EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο Έρωτας και η Αγάπη

Ο Έρωτας και η Αγάπη

15 Jan, 2024

Μία φορά και έναν καιρό σε ξεχασμένες εποχές και ταλαιπωρημένες σε ένα μικρό χωριό το ‘Πουθενά’ το επισκέφτηκε η Χαρά για να στολίσει με τις ευχές της δύο νέα πρόσωπα που μόλις είχαν φέρει στον κόσμο τον καρπό της ευτυχίας τους. 

Ένα εύμορφο χαριτωμένο αγοράκι αντίκρισε η Χαρά που όμοιο του δεν ξανά δε πουθενά. 

Στην πλάτη του είχε δύο πολύ μικρά φτερά μα η διαφορετικότητα έχει πάντα τη δική της ομορφιά, αμέσως ζήτησε να γίνει αυτή η νονά. 

Έτσι και έγινε… 

Στην εκκλησία του χωριού καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνες στο όνομα του παιδιού, Έρωτα τον βάπτισε η νονά με αρετές τον έντυσε , χαμόγελα πολλά… 

Η νέα οικογένεια ζούσε φτωχικά μέσα σε κρύες λαμαρίνες που ο αέρας σφύριζε από το άνοιγμα τους, μα ποιός τον λογαριάζει όταν τα συναισθήματα ζεσταίνουν την καρδιά τους .

 Τις μέρες οι γονείς δούλευαν σκληρά, με μία τσάπα αγκαλιά καλλιεργούσαν το παρόν για ένα μέλλον ποιο λαμπρό δίχως τσουκνίδες και ζιζάνια να πνίγουν τη ζωή τους. 

Τα βράδια μία ξυλόσομπα μοίραζε την ζεστασιά της μαζί με λίγο πυρωμένο ψωμί τα λίγα αγαθά της. 

Όσο τα χρόνια κύλαγαν ο έρωτας μεγάλωνε μαζί και τα φτερά του . Πολλοί σε εκείνο το χωριό περιγελούσαν την διαφορετικότητα του, πικρά αστεία έπλαθαν την ζήλια τους να κρύψουν. 

Στην πραγματικότητα αυτό που ξεχώριζε τον Έρωτα απ’ τους υπόλοιπους ήταν η ευγένεια του χαρακτήρα του, η αβρότητα που ακολουθούσε τις πράξεις του , έδινε απλόχερα την βοήθεια του χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα. Αξίες ανεκτίμητες προικιά απ’ τους γονείς του και πάντα με χαμόγελο δώρο απ’ την νονά του. Μία μέρα τόσο φωτεινή σαν της ψυχής ανατολής του Έρωτα η καρδιά χτύπησε για πρώτη φορά κάπως διαφορετικά… 

Ξέγνοιαστος δούλευε στα απέραντα χωράφια όταν η μοίρα του η καλή αποφάσισε να του ξεπληρώσει όλη του την καλοσύνη… εκεί την στιγμή πέρασε από μπροστά του μία γυναίκα που δεν την είχε ξανά δει ποτέ του ίσως σε κάποιο μακρινό του όνειρο αλλά ποιος ξέρει! 

Φαίνεται ότι χάθηκε σταμάτησε να τον ρωτήσει… όταν κοιταχτήκαν τα μάτια μεταξύ τους κάτι και οι δύο ένιωσαν σαν χάδι στην καρδιά τους. ” γειά σου με λένε Έρωτα εσένα ;” 

“Εγώ είμαι η Αγάπη …”  

Από εκείνη την στιγμή του έρωτα μας τα φτερά απέκτησαν και χρώμα, πήρε την Αγάπη αγκαλιά ένα ταξίδι ξεκινά στην πρώτη τους την πτήση…

Ταξίδεψαν στον ουρανό όπως σε τόσα μέρη, μειλίχιο χαμόγελο φόρεσαν οι στιγμές τους.

 Στου φεγγαριού την αγκαλιά και γύρω απ’ τα αστέρια μία νύχτα τόσο μαγική μια πρόταση δεν άργησε να έρθει ,όσο για την απάντηση η εκκλησία την ξέρει!!

 Λευκό το πέπλο φόρεσε η πολυαγαπημένη δίπλα στον Έρωτα γαμπρό στάθηκε ευτυχισμένη. 

Όλοι οι φίλοι, οι συγγενείς και οι υπέροχοι γονείς τους βρέθηκαν στο πλευρό τους, ευχές για να μοιράσουνε στο νέο σπιτικό τους.

Για να της δείξει ο Έρωτας τι νιώθει για την ίδια ονόμασε όλα του τα συναισθήματα α

Αγάπη Ευλογημένη.

Και κάπου εδώ τελειώνουμε και φτάνουμε στο τέλος μικρή είν’ η ιστορία μου για της καρδιάς το βέλος.

 Έζησαν έτσι αυτοί καλά, και μεις… 

και εσείς…και όλοι, εδώ ψάχνουμε την αγάπη, ευχή αφήνω μαγική να μην κυλήσει δάκρυ.

 

 

 

photo coombesy / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This