EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς

Ο Νικόλας Τ. Παγώνης τιμήθηκε ως «Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023»

7 Jul, 2023

Ο Νικόλας Τ. Παγώνης τιμήθηκε ως «Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023», από την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Αθλητιατρικών Επιστημών και ασφαλούς άθλησης ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD)

 

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2023 _ Σε κλίμα διάχυτης χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση βράβευσης ως «Έλληνα Ομογενή της Χρονιάς για το 2023», του συγγραφέα και επί πέντε θητείες πρώην προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, κ. Νικόλαου Τ. Παγώνη, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού και την Ελληνική Εταιρεία Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD), στο πλαίσιο του θεσμού ”Meet the Expert”, στις 5 Ιουλίου 2023, στη μαρίνα Αλίμου, στο σκάφος Bounty.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπ. Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης και ο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργος  Πατούλης, όπως επίσης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως, και για πολλά χρόνια Επίσκοπος Μόντρεαλ, κ. Ιάκωβος, και εκ μέρους της πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, ο Charge d’affaires, κ. Neil Swain. Παρέστησαν, επίσης, ο ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής Αυστραλίας, κ. Στιβ Γεωργανάς, ο ομογενής στην Αμερική, πρώην αντιπρόεδρος της πολιτειακής βουλής του Κονέκτικατ και για τρεις θητείες Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), κ. Δημήτρης Γιάνναρος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των διοργανωτών: της προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, κας Ρούλας Σκουρογιάννη, και του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD), κ. Δημήτρη Τσιτσιρόπουλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και το ήθος του κ. Παγώνη, που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα Έλληνα της διασποράς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκε από τους συνδιοργανωτές (ΕΑΕΤΕ & SPORTSMEDWORLD) τιμητική πλακέτα στον Νικόλαο Παγώνη, για την πολυετή, κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του στην Ομογένεια και τον Ελληνισμό. Την πλακέτα παρέδωσε στον κ. Παγώνη, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το ήθος και την πολυετή προσφορά του κ. Παγώνη στην Ομογένεια του Μόντρεαλ, που αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Έλληνα ο οποίος τιμά και τη χώρα καταγωγής του αλλά και τη χώρα στην οποία μετοίκησε, εντάχθηκε στην κοινωνία, προσέφερε και διακρίθηκε για το κοινωνικό του έργο.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, Ρούλα Σκουρογιάννη, αναγόρευσε τον κ. Νικόλαο Παγώνη ως επίτιμο μέλος της Ένωσης, αναγνωρίζοντας την πολυετή δημοσιογραφική του δράση στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ταχυδρόμος και στο Ελληνοκαναδικό Βήμα.

Τον βραβευόμενο συνεχάρη θερμά, από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπ. Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, αναφερόμενος στο πολύπλευρο και πολυετές έργο του κ. Νικόλαου Παγώνη, και τη σημαντική φιλανθρωπική και κοινωνική προσφορά του, από τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Ο κ. Γενικός δεν παρέλειψε να συγχαρεί του διοργανωτές (ΕΑΕΤΕ & SPORTSMEDWORLD) για την πραγματοποίηση της αξιόλογης εκδήλωσης και αναφερόμενος στην 85χρονη πλέον πορεία της ΕΑΕΤΕ, επεσήμανε ότι έχει συμβάλει θετικά στην επικοινωνία με την Ομογένεια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον το αξιόλογο έργο της. «Εμείς, στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του υπουργείου Εξωτερικών, είμαστε πάντα δίπλα στους φορείς που προάγουν τις σχέσεις με τον Απόδημο Ελληνισμό και δημιουργούν γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας», τόνισε ο ΓΓΑΕΔΔ.

 

Παγώνη 1 Παγώνη 3 Παγώνη 2 Παγώνη

«Δεν είναι τυχαίο πόσο κοσμαγάπητος είσαι, φίλε Νίκο Παγώνη, μεγάλε Έλληνα της Ομογένειας!», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας έναν σύντομο και εγκάρδιο χαιρετισμό στον τιμώμενο της βραδιάς. «Πέρα από τη σημαντική και ακέραια δράση σου, σε κάθε λέξη, στα κείμενά σου, σε κάθε έκφραση της παρουσίας σου, η αποστολή σου ως Έλληνα του κόσμου εμπνέει τη συγκίνηση στη διεθνή κοινότητα∙ και την ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τον τόπο μας. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια «γουλιά Ελλάδα» για τις αναμνήσεις σου, που θα πάρεις μαζί στον Καναδά. Είναι, όμως, και μια απέραντη αγκαλιά από τους τόσους -ανώνυμους και επωνύμους, που σε εκτιμούν βαθιά- εις γνώσιν και εν αγνοία σου. Και που βρίσκουν στο έργο σου το φάρο για να πορευθούν με χρέος για την πατρίδα, όπου κι αν βρίσκονται!».

