, όταν θα περιέλθουν στην κατοχή τους. Για κάποιον, που είναι παρατηρητικός, η πρακτική αυτή που περιγράφουμε είναι ίδια με αυτήν που γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ελλάδα και Χαβάη φαίνεται ότι έχουν την ίδια μοίρα! …Τη μοίρα που κάποιοι επιφυλάσσουν σε όλους τους «Παράδεισους» του Πλανήτη, που δεν θεωρούν «σωστό» και «δίκαιο» να ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Σιγά-σιγά όλοι οι «επενδυτές» και οι «ευαίσθητοι» θα αρπάξουν από τους λαούς-ιδιοκτήτες αυτών των «Παραδείσων» τα «φιλέτα» τού real estate …«Φιλέτα» «Παραδείσων», όπως είναι οι ακτογραμμές τής Ελλάδας ή της Χαβάη κλπ..

Στην εγκληματολογία υπάρχει ένας όρος, που ονομάζεται «θεωρία εγκληματικών προτύπων» —Crime pattern theory— …Μια θεωρία, η οποία μελετά εγκλήματα, τα οποία είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους και διαπράττονται σε χώρους όπου ο δράστης και το εκάστοτε θύμα για τον οποιονδήποτε λόγο συνυπάρχουν …Σε χώρους όπου έχουν λόγους να «κινούνται» ή να δραστηριοποιούνται …Σε «χώρους» κοινού ενδιαφέροντος …Σε χώρους όπου «συναντώνται» τακτικά και είναι δυνατόν να έχουν μια διαδραστική σχέση μεταξύ τους. Αυτή η θεωρία λοιπόν μελετά επαναλαμβανόμενα εγκλήματα, τα οποία δεν έχουν μοναδικότητα και δεν έγιναν εξαιτίας τυχαίων συναντήσεων σε τυχαία μέρη, παρά είναι αποτέλεσμα «συναντήσεων» που επαναλαμβάνονται διαρκώς με τον ίδιο τρόπο στον ίδιο χώρο …Εγκλήματα, που —προφανώς—, λόγω της «επιτυχίας» στην εκτέλεσή τους ή εξαιτίας των ιδιομορφιών τού εγκληματία, επαναλαμβάνονται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος τους προσδίδει ξεχωριστό «χαρακτήρα» και ταυτόχρονα δίνει «ταυτότητα» στον δράστη …Επαναλαμβάνεται δηλαδή το ίδιο «μοτίβο» σχεδιασμού.

Κάτι ανάλογο βλέπουμε και σ’ αυτήν την περίπτωση. Αυτό είναι το μοτίβο που αναζητούμε. Κάθε φορά που βλέπουμε πύρινη τραγωδία, ξέρουμε ποιους θα δούμε να επωφελούνται. Κάθε φορά που βλέπουμε έναν «παράδεισο» να «καίγεται», βλέπουμε «λίμνες» από ηλιακά πάνελ και «δάση» από ανεμογεννήτριες …Βλέπουμε επενδύσεις, που κρύβονται πίσω από περιβαλλοντικές «ευαισθησίες» …Βλέπουμε μόνιμα τον ίδιο ισχυρό να «επωφελείται» κάθε φορά που τα συμφέροντά του «συναντιόνται» σε έναν τόπο με αυτά των φτωχών θυμάτων του …Των θυμάτων, που μετά την τραγωδία θα γίνουν φτωχότερα, ενώ οι ισχυροί πλουσιότεροι. Κατά «σύμπτωση», όπου οι ισχυροί τής Μπίλντερμπεργκ ανακοινώνουν μεγαλεπήβολα σχέδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι «χαζοί» και «αναίσθητοι» κάτοικοι αντιδρούν και αυτό που ακολουθεί σχεδόν πάντα είναι μια πύρινη καταστροφή. Όπου οι μεγιστάνες με την περιβαλλοντική «ευαισθησία» δείχνουν να έχουν ένα ενδιαφέρον για ένα μέρος, σ’ εκείνο το μέρος περιμένουμε να εκδηλωθεί κάποια πύρινη καταστροφή …Μια καταστροφή, η οποία έχει πάντα ως άμεσο αποτέλεσμα την αλλαγή τού ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή …Απλά πράγματα!

