ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ο πλούτος της ψυχής

Ο πλούτος της ψυχής

14 Sep, 2021

Ακούω διάφορους ψιθύρους που λένε για ηθική. ”Κοιταξε την αυτή φοράει κοντή φούστα ποσο ανήθικη είναι”. ”Κοιτά αυτόν τα έχει με αυτήν που πήγε με πολλούς”. Και παει λέγοντας. Για ποια ηθική μιλάτε; Εσεις που το παίζεται παρθενοπιπίτσες ή εσεις οι άντρες που το παίζεται τίμιοι και αγιοι;

Σας πληροφορώ ότι εσείς είστε πιο ανήθικοί και απο αυτούς που λέτε κουβέντες πίσω απο την πλάτη αυτών των ανθρώπων. Το να φοράς κοντή φούστα δεν κάνει μια κοπέλα ανήθικη. Ούτε αν ένας άντρας βάψει τα μαλλία του, σημαίνει οτι είναι ομοφυλοφιλος. Ακόμα και ομοφυλοφίλος να είναι δεν σημαίνει οτι ειναι αμαρτία όπως την παρουσιάζουμε εμείς.

Ο καθένας θα κρίθει απο τον ΘΕΟ. Δεν είμαστε σε θέση να καθορίζουμε τι ειναι αμαρτία και τι οχι. Ο Θεος έχει την δική του λογική και τον δικό του τρόπο να κρίνει τον κάθε άνθρωπο, για τις δικές του αμαρτίες. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εμείς την λογική του Θέου. Ο καθένας ας βλέπει τις δικές του αμαρτίες. Το τι κάνουν οι άλλοι, και τι αμαρτίες έχουν εν δικό τους πρόβλημα. Εμείς οφείλουμε να βλέπουμε την ζωή μας, να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε την ψυχή μας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και ξέρεις γιατί ειναι φτώχεια; Γιατί όταν μιλάς πολύ είσαι φτωχός, όταν πράττεις χωρίς να μιλάς τότε είσαι πλούσιος. Οταν είσαι πλούσιος τότε έχεις τα πάντα. Και όταν έχεις τα πάντα τότε είσαι βασιλίας του εαυτού σου. Και τότε μπορει να είσαι ο βασιλίας στις καρδίες των ανθρώπων. Χωρίς να έχεις φανταστικά βασιλικά ρούχα, ούτε λεφτά, ούτε πολυτελές σπίτια. Αυτά δεν σε κάνουν βασιλία. Αυτά σε κάνουν ζητίανο στην ψυχή και πλούσιο στην τσέπη. Αλλα τι να κάνεις τα λεφτά και τα σπίτια αν εισαι φτωχός στην ψυχή;

Για αυτό γίνε πλούσιος στην ψυχή και στην καρδία σου. Πάψτε να είστε αλαζόνες. Η ζωή είναι μικρή, δεν διαρκεί πολύ. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει αύριο. Για αυτό άσε τα αξιώματα και τα λεφτά και φρόντισε να έχεις όμορφη και πλούσια ψυχή, όσο είσαι κάτω σε αυτή την γη. Δούλεψε την ψυχή σου και οχι την τσέπη σου. Γιατί στο τέλος της ημέρας, το χρήμα φθείρεται και καταστρέφεται ενω η ψυχή δεν καταστρέφεται ποτέ. Για αυτό φρόντισε ότι δεν καταστρέφεται, να το δουλεύεις γιατί όταν πας ψήλα μονο εκείνο θα έχεις για να ζήσεις ευτυχισμένος. Θα είναι η ψυχή σου το εισητηρίο σου για να είσαι ευτυχισμένος, κοντά στο δημιουργό σου, κοντά στον ζωγράφο σου. Γιατί ζωγράφος είναι. Έφτιαξε τέλεια την γή, για να μπορείς να ζείς εσυ.

Όσο και αν δεν πιστεύεις στον ΘΕΟ, όσο και να μην πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι, εκεί ψηλά φρόντισε πάλι να έχεις μια όμορφη και πλουσία ψυχή, όποιος και αν εισαι ότι και αν πιστεύεις. Για τον ΘΕΟ θα είσαι σημαντικός πάλι, γιατί όλοι μας είμαστε παιδία του και μας αγαπάει όλους μας ανεξάρτητα τι αμαρτίες έχει κάνει ο κάθε άνθρωπος.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.