ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Δήμαρχος Σαλαμίνας

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τίμησε τον Κυριάκο Μαριδάκη

2 Dec, 2021

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τίμησε τον Κυριάκο Μαριδάκη για τη διεθνοποίηση της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ενισχύοντας την Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Σαλαμίνα και στον Ιερο χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, η επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Σαλαμινίων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής,
της Περιφέρειας Αττικής, προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού της τέχνης και δεκάδων ξένων διπλωματικων αποστολων.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι η κορυφαία εκδηλώση ηρωισμού των Ελλήνων, μια νίκη ορόσημο για τη χώρα μας και το δυτικό πολιτισμό.

Η αυτοθυσία των Ελλήνων για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ανεξαρτησία, την Ελευθερία και τον Πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμις και μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020” κ. Κυριάκο Μαριδάκη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα πλακέτα εις ένδειξη υψίστης τιμής και αφοσίωσης, πολύχρονης και πολυδιάστατης ανιδιοτελής προσφοράς και καθοριστικής του συμβολής στη διοργάνωση της επετείου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διεθνοποιώντας το γεγονός από το 2011 με προσωπικές πρωτοβουλίες και διεθνείς δράσεις σε 53 χώρες, αρχηγούς ξένων κρατών, εστεμμένων, εκπροσώπων Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ως παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας Δημοκρατίας και Πολιτισμού, τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος, Φυλής, θρησκείας εθνότητας και Κοινωνικής τάξης, προωθώντας την Ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών, ενισχύοντας παράλληλα την Ελληνική πολιτιστική διπλωματία.

«Θεωρώ πως ήρθε η στιγμή της πλήρης ενσωμάτωσης, άμεσης προστασίας, προβολής και ανάδειξης όλων των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Σαλαμίνας στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, την υλοποίηση και σχεδιασμό τουριστικών και πολιτιστικών αναπτυξιακών έργων, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία, συνεχίζοντας να μεταλαμπαδεύουμε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα που διασώθηκε στα ιστορικά στενά, τιμώντας το ιστορικότερο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας όπως του αξίζει, συνεχίζοντας να μας διδάσκει και να αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης» υπογράμμισε εμφανώς συγκινημένος ο κύριος Κυριάκος Μαριδάκης, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε για την πρώτη του επίσκεψη στον Τυμβο πριν από 35 χρόνια μαζί με τον πατέρα του Χρήστο Μαριδάκη, τον άνθρωπο που έμελλε με τη στάση του και τους αγώνες του επί 40 συναπτά έτη να διασώσει, προστατέψει και προβάλλει όλους τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της ναυμαχίας ξηρά και θάλασσα.

Τα Σαλαμίνια, τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού με εμπνευστή του θεσμού και διοργανωτή τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Χρήστο Μαριδάκη από το 1977, αποτελούν πλέον το νέο εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής μας, καθώς και της πολιτιστικής διπλωματίας, βάζοντας τα θεμέλια του οράματος του κ. Κυριάκου Μαριδάκη ενός παγκόσμιου ετήσιου πολιτιστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή όλων των κρατών που συμμετέχουν μέχρι και σήμερα, τιμώντας το γεγονός σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όλων των κρατών που θα συμμετέχουν, σε όλα μας τα εθνικά μας ζητήματα.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.