Αυτό είναι το επαναλαμβανόμενο σενάριο, που δημιουργεί «πρότυπο» με συγκεκριμένη «ταυτότητα». Ό,τι τους ενδιαφέρει προφανώς ως «επένδυση», γίνεται αρχικά στόχος ανάπτυξης εντατικών προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από εκεί και πέρα το σενάριο είναι πάντα ίδιο …Πρώτα «καίγεται», απαξιώνεται, και, αφού εξωθηθούν οι ιδιοκτήτες στην απόλυτη αδυναμία τής καταστροφής, «εξαγοράζονται»! Πάντα οι «τυχεροί» είναι οι ίδιοι και πάντα με το «άλλοθι» της περιβαλλοντικής «ευαισθησίας». Για εμάς τους Έλληνες, δηλαδή, είναι κάτι πολύ «οικείο» αυτό το οποίο βλέπουμε στο Μάουι της Χαβάη …Μπορεί το Μάουι να βρίσκεται στην άλλη πλευρά τού Πλανήτη, αλλά μας «θυμίζει» πολύ τις δικές μας «τραγωδίες». Το σενάριο, δηλαδή, είναι πάλι το ίδιο! …Πάντα από την πλευρά αυτών που «βλέπουν» κέρδη στις πυρκαγιές είναι οι «ευαίσθητοι» και οι τοπικοί λακέδες τους —όπως ο Μητσοτάκης τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ —.

Στο Μάουι αυτό που είδαμε ήταν ένας συνδυασμός τού ΜΑΤΙΟΥ και της Εύβοιας! Τι σημαίνει αυτό; …Ο κόσμος κάηκε στην κυριολεξία από ευθύνη τού οργανωμένου κράτους …Ό,τι ακριβώς έγινε και στο ΜΑΤΙ, όπου οι ευθύνες «βαρύνουν» αποκλειστικά το κράτος! Ακριβώς το ίδιο έγινε και στο Μάουι. Όλες οι ευθύνες για την τραγωδία είναι των κρατικών παραγόντων. Το πανάκριβο σύστημα των σειρήνων για την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών δεν λειτούργησε και άρα δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι απειλούνται άμεσα από τη φωτιά, ώστε να έχουν έγκαιρα την επιλογή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία αδράνησε και ΔΕΝ βοήθησε με στόχο την ασφαλή και γρήγορη εκκένωση του χώρου …ΔΕΝ διέκοψε την κυκλοφορία στις εισόδους τής πόλης, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτόν την είσοδο νέων αυτοκινήτων στην πόλη…

…ΔΕΝ αποσυμφόρησε το εσωτερικό τής πόλης από τα αυτοκίνητα τα οποία ήδη κινούνταν μέσα σ’ αυτήν. Άφησε τα αυτοκίνητα να κινούνται ανεμπόδιστα στους δρόμους με αποτέλεσμα, όταν η φωτιά μπήκε στην πόλη, να βρει τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα σε ατελείωτα μποτιλιαρίσματα και οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί. Η Αστυνομία βρισκόταν υπό τις εντολές ενός Διευθυντή, ο οποίος στη Χαβάη βρισκόταν με δυσμενή μετάθεση, εφόσον είχε χρεωθεί ως υπεύθυνος ένα μακελειό στο Λας-Βέγκας όπου υπηρετούσε νωρίτερα. Απέτυχε στον ρόλο του στο Λας-Βέγκας των τζογαδόρων, των τοκογλύφων και των ιερόδουλων και τον έστειλαν στην «ήσυχη» Χαβάη για να τον «σώσουν». Εκεί «διέπρεψε»! … Δεν ξέρουμε τι «γραμμάτια» πληρώνει εξαιτίας τού παρελθόντος του, αλλά πρέπει να είναι μεγάλα για να πάρει αυτές τις αποφάσεις εις βάρος αθώων ψυχών. Αυτός ήταν που έκανε τα «λάθη» τής Αστυνομίας, τα οποία οδήγησαν στο γενικό «μπλοκάρισμα» της πόλης και τον εγκλωβισμό των κατοίκων της μέσα σ’ αυτήν.

