ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τράμπ

Ομάδα Τράμπ: Συμπαιγνία  Washington Post και FBI για «διαρροές» πυρηνικών μυστικών

8 Sep, 2022

Ένας εκπρόσωπος και ένας δικηγόρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τράμπ  αντέδρασαν σε μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε η Washington Post που ισχυριζόταν ότι ένα έγγραφο που περιγράφει τις πυρηνικές δυνατότητες μιας ξένης κυβέρνησης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής του FBI στο σπίτι του Τράμπ  τον περασμένο μήνα.

«Η Washington Post συνεχίζει να χρησιμεύει ως ο βραχίονας προπαγάνδας της κυβέρνησης Μπάιντεν και αντί να λειτουργούν ανοιχτά και ειλικρινά, συνωμοτούν σε ατελείωτες διαρροές και ψέματα σε βάρος της ακεραιότητας του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης», έγραψε ο Taylor Budowich. Twitter σε αναφορά στο άρθρο της Washington Post .

Το άρθρο της Post δεν διευκρίνισε τη φύση των εγγράφων και ισχυρίστηκε ότι «πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας κρατούνται στο σκοτάδι για αυτά».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του Τράμπ , μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, το CNN, το NBC και η Washington Post δημοσίευαν συχνά άρθρα σχετικά με την προεδρία του, ενώ επικαλούνταν ανώνυμες πηγές. Ο Τράμπ  συχνά χλεύαζε αυτές τις αναφορές και τα μέσα ως «ψευδείς ειδήσεις».

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι αυτά τα μέσα συνεννοήθηκαν με ορισμένους ομοσπονδιακούς πράκτορες που προσπάθησαν να υπονομεύσουν την προεδρία και την εκστρατεία επανεκλογής του, συγκεκριμένα με ισχυρισμούς ότι συνεννοήθηκε με τη Ρωσία για να κερδίσει τις εκλογές του 2016.

Αργότερα προσδιορίστηκε από τον πρώην ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο Τράμπ  συνεννοήθηκε με τη Μόσχα. Μια μεταγενέστερη έρευνα από τον γενικό επιθεωρητή του DOJ διαπίστωσε τον Δεκέμβριο του 2019 ότι έγιναν σημαντικά λάθη και παραλείψεις όταν το DOJ και το FBI πίεσαν να παρακολουθήσουν τον πρώην βοηθό του Trump Carter Page στο πλαίσιο της έρευνας Crossfire Hurricane.

Μετά την επιδρομή της 8ης Αυγούστου, ο Τράμπ  και τα μέλη της ομάδας του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην βοηθού εθνικής ασφάλειας Kash Patel, δήλωσαν ότι ο 45ος πρόεδρος αποχαρακτήρισε μια σειρά υλικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών στην εξουσία του.

Διαρροές

Την Τετάρτη, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου κατηγόρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) για συνεχή διαρροή πληροφοριών σχετικά με την έρευνα του Mar-a-Lago σε κυρίαρχα μέσα.

«Δυστυχώς, ακόμη και αφού το Δικαστήριο σημείωσε συγκεκριμένα στη διάταξή του ότι ο Πρόεδρος Τράμπ  «αντιμετωπίζει μια μη μετρήσιμη πιθανή ζημιά μέσω της ακατάλληλης αποκάλυψης ευαίσθητων πληροφοριών στο κοινό» και ζήτησε από δικηγόρο των Ηνωμένων Πολιτειών απευθείας σχετικά με τις διαρροές, αυτές οι διαρροές συνεχίζονται χωρίς σεβασμό. για τη διαδικασία ούτε για οποιαδήποτε εκτίμηση για την πραγματική αλήθεια», δήλωσε ο Chris Kise σε μια δήλωση στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Και η ομάδα του Τράμπ  υποστήριξε τον περασμένο μήνα σε δικαστικές καταθέσεις ότι πρέπει να διοριστεί ειδικός πλοίαρχος —ή ουδέτερος, τρίτος— για να εξετάσει τα υλικά που ελήφθησαν από την κατοικία του Τράμπ  στη Φλόριντα. Η δικαστής Aileen Cannon δέχθηκε το αίτημα του Τράμπ  στις 5 Σεπτεμβρίου και υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος διαρροών μέσων που θα μπορούσαν να βλάψουν τον Τράμπ .

Η Cannon τόνισε επίσης ότι η επιδρομή του FBI με στόχο τη Μαρ-α-Λάγκο ήταν άνευ προηγουμένου στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Σε συνάρτηση με την προηγούμενη θέση του Ενάγοντα ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, το στίγμα που σχετίζεται με την κατάσχεση του υποκειμένου είναι από μόνο του», έγραψε η δικαστής τη Δευτέρα. «Ένα μελλοντικό κατηγορητήριο, βασισμένο σε οποιοδήποτε βαθμό σε περιουσιακά στοιχεία που θα έπρεπε να επιστραφούν, θα οδηγούσε σε βλάβη της φήμης μιας σαφώς διαφορετικής τάξης μεγέθους».

Μετά την απόφαση της Cannon, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι η υπηρεσία εξετάζει τώρα τις επιλογές της. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει προηγουμένως κατά του διορισμού ειδικού πλοιάρχου και είπε ότι θα εμπόδιζε την έρευνά του για τον πρώην πρόεδρο.

 

Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This