Ο συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Άγις Χρυσαφίδης, νομικός, ο οποίος διετέλεσε Ομοσπονδιακός Δικαστής του Καναδά, και προσωπικός φίλος του κ. Νικόλα Παγώνη, αναφέρθηκε αναλυτικά στα πάνω από 46 χρόνια, κατά τα οποία ο Ν. Παγώνης υπηρέτησε τη μεγάλη υπόθεση της διατήρησης και προώθησης της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Ορθόδοξης Πίστης, με απόλυτη αφοσίωση στις παραδόσεις και τα κελεύσματα της φυλής. Υπογράμμισε ότι αφιέρωσε ένα τεράστιο μέρος της ζωής του, πολλές φορές εις βάρος της επαγγελματικής του ανέλιξης, στην υπηρεσία του κυριότερου ομογενειακού οργανισμού στο Μόντρεαλ, την Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ, που μετεξελίχθηκε σε Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Συγκινημένος ο Νικόλας Παγώνης χαρακτήρισε πολύ απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη την εκδήλωση προς τιμήν του, εξηγώντας ότι η αναγνώριση στην Ελλάδα για το έργο που προσέφερε στο Μόντρεαλ δεν είναι κάτι συνηθισμένο και ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές. «Η Ελλάδα είναι η μητέρα μου και ο Καναδάς είναι η θετή μητέρα μου, η οποία ωστόσο, με έκανε να νιώσω ως πραγματικό της παιδί, αγκαλιάζοντάς με και ανοίγοντας όλες τις πόρτες. Δεν ένιωσα ποτέ ξένος στον Καναδά, μία χώρα που έχει συμπεριλάβει την πολυπολιτισμικότητα στο Σύνταγμά της».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προσφέρθηκε από τον τιμώμενο, κ. Ν. Παγώνη, σε όλους τους συμμετέχοντες το βιβλίο του, με τίτλο: «Διηγούμαι».

 

 
Οι εκδηλώσεις ”Meet the Expert”, έχουν στόχο να παρέχουν στο προσκεκλημένο κοινό τις πιο ενημερωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εξελίξεις σε επιστημονικά θέματα (Ιατρικής, Αθλητισμού, Ευεξίας κλπ), που αφορούν τη χώρα μας και συνδέονται με την Ομογένεια, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες, Διεθνώς καταξιωμένους, σε συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο διαδραστικής συζήτησης.
Σχετικά με την ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΕΑΕΤΕ)
Νομοθετημένη και αναγνωρισμένη από το 1938, η Ένωση έχει συμβάλει θετικά στην επικοινωνία και την πληροφόρηση με την Ομογένεια, οργανώνοντας διαλέξεις με καλεσμένους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές για την καλύτερη ενημέρωση των Ομογενών μας, σε θέματα Εθνικά και Ευρωπαϊκά. Κατά τη μακρά πορεία της, έχει πραγματοποιήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες με Έλληνες Επιστήμονες του Εξωτερικού. Μεταξύ αυτών, αξίζει να  θυμίσουμε την επετειακή εκδήλωση, στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και με σκοπό να τιμηθούν οι Έλληνες της Διασποράς, που συνέβαλαν στη μεταφορά των ιδεών του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στην Ελλάδα, στην αφύπνιση του έθνους και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.  Το μοναδικό Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικού Τύπου, το 1980, στην Αθήνα, και το Α’ Διαβαλκανικό Συνέδριο Τύπου, το 1999, σε Σόφια και Θεσσαλονίκη, καθώς και το Α’ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Συνείδηση της Ευρώπης και το Βυζάντιο ως πρώτη Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα», το 2004, σε συνδιοργάνωση με το Πανευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Ερευνών (Π.Ι.Β.Ν.Ε.).
Σχετικά με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD)
Ο σκοπός της συνίσταται κυρίως, α) στην ουσιώδη συμβολή της στην εμπέδωση συνθηκών ασφαλούς άθλησης, για κάθε αθλούμενο πολίτη, β) στην ανάληψη της διαχείρισης και υλοποίησης κοινοτικών ή άλλων προγραμμάτων σχετικών με τον τομέα της υγείας & της άθλησης, ως φορέας αυτών, γ) στην ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με αθλητιατρικές υπηρεσίες παντός είδους και με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των ευπαθών ομάδων, δ) στην ευαισθητοποίηση σε θέματα αθλητιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος σε θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και της άθλησης εν γένει, ε) στην παροχή ιατρικών συμβουλών, ιατρικής βοήθειας και δωρεών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ανάγκης (ιδίως στον αθλητιατρικό κλάδο), στ) στην ευαισθητοποίηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κερδοσκοπικών επιχειρήσεων αναφορικά με τα παραπάνω.   

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This