Η Πυροσβεστική από την πλευρά της ΔΕΝ εμφανίστηκε εγκαίρως και, όταν τελικά εμφανίστηκε, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα, εφόσον, λόγω της «ολιγωρίας» τής Αστυνομίας και των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, δεν μπορούσε να μπει μέσα στους δρόμους τής πόλης για να δώσει τη «μάχη» της …και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το οποίο είδαμε …Άφησαν τους πολίτες να περιφέρονται ανύποπτοι μέσα σ’ ένα περιβάλλον, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά θα μετατρεπόταν σε πύρινη κόλαση και άφησαν τη φωτιά να καίει τα πάντα! Ο κρατικός υπάλληλος, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ’ αυτήν την τραγωδία, εφόσον αυτός αποφάσισε αυθαίρετα να μην ενεργοποιήσει τον συναγερμό, δήλωσε —παρ’ όλη την «ομολογία» τής παραίτησής του— ότι δεν μετάνιωσε που πήρε αυτήν την απόφαση! Κάπως έτσι όμως δεν γίνονται τα μεγάλα κρατικά εγκλήματα; …Υπάρχει συνδυασμός «λαθών» και παραλείψεων κρατικών παραγόντων τα οποία ΔΕΝ δικαιολογούνται …Κάποιος δημόσιος υπάλληλος δεν σήμανε συναγερμό, κάποιος άλλος δημόσιος υπάλληλος για το «καλό» τής πόλης «λυπήθηκε» να ξοδέψει για την πυρόσβεση το ακριβό νερό και δυστυχώς εξαιτίας τους χάθηκαν άδικα πολλοί συνάνθρωποί μας.

Το Μάουι είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με το ΜΑΤΙ, όπου οι άνθρωποι, εξαιτίας των «λαθών» τής Ελληνικής Αστυνομίας, εγκλωβίστηκαν μέσα στα στενά του και κάηκαν ζωντανοί!!! Να υποθέσουμε ότι η ομοιότητα δεν θα σταματήσει εκεί και τώρα μάλλον ΟΛΟΙ αυτοί οι «χρήσιμοι» για κάποιους αξιωματούχοι θα πάρουν προαγωγές! Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις εξουσίας, προκειμένου να «σβήσουν» και τα ίχνη των ευθυνών τους! Όμως, οι ομοιότητες δεν εξαντλούνται σ’ αυτήν τη φάση …Η κατάσταση που έζησαν οι κάτοικοι εκεί μοιάζει ταυτόχρονα καί με αυτήν που είδαμε στην Εύβοια! Στην Εύβοια οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είναι κύριοι του τόπου τους και αντιδρούσαν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών …Δεν είχαν «πειστεί» από τις γνωστές υστερίες των δουλικών τής Μπίλντερμπεργκ για «Κλιματική Αλλαγή» και «Υπερθέρμανση του Πλανήτη» και δεν δέχονταν να τοποθετηθούν οι «ανεμοσαβούρες» στα μέρη όπου έβοσκαν τα ζώα τους ή «τρυγούσαν» τα μελίσσια τους. Τα «συμφέροντα», όμως, είχαν είδη επιλέξει την Εύβοια …και αυτό δεν μπορούσε ν’ αλλάξει…

 

Συνεχίζεται.

 

photo https://reuters.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This