ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
CIA director met with taliban leader Baradar

Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε κρυφά με τον ηγέτη των Ταλιμπάν

24 Aug, 2021

Photo: Flickr

Κάτω από άκρα μυστικότητα συναντήθηκαν στο Αφγανιστάν, την Δευτέρα, ο διευθυντής της CIA κ. William Burns με τον ηγέτη των Ταλιμπάν κ. Abdul Ghani Baradar. Η συνάντηση έγινε κάτω από το πρίσμα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν. Συμφωνήθηκε ότι όλες οι Αμερικάνικες δυνάμεις και οι Αμερικανοί πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Χιλιάδες πολίτες συρρέουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, για να μπορέσουν να διαφύγουν. Οι πληροφορίες που φτάνουν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ότι από τα μέσα Αυγούστου περίπου 54,000 Αμερικανοί πολίτες και Στρατιωτικές Δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Joe Biden δήλωσε ότι δεν θα διστάσει να παρατείνει την παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή και μετά το πέρας της προθεσμίας, αν χρειαστεί να διαφύγουν με ασφάλεια όλοι οι Αμερικανοί πολίτες.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι παράταση της παρούσας κατάστασης μετά της 31 Αυγούστου δεν υφίσταται και αν αυτό συμβεί, τότε οι Αμερικανικές δυνάμεις θα έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή. Θα είναι μια κίνηση που θα προδώσει την εμπιστοσύνη των Ταλιμπάν προς τις ΗΠΑ και θα υπάρχουν μεγάλες κυρώσεις.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης μεταξύ των κυρίων Burns και Baradar, καθώς και της βίντεο-διάσκεψη, που θα έχει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Joe Biden με τους εταίρους του στο G7 και το ΝΑΤΟ,  θα γίνουν γνωστές σήμερα το απόγευμα